Stiri

CSKA Moscova câștigă Euroliga după o finală de poveste în compania lui Fenerbahce

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
15.05.2016

CSKA Moscova a cucerit titlul Euroligii după o finală nebună în care partener de întrecere a fost Fenerbahce Istanbul. Rușii s-au impus în prelungiri, după ce au irosit un avantaj de 20 de puncte avut la pauză.

Partida a început într-un ritm alert, cu ambele echipe găsind relativ drumul spre coș. Diferența după 10 minute avea însă să fie una minimă în favoarea lui CSKA, 22-20. Secvența secundă avea să fie un adevărat coșmar pentru elevii lui Zeljko Obradovic. Rușii au marcat cu ușurință atac după atac, cu o mișcare excelentă a mingii, iar doar cele 10 puncte primite le conferea un avantaj foarte important la pauză, 50-30.

Fenerbahce a început în forță repriza secundă, însă nu a profitat de presiunea pe care pus-o pe CSKA. Cu un Jan Vesely mizerabil de la linia de aruncări libere(1/10), turcii reușeau totuși să recupereze 4 puncte după sfertul trei, dar CSKA păstra un avans consistent, 69-53. Turcii nu au cedat iar Luigi Datome suna revenirea, cu 5 puncte marcate la rând, Fener venea la doar -8 cu 5 minute rămase de joc. Fanii lui CSKA începeau deja să revadă pe retină finala Olympiacos sau semifinala cu Maccabi Tel Aviv. Bobby Dixon avea să egaleze la 81, iar Sloukas îi ducea pe turci în avantaj cu 2 libere marcate cu 20 de secunde rămase de joc. Nando De Colo a forțat o triplă, însă Khryapa cu un coș rapid după recuperarea ofensivă trimitea meciul în overtime, 83-83.

Sloukas a deschis în forță repriza suplimentară, cu un coș de 3 puncte. După coșul lui Higgins, Bogdanovic a reușit un buzzer-beater, fiind ultima dată când Fener se afla la conducere în acest meci. CSKA și-a creat un avantaj de 7 puncte grație lui De Colo și Hines. Dixon și Datome au încercat a doua minune, dar coșurile lor de la distanță au fost anulate de precizia de la libere a rușilor. CSKA a câștigat la final cu scorul de 101-96.

Nando De Colo a fost cel mai bun marcator al meciului cu 22 de puncte, la care a adăugat 7 pase decisive, 2 recuperări, 3 intercepții și 3 turnovers. Milos Teodosic a terminat cu 19 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Kyle Hines a contribuit cu 15 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Lista celor mai buni marcatori ai rușilor a fost completată de Cory Higgins cu 12 puncte, Andrey Vorontsevich cu 11 puncte și Viktor Khryapa cu 10 puncte.

Bobby Dixon a fost cel mai bun marcator la turcilor cu 17 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Luigi Datome, Ekpe Udoh și Pero Antic au marcat fiecare câte 16 puncte, în timp ce Kostas Sloukas a adăugat și el 10 puncte.

foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!