Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSBT Alexandria s-a impus dramatic la Timișoara, cu scandal la final

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.11.2017

CSBT Alexandria a obținut o victorie dramatică la Timișoara, recuperând un deficit de 5 puncte în ultimul minut. Scorul final a fost 74-76, pe sferturi: 25-18, 17-13, 14-19 și 18-26. Gazdele au condus aproape tot meciul, cu un avans maxim de 15 puncte, dar teleormănencele au revenit în joc grație apărării în zonă. Oficialii bănățeni au reclamat mai multe decizii la finalul partidei, printre care un fault acordat după marcarea celei de-a doua libere. Timișorenii au protestat vehement după terminarea timpului regulamentar, chiar și pe coridor.

Gazdele au început partida în formula Ardelean, Ivășchescu, Lloyd, Conwright și Burdgess, iar oaspetele au răspuns cu Podar, Voicu, Amukamara, Vrancic și Bartee. Apărările au fost destul de largi în debutul partidei, iar Lloyd a înscris primele patru puncte. CSBT a egalat la patru și au urmat cinci puncte pe mâna lui Conwright, care a înscris de la distanță cu panoul și pe contră, 9-4. Același fundaș a găsit spațiul să pătrundă pe centru, în timp ce la coșul celălalt Bartee avea probleme să găsească ținta. Piperea a cerut primul time-out în minutul 4, la 13-6 pentru gazde. Oaspetele au trecut la apărarea în zonă, dar ecartul creștea la 14 puncte după o pătrundere ratată a lui Vrancic care a cerut fault. Zona Alexandriei a pus probleme gazdelor și CSBT reușea câteva intercepții în urma cărora s-a apropiat la șapte puncte la prima pauză, scor 25-18.

Sfertul secund a început cu destule ratări și greșeli, iar oaspetele se apropiau în două rânduri la 5 puncte, după momente în care s-a jucat pe contre. Au urmat 9 puncte la rând ale timișorencelor care erau mai energice în apărare și au reușit câteva intercepții, iar scorul devenea 38-24. Prima repriză s-a încheiat cu alte greșeli în ambele tabere, iar scorul la pauza mare a fost 42-31. În continuare diferența era făcută de punctele din spațiul de trei secunde, 26-8.

După reluare oaspetele au continuat să se apere în zonă, timișorencele au avut probleme să găsească drumul spre coș, iar Vrancic (de la distanță) și Amukamara (pe contră) au dus scorul la 44-38. Conwright a avut nevoie de câteva momente să își revină, după un contract pe contră cu Bartee când a căzut destul de rău, dar a ieșit singură de pe teren. La 49-40 Piperea a cerut timp de odihnă. La SCM revenea Conwright pe teren. Burdgess a refăcut ecartul de două cifre după o recuperare ofensivă, dar Vrancic a răspuns rapid cu o triplă. Aceeași bosniacă a pierdut mingea de sub control, iar antrenorul gazdelor, Mihai Coldea, a fost sancționat cu tehnic pentru proteste. Vrancic a ratat libera, iar Voicu a înscris pe finalul atacului pentru 51-45. Burdgess a transformat, din nou, o liberă din două și pe tranziția ofensivă Bartee a scuturat plasa de la distanță pentru un ecart de patru puncte. Scorul la ultima pauză a fost 56-50.

Amukamara a înscris de la distanță primul coș al sfertului patru și Coldea cerea timp de odihnă după doar 30 de secunde, la 56-53. Kiriienko a transformat două libere și s-a jucat din nou pe contre. Amukamara a pătruns pentru 58-55, iar Conwright a fost servită de Kiriienko, în trei secunde. Deși sala a fost destul de goală, în ultimul sfert numărul decibelilor a crescut cu cele două bănci încurajându-și 5-urile din teren. Timișorencele au ratat de trei ori de lângă inel la aceeași fază, iar Vrancic a scuturat plasa de după semicerc, reducând ecartul la două lungimi. Conwright a punctat după ce a pătruns pe centru, iar oaspetele au pierdut atacul după ce Grbic a călcat afară. Lloyd a făcut 64-58 și era rândul lui Piperea să ceară time-out, când mai erau 6:13 minute.

Kiriienko a trebuit să părăsească terenul pentru că sângera după un fault la Vrancic. Și Voicu acuza o lovitură în figură. Au fost aproximativ două minute fără puncte înscrise. Antrenorul secund de la gazde a mers să șteargă parchetul cu mopul și au urmat ratări de la distanță ale ambelor echipe. Conwright a înscris la finalul atacului, după pătrundere, iar Vrancic, de la linia de fault. Amukamara a luat-o om la om pe tot terenul pe Conwright în încercarea de a o bloca să pătrundă. Același decar al oaspetelor a reușit un 2+1 pe contră. Gazdele au comis un turnover de 24 de secunde, în timp ce la coșul celălalt Vrancic mai pierdea o minge de sub control. Ambele echipe erau în penalizare și Burdgess a marcat 2 libere pentru 68-63. Oaspetele au forțat aruncările de afară, dar nu au atins nici măcar inelul. Ardelean a dus scorul la 70-63 cu mai puțin de două minute până la final.

Amukamara a înscris doar prima din cele două libere. Conwright a avut din nou nevoie de îngrijiri medicale după ce a rămas pe jos în urma unui contact cu Amukamara. Pop a intrat în locul americancei și a transformat una din cele două libere, iar Piperea cerea ultimul timp de odihnă pe care îl avea la dispoziție. Bartee a ratat de la distanță și Amukamara a recuperat ofensiv după care a transformat cele două libere de care a beneficiat. A urmat un fault acordat împotriva gazdelor și Bartee a mers la linia de fault, transformând alte două libere și a dus scorul la 71-68 cu 68 de secunde până la final. Time-out SCM.

Final controversat

Lloyd a transformat două libere pentru 73-68. Bartee marca o aruncare grea de la distanță, iar Amukamara a profitat de eroarea lui Lloyd, i-a furat mingea și a fost oprită pe contră, antisportiv la Lloyd. Amukamara a marcat ambele libere și a egalat la 73. Vrancic a ratat și Amukamara a prins ofensiv, după care s-a luptat pentru minge cu Lloyd. Arbitrii au fluierat, după care s-au consultat ce decizie să dea. S-a dat fault la Lloyd, care ieșea cu 5 greșeli personale și Amukamara mergea iar la linia de fault. Conducătorul secției de baschet de la SCM, Ilie Trițoiu, cobora în zona băncii pentru a protesta la această decizie.

Amukamara a marcat cu emoții prima liberă și a ratat-o pe a doua. Burdgess a recuperat și a fost faultată de Voicu. Americanca de la SCM a marcat doar prima liberă și Bartee a recuperat. S-a fluierat fault la pivotul Alexandriei și americanca înscria ambele libere. A urmat time-out-ul timișorean, cu 11,5 secunde până la final, dar gazdele nu au reușit să găsească drumul spre coș, astfel că s-a încheiat 74-76 și CSBT s-a impus după un final dramatic.

Promise Amukamara a fost coșghetera partidei cu 25 de puncte la care a adăugat 7 recuperări. Pentru CSBT Alexandria s-au mai remarcat Bartee cu 15 puncte și 9 recuperări și Georgiana Voicu, cu 12 puncte și 6 recuperări.

Leeza Burdgess a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 18 puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări. Pentru SCM Timișoara s-au mai remarcat Lloyd cu 16 puncte și 9 recuperări, respectiv Conwright cu 13 puncte. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!