Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSA Steaua primește vizita celor de la BCM U FC Argeș Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
26.10.2018

steaua pitesti

În cursul serii de sâmbătă, 27 octombrie, CSA Steaua urmează să primească vizita celor de la BCM U Pitești, contând pentru etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin, sezonul 2018/2019.

În ciuda perioadei scurte de pregătire și a problemelor întâmpinate, CSA Steaua este una din cele două echipe neinvinse până acum în campionatul intern, alături de SCM U Craiova, echipe care mai au de disputat un meci direct, amânat în prima etapă de către roș-albaștri. Aceștia au învins în primele etape două dintre cele mai importante echipe ale baschetului românesc din ultimii ani, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj Napoca. În ultima partidă, cea de la Cluj Napoca, steliștii s-au impus cu scorul 71-67.

Cel mai important jucător a fost Zarko Duric. În 25:37 de minute petrecute pe parchet, acesta a avut procentaje de 50% la aruncările de două puncte (4/8), 67% la aruncările de la mare distanță (4/6) și 25% la linia de libere(1/4), pentru un total de 21 de puncte. La acestea a adăugat 8 recuperări și o pasă decisivă, ajungând la un indice de eficiență de 21.

Însă, ultima partidă disputată de elevii lui Sașa Ocokoljic a fost cea din FIBA Europe Cup, ce a avut loc miercuri, 24 octombrie, împotriva echipei BC Prishtina din Kosovo. După o luptă foarte strânsă, echipa militară a cedat cu scorul de 87-81, după ce cu doar un minut înainte de final tabela arată egalitate. Cel mai bun marcator a fost americanul Skylar Spencer, cu 24 de puncte și 6 recuperări. Zarko Djuric a impresionat din nou cu o prestație foarte solidă. Acesta a fost autorul a 20 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive, iar Ante Delas a înscris 16 puncte, la care a adăugat 3 recuperări și 7 pase decisive. Conducătorul de joc și căpitanul echipei, Andrei Mandache, a avut o linie statistică de 11 puncte, 5 recuperări și 7 pase decisive.

Atfel, debutul roș-albaștrilor în FIBA Europe Cup este diametral opus performanței din Liga Națională.

De cealaltă parte, după un început mai greu de campionat, având două deplasări ce s-au încheiat cu înfrângeri, contra U-BT Cluj Napoca și CSU Sibiu, piteștenii s-au întors pe teren propriu și au obținut prima victorie în acest sezon, contra celor de la SCM Timișoara.

Elevii lui Florin Nini au încheiat partida cu scorul 96-91, după ce au recuperat un deficit de 15 puncte favorabil timișorenilor, reușit în prima repriză. Cel mai eficient jucător al acestora a fost Mladen Jeremic. În 29:13 de minute petrecute pe parchet, Jerry a avut procentaje de 33% la aruncările de 2 puncte(1/3), 71% la aruncările de la mare distanță(5/7) și 75% la linia de libere(9/12), având un total de 26 de puncte. La acestea a adăugat 4 pase decisive, pentru un indice de eficiență de 22. Un alt jucător foarte important a fost Ivan Siriscevic, autorul a 20 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Surpriza acestei partide a venit din partea pitestenilor, constând în jocul tânărului Tudor Gheorghe, care încă din primele minute a arătat o determinare și o siguranță cu care a impresionat intreaga sală din Trivale.Acesta a înscris 11 puncte, împreună cu 2 recuperări și, de asemenea, a fost liderul echipei sale la capitolul pase decisive, cu un total de 5.

Se anunță o partidă extrem de echilibrată, ce pare să aibă în prim-plan duelul shooterilor între duo-urile Jeremic-Siriscevic și Djuric-Delas, dar și o confruntare între doi tineri jucători români de perspectivă, Radu Virnă și Tudor Gheorghe.

Această întâlnire este, de asemenea, marcată de două accidentări importante. Iulian Orbeanu, jucătorul celor de la BCM U Pitești, și cel care a dat startul revenirii acestora în partida cu SCM Timișoara a suferit o luxație la umăr chiar în acest meci, la sfârșitul sfertului 3, și ar putea lipsi de pe parchet până la 6 luni. De partea celor de la CSA Steaua, este vorba de o accidentare ușoară suferită de Nikola Malesevic, care nu a jucat până acum în nicio partida din Liga Națională alături de coechipierii săi. În schimb, acesta a încercat o revenire în partida din FIBA Europe Cup de pe teren propriu, în compania celor de la BC Prishtina. După doar 2:16 minute petrecute în teren, timp în care deja reușise 2 puncte și o recuperare, acesta a suferit o căzătură sub coșul advers , moment în care a cerut să fie scos din joc, putându-se observă o evidență grimasă de durere. Astfel, prezența lui în teren contra pitestenilor este incertă.

Partida va avea loc sâmbătă, 27 octombrie, începând cu orele 19:30, în Sala Mihai Viteazul din București, și va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

*foto: facebook BCM U Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!