Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea închide în minim de meciuri seria cu BC SCM Timișoara

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.04.2017

CSM CSU Oradea este a doua semifinalistă din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2016/2017, după ce a trecut în minim de meciuri de BC SCM Timișoara. Campioana României a încheiat seria cu bănățenii chiar pe Bega, acolo unde a reușit să să-și adjudece și meciul trei al seriei din sferturi.

Oaspeții au început mai bine partida de astăzi și au avut inițiativa în primele minute. Cu Calotă și Flowers activi în ofensivă, Timișoara echilibrat ostilitățile pe tabela de marcaj și chiar a câștigat primul sfert cu scorul de 19-15. Oradea a început în forță sfertul secund și a dominat din nou jocul. Pasalic cu o triplă își ducea echipa la 11 puncte avantaj, 40-29. Timișoara a făcut un nou final de sfert bun și avea doar 4 puncte deficit la pauză, scor 43-39. În sfertul trei cele două echipe fie au alternat la conducere, fie au fost la egaliate pe tabelă.Calotă și Diaz aveau să-și ducă echipa în avantaj înainte ultimelor 10 minute de joc. Oradea, la fel ca și în precedentele două partide, s-a simțit foarte bine în actul decisiv și avea 6 puncte avantaj cu mai puțin de 3 minute până la final. Diaz avea să-și aducă echipa din nou în joc după 5 puncte marcate într-un interval de 8 secunde. Campioana nu s-a pierdut cu firea, a marcat prin Denison. Diaz a refăcut diferența de o posesie cu 30 de sceunde rămase. Zeno de la linia de libere avea să nu ierte, în timp ce Timișoara nu a mai găsit drumul și astfel s-a scris istoria partide, CSM CSU Oradea a învins pe BC Timișoara cu scorul de 86-84.

Sean Barnette și Martin Zeno au încheiat fiecare cu câte 20 de puncte partida de pe Bega. Primul a mai avut 7 recuperări și 3 pase decisive, iar cel de-al doilea 5 pase decisive și 4 recuperări. Sean Denison a contribuit cu 17 puncte și 5 recuperări, iar Muhamed Pasalic a adăugat 12 puncte și 3 pase decisive.

Octavian Popa Calotă a fost principalul remarcat al gazdelor cu 22 de puncte, 3 pase decisive și o recuperare. Adrian Diaz a marcat 20 de puncte și a prins 6 minigi la panou. Mladen Jeremic a terminat cu 18 puncte, iar Milos Komatina cu 15.

CSM CSU Oradea va întâlni în semifinale pe U BT Cluj-Napoca, la fel ca în sezonul trecut. De această dată, avantajul terenului propriu este deținut de clujeni.

foto: sebastiantataru.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!