Stiri Cupa României Feminin

CSM Alexandria debutează cu victorie în Cupa României

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.09.2018

Noua echipă de la Alexandria a câștigat cu 58-54 prima manșă a dublei din cupă cu CS Agronomia București, pe sferturi: 9-20, 19-9, 14-18, 16-7. Cu o singură senioară în lot, gazdele au revenit de la -13 și au preluat conducerea în sfertul patru.

Mădălin Piperea le-a trimis în formula de start pe Paloma Cucu, Andreea Mazilu, Mihaela Mihai, Andreea Horlea și Ioana Bota. Agronomia a început partida cu Mihaela Chelariu, Claudia Ușurelu, Sonia Vilcinschi, Alexandra Chițanu și Adina Topală. Vilcinschi a înscris 7 puncte în primele două minute și jumătate, iar scorul devenea 0-8. Mazilu a reușit primul coș al oaspetelor, de la distanță, după aproape trei minute. Oaspetele s-au distanțat la 11 puncte în minutul 8. Același ecart avea să fie și la prima pauză, când scorul era 9-20. Mihaela Mihai a înscris 10 puncte la rând și gazdele s-au apropiat la trei puncte. La vestiare s-a intrat cu 28-29.  

Botorogeanu a egalat la 33 cu o reușită de după semicerc, dar oaspetele s-au desprins la 40-47 în penultimul minut al sfertului trei. Doar Cucu a mai înscris două puncte pe finalul perioadei de joc, astfel că la ultima pauză s-a intrat cu 42-47. Prima parte a sfertului patru a fost una cu puncte puține. CSM Alexandria a reușit să preia conducerea în minutul 37, după reușita lui Lungu, cu 52-51. Chițanu și Vilcinschi le-au readus pe oaspete la conducere, dar Crăciunescu a scuturat plasa de la distanță pentru 55-54. Mihai a stabilit scorul final, 58-54, iar CSM Alexandria se impune în duelul debutantelor.

Teleormănencele au făcut diferența cu 8 reușite de la distanță, față de 2. Oaspetele au fost mai bune la aruncările din semicerc (15-12) și la libere (18-10).

Alexandra Chițanu a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, fiind în double-double cu 11 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Vilcinschi 17 puncte (8 recuperări), Chelariu 7 puncte, Atanasescu 2, Neagu 2, Ușurelu 2, Casale 2 puncte (9 recuperări) și Topală 1 punct.

Mihaela Mihai a fost coșghetera gazdelor cu 20 de puncte la care a adăugat 7 recuperări și 4 pase decisive.  Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 11 puncte, Crăciunescu 8, Lungu 7 puncte (8 recuperări), Botorogeanu 7 puncte, Mazilu 3 și Fieresteanu 2 puncte.

Returul este programat sâmbătă, de la ora 17, la București.

*foto: Madalin Piperea facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!