Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria, la al doilea succes acasă cu CSM Satu Mare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2018

CSM Satu Mare și CSBT Alexandria au închis a doua zi a turneului de la Alexandria, al doilea al grupei 1-5. Scorul a fost 76-81, pe sferturi: 24-29, 23-12, 15-19 și 14-21. CSM conducea cu 12 puncte în sfertul trei, dar CSBT a revenit și a avut un final mai bun.

Sătmărencele au mers la Alexandria fără Solopova, Mandache și Uiuiu, iar pe foaie nu a fost nici Olah. Marius Dobă le-a trimis în 5-ul de start pe Harrison, Lazăr, Green, Sfîrlea și Baltic. CSBT Alexandria a început partida cu Voicu, Bartee, Podar, Amukamara și Vrancic. Harrison a deschis scorul și Podar a egalat de la linia de fault. Teleormănencele au reușit un run de 10 puncte și scorul devenea 4-12 în minutul 3. Podar și Voicu au dus ecartul la 11 puncte. CSM s-a apropiat la trei lungimi, iar la prima pauză scorul a fost 24-29.

În sfertul doi a fost rândul alb-roșiilor să reușească un run important, de 12 puncte, cu care treceau în față, scor 38-35. CSBT s-a apropiat la o lungime, dar finalul perioadei de joc le-a aparținut sătmărencelor, care conduceau la pauza mare cu 47-41. Sfertul trei a început cu multe ratări, iar Harrison a marcat primul coș după aproape două minute. Americanca a dus avantajul ardelencelor la 12 lungimi, 53-41 în minutul 24.

Au fost trei minute fără coș reușit de sătmărence, iar formația din Alexandria a egalat la 53 după tripla lui Cooper. Vrancic și Voicu au dus din nou gazda turneului doi în avantaj, la 58-60. Harrison și Lazăr au marcat în ultimul minut și sfertul patru a început de la scorul de 62-60. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere în debutul ultimei perioade de joc, cu Szmutku reușind două triple. Au fost și abateri de 24 de secunde. Amukamara a înscris 5 puncte la rând și a dus scorul la 73-76. Grbic și Cooper au dus ecartul la opt lungimi pentru teleormănence la intrarea în ultimul minut. Harrison a înscris de după semicerc pentru 76-81. În ultimele secunde s-a apelat la time-out-uri și la faulturi, dar nu s-a mai înscris. S-a încheiat 76-81 și victoria le duce pe teleormănence pe locul 4 înaintea meciului de duminică.

A fost al 9-lea succes în campionat pentru CSBT Alexandria și a 6-a înfrângere pentru CSM Satu Mare.  Formația din Alexandria a făcut diferența cu cele 10 triple, față de 5 ale sătmărencelor. Alb-roșiile au avut cu 10 recuperări în plus și cu 6 reușite de două puncte mai mult. Ardelencele au avut 17 mingi pierdute și au primit 20 de puncte în urma acestor greșeli, marcând doar 13.

Taneisha Harrison a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări. În double-double a fost și Denson cu 11 puncte și 12 recuperări. CSM a avut doar 8 jucătoare pe foaie, dintre care două U22. Pentru formația din Satu Mare au mai înscris: Baltic 14 puncte, Lazăr 13, Szmutku 9 și Green 2 puncte.

Promise Amukamara a fost principala marcatoare de la CSBT Alexandria, cu 23 de puncte. Pentru echipa teleormăneană au mai înscris: Cooper 14 puncte, Voicu 14 plus 8 recuperări, Grbic 10 puncte, Podar 8, Vrancic 7 și Bartee 5 puncte.

Sătmărencele încheie faza a doua a sezonului regulat cu un duel cu liderul ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, duminică de la ora 17. Ultimul meci al turneului este singurul de duminică în care există o miză. CSBT Alexandria și Universitatea Cluj-Napoca își dispută locul 4 înainte de play-off, cu învingătoarea duelului direct asigurându-și avantajul terenului propriu în play-off.

*foto: CSBT Alexandria facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!