Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria a revenit pe locul doi după a 6-a victorie acasă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
24.12.2017

CSBT Alexandria a obținut a 7-a victorie în actuala ediție de campionat și a 6-a pe propriul teren. Teleormănencele au câștigat cu 76-64 partida din etapa a 11-a cu ultima clasată, UPM BC Sirius Târgu Mureș. Scorul pe sferturi a fost 20-14, 17-21, 21-13 și 18-16. Oaspetele au avut doar trei straniere la acest meci și au condus o singură dată, la un punct. Meciul s-a rupt în debutul sfertului trei, cu un run de 14 al gazdelor. Cea mai mare diferență a fost de 16. Carla Bartee s-a remarcat din nou, cu 22 de puncte și tot atâtea recuperări.   

Mădălin Piperea le-a trimis în formula de start pe Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Ionel Brustur a început partida cu Meszaros, Beldian, Gal, Mitov și Robinson. Oaspetele au avut doar trei straniere pe foaie, a treia fiind Radovic. Gazdele au invitat spectatorii să aducă jucării pentru copiii defavorizați. Podar a deschis scorul cu o reușită de două puncte, iar Robinson a scuturat plasa de la distanță. A fost singura dată când Sirius a condus. Amukamara a marcat patru puncte la rând pentru 6-3. Voicu, Vrancic și Podar au dus difereța la opt lungimi, 15-7 în minutul 5. La prima pauză scorul a fost 20-14. Gazdele au marcat 9 coșuri de două puncte, în timp ce oaspetele aveau 4 de două puncte și 2 reușite de la distanță.

În startul sfertului secund s-a marcat de la linia de fault, Mitov puncta de după semicerc și Radu strângea scorul la 22-20.Ecartul a crescut din nou la 7 puncte, dar gazdele au avut mai mult de trei minute fără coș și Sirius se apropia la un punct în două rânduri după triplele lui Beldian, 29-28 și 34-33. Scorul la jumătatea partidei a fost 37-35.

Meciul s-a rupt în prima jumătate a sfertului trei, când oaspetele nu au găsit drumul spre coș. CSBT Alexandria a avut un run de 14 puncte și conducea cu 51-35. Radovic a marcat de la distanță primul coș al mureșencelor în această perioadă, după mai mult de cinci minute, iar Amukamara a menținut ecartul la 16 puncte cu o altă triplă. Finalul sfertului le-a aparținut oaspetelor care au recuperat 6 puncte și la ultima pauză scorul a fost 58-48.

Pop a deschis sfertul patru cu o reușită de după semicerc cu care își apropia formația la 7 puncte. Gazdele s-au distanțat din nou la 14 puncte, Robinson și Gal au redus ecartul la 9 lungimi la intrarea în ultimul minut și Grbic a stabilit scorul final cu o reușită de la distanță. S-a încheiat 76-64 și CSBT Alexandria a revenit pe locul secund, profitând de înfrângerea celor de la CSM Satu Mare. UPM BC Sirius Târgu Mureș rămâne pe ultima poziție cu o singură victorie în campionat, cea din tur cu teleormănencele.

Gazdele au făcut diferența cu cele 44 de puncte din spațiul de trei secunde, față de 12 ale oaspetelor. Sirius a stat mai bine la reușitele de după semicerc (9-4) și la linia de fault (15-10).

Carla Bartee a fost cea mai eficientă jucătoare a etapei cu 22 de puncte și 22 de recuperări în 35:13 minute, pentru 32 la eficiență. De la gazde au urmat-o Amukamara cu 19 puncte și Vrancic cu 10.

Angel Robinson a reușit o nouă evoluție apreciabilă pentru Sirius, cu 21 de puncte și 13 recuperări, cu 29 indice al eficienței. Radovic a încheiat partida cu 10 puncte.

Pentru mureșence urmează meciul de acasă cu CSU Alba Iulia din 28 decembrie, în etapa a 12-a. CSBT Alexandria ar fi trebuit să joace la Brașov înainte de finalul anului, dar partida a fost amânată pentru 24 ianuarie.  În aceste condiții următorul meci al teleormănencelor va fi tot pe propriul teren, cu campioana ACS Sepsi SIC, în prima săptămânaă din ianuarie.

*foto: Ana Sandu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!