Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM București a avut nouă oameni la Timișoara

Adrian Micinic

Adrian Micinic
04.02.2013

CSM București a avut doar nouă jucători în delegația care a făcut deplasarea la Timișoara, pentru meciul cu BC Timba, din etapa a 20-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Antrenorul Hristu Șapera este forțat să se antreneze și să joace în efectiv redus din cauza problemelor medicale cu care jucătorii români sunt confruntați.

Astfel, Andrei Vizitiu (26 ani, extremă-pivot, 2.00 metri) a fost operat încă din vară la ligamentele încrucișate ale genunchiului, fiind în continuare indisponibil. El nu a jucat niciun minut în actuala ediție de campionat.

Aurel Urucatu (24 ani, extremă, 1.88 metri) a suferit o accidentare similară și va fi indisponibil pe termen lung. El a avut probleme medicale încă de la începutul sezonului, pe parcursul primei jumătăți a turului având mai puține apariții decât în sezonul precedent. Principalul motiv a fost condiția sa medicală, nicidecum schimbarea de regulament față de sezonul precedent. El are nouă prezențe în actuala ediție de campionat.

Pivotul Szabolcs Santa (25 ani, pivot, 2.09 metri) pare să fie cea mai importantă absență din angrenajul formației bucureștene. CSM-ul a avut probleme la recuperare, cu precădere în defensivă, la interior, în actuala ediție de campionat. Acest lucru nu pare să se fi rezolvat prin legitimarea tandemului Morris - Patterson. Santa a suferit o accidentare la gleznă și a ratat primele cinci meciuri ale echipei sale din retur. El a efectuat tratament la Târgu-Mureș și este așteptat la antrenamentele echipei începând de luni (04.02). El are 15 meciuri jucate în actuala ediție de campionat.

În fine, fundașul Octavian Boian (24 ani, fundaș, 1.86 metri) a fost supus, de curând, unei intervenții chirurgicale la gleznă. El a bifat patru prezențe în actuala ediție de campionat.

Astfel, CSM București s-a antrenat în ultima perioadă în efectiv redus. Practic Hristu Șapera a strâns cu dificultate zece jucători pentru a putea lucra cât de cât apropiat de ceea ce se presupune muncă performantă la antrenamentele unei echipe de primul eșalon. Acest lucru a fost posibil doar prin aducerea unor jucător de la CN Aurel Vlaicu, echipă alături de care CSM-ul participă în Liga II (fostul CN U23).

De notat că actualmente CSM București parcurge o perioadă extrem de importantă în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Formația din capitală a învins fără drept de apel la Timișoara, pe nou promovata BC Timba și se pregătește pentru o serie de alte două partide în cadrul cărora cel mai important va fi rezultatul. Este vorba despre jocurile cu CSȘ Giurgiu (acasă) și Farul Constanța (deplasare). Șansele de calificare în playoff pentru această echipă pot fi menținute în viață cu victorii în aceste partide.

Actualmente CSM București ocupă locul al 7-lea în Liga Națională (după jocul Craiovei din etapa a 20-a), având un bilanț general de 13-7, cu trei victorii mai multe decât locul 9, împărțit de Energia Rovinari și CSU Sibiu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!