Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria primește vizita lui Sirius Târgu Mureș

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.12.2017

CSBT Alexandria caută sâmbătă revanșa cu UPM BC Sirius Târgu Mureș în partida din etapa a 11-a a Ligii Naționale. În tur alb-roșiile s-au impus pe propriul teren cu un buzzer beater reușit de Lawrence la limită. Oaspeții au contestat atunci validitatea coșului.

Victoria cu 88-87 din luna octombrie a fost doar a doua a formației din Târgu Mureș în duelurile cu CSBT Alexandria. La finalul lunii septembrie teleormănencele au câștigat ambele meciuri ale dublei cu mureșencele din primul tur al Cupei României. A fost 82-62 la Alexandria și 61-74 la Târgu Mureș.

În total cele două echipe s-au întâlnit de 8 ori. Celelalte cinci  dueluri directe au avut loc în sezonul trecut, primul al lui Sirius în Liga Națională. În campionat elevele ui Mădălin Piperea au câștigat toate cele patru partide, în timp ce formația din Târgu Mureș câștiga la Final 8-ul Cupei.

În actuala stagiune CSBT Alexandria s-a impus în toate partidele pe care le-a disputat pe propriul teren. După succesul din cupă au urmat cinci victorii la rând acasă în campionat. Teleormănencele sunt pe locul trei cu 15 puncte și un bilanț de 6 victorii și 3 înfrângeri. Acestea au pierdut în ultima etapă, la Alba Iulia, scor 79-63. Înainte de acel eșec, CSBT a avut o serie de patru victorii la rând. La precedenta partidă pe propriul teren a fost 79-72 cu CSM Satu Mare.

UMP BC Sirius Târgu Mureș a rămas fără singura victorie pe care a obținut-o în deplasare, 65-54 la Galați. După anularea acelui rezultat, formația condusă de Ionel Brustur a pierdut cele 4 partide jucate pe terenuri străine. De fapt, Sirius a rămas doar cu victoria din etapa secundă cu CSBT Alexandria. Mureșencele sunt ultimele în clasament cu un bilanț de o victorie și 7 înfrângeri, cu 9 puncte. Acestea au stat la finalul săptămânii trecute, când ar fi avut programat meciul cu retrasa Phoenix. Anterior, Sirius a pierdut acasă cu 59-63 în fața celor de la FCC ICIM Arad, în duelul ultimelor clasate. Mureșencele au pierdut la diferențe mari ultimele două partide jucate în deplasare, la Sfântu Gheorghe (97-59) și la Timișoara (86-56). La meciul de pe Bega oaspetele au încasat și un tehnic pentru că au scos românca din teren.

Gazdele partidei de mâine au o medie de 76,3 puncte înscrise/meci în această ediție de campionat, în timp ce Sirius are 64,6 ppg. Teleormănencele stau mai bine și în apărare cu 71 de puncte primite, față de 81,3.

Meciul dintre CSBT Alexandria și UPM BC Sirius Târgu Mureș se joacă sâmbătă de la ora 18 la Sala Sporturilor din Alexandria. Brigada de arbitri va fi formată din Dragoș Nicolae, Bogdan Badea și Andrei Răileanu, iar comisar va fi Alina Moanță.

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!