Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea învinge vicecampioana pe teren propriu

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
28.12.2017

csm csu oradea steaua

CSM CSU Oradea a câștigat duelul cu CSM Steaua Eximbank București, scor 89-81, în etapa a XI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Oradea a început meciul în formula, Nicolescu, Zeno, Pasalic, Valeika și Trotter. De partea cealaltă, Jukka Toijala i-a trimis în teren pe Darwiche, Marinov, Boone, Taylor și Zekovic

CSM Oradea a deschis scorul prin Bobe Nicolescu, care a reușit să marcheze o aruncare de 2 puncte.  Steliștii au reușit să puncteze abia în minutul 3 al partidei. Defensiva agresivă pe tot terenul a bihorenilor a adus multe neplăceri oaspeților, care au comis 7 turnovers, inclusiv două abateri de 24 de secunde. Pasalic și Gajovic au pus Oradea în avantaj, 21-15, cu două aruncări de la 3 puncte.

Sfertul doi a fost început în forță de către elevii lui Cristi Achim, care au reușit să se distanțeze considerabil. În minutul 4 al sfertului, orădenii aveau un avantaj de 14 puncte, moment în care Toijala s-a văzut nevoit să ceară timp de odihnă. Steliștii au revenit și la sfârșitul sfertului  erau la două posesii în spatele gazdelor.

La ieșirea de la vestiare meciul a luat o nouă întorsătură, în care cele două echipe au jucat de la egal la egal, însă nu pentru mult timp. Orădenii au reușit cu un run de 9-0 să se distanțeze iar și să ducă scorul la 53-45. Lapornik și Fraseniuc izbutesc să-și readucă echipa în joc, iar printr-un coș de 3 puncte în ultimele secunde, Marinov aduce Steaua la -1.

Primul atac al sfertului  4 aparține militarilor care pierd mingea din cauza unui fault în atac comis de Boone. Orădenii încep cu un run de 6-0, fără să le lase oaspeților dreptul la replică. Deși au avut un parcurs bun, orădenii au cedat la jumătatea sfertului și steliștii s-au apropiat la doar 4 puncte, moment în care Cristi Achim a cerut un time-out. Cu 3 minute înaintea fluierului final, Marinov marchează un coș de 3, care reduce diferența la doar un punct. Finalul de meci a aparținut în totalitate orădenilor, care au închis tabela la scorul de 89-81.

Punctele victoriei au fost înscrise de Muhamed Pasalic 23, Goran Gajovic 17, Arturas Valeika 12, Martin Zeno 11, Andrei Mandache 7, Nelson Trotter 6 , Peda Stamenkovic 5, Bogdan Nicolescu și Bogdan Țibîrna cu câte 4 puncte fiecare. De partea cealaltă, pentru Steaua au înscris Brandon Taylor 22, Dragan Zekovic 14, Iuri Fraseniuc 13, Pavel Marinov 12, Luka Lapornik 9, Cătălin Baciu și Jason Boone cu câte 4 puncte fiecare și Georges Darwiche 3.

În urma acestui meci, ambele echipe ajung la 7 victorii și 4 înfrângeri la sfârșitul turului primei faze a sezonului regulat.

Următoarea etapă CSM CSU Oradea va juca în deplasare la CSU Sibiu, în timp ce Steaua va juca pe terenul lui Dinamo. 

*foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!