Stiri Cupa României Feminin

CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța încheie sferturile din cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.03.2019

CSM Alexandria găzduiește astăzi, de la ora 20:00, meciul retur din sfertul de finală al Cupei României cu Phoenix Știința Constanța. Formația de la malul mării pornește cu un avans de 15 puncte după ce a câștigat prima manșă din duelul debutantelor în competiție.

Meciul tur s-a disputat acum o săptămână și s-a încheiat cu cea mai mică diferență din prima manșă a sferturilor. Gazdele de la Phoenix Știința Constanța s-au impus cu 70-55 grație unui parțial de 20-6 în ultimele zece minute. Constănțencele au reușit atunci 34 de puncte pe contraatac față de 7. Bianca Fota a fost coșghetera acelui meci cu 19 puncte. De la învingătoare au urmat-o: Chelsea Douglas cu 18 puncte, Jelena Jovanovic cu 17 și Vladinka Erak cu 10 puncte, în double-double cu 13 recuperări. Mihaela Mihai a fost principala marcatoare a tinerei echipe din Alexandria, cu 18 puncte, urmată de Cătălina Crăciunescu (12 puncte) și Paloma Cucu (10 puncte).

A fost a 3-a confruntare directă dintre cele două echipe în acest sezon, după cele două din prima fază a campionatului. Constănțencele s-au impus în ambele, cu 74-50 la Alexandria și 66-41 acasă, în a doua grupă valorică. Phoenix Știința a promovat în prima grupă valorică pentru a doua fază a sezonului regulat, iar teleormănencele joacă în continuare în a doua grupă. Ambele echipe ocupă locul 6 în clasamentul grupelor lor.

Între cele două meciuri din cupă a fost o etapă în campionat. Phoenix Știința a pierdut sâmbătă acasă cu Olimpia CSU Brașov, scor 57-72. CSM Alexandria a jucat luni, acasă, cu liderul Grupei Galbene, CSM Târgu Mureș, și s-a impus cu 53-42.

Returul sfertului dintre CSM Alexandria și Phoenix Știința Constanța se dispută astăzi, de la ora 20:00, la Sala Sporturilor Alexandria. Brigada de arbitri va fi formată din Alexandru Ivan, Claudia Telcian și Andrei Răileanu, cu Eugen Poenaru comisar. Câștigătoarea dublei se va califica la turneul final din 30 și 31 martie.

*foto: Phoenix Stiinta Constanta facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!