Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea și SCM U Craiova deschid etapa a 6-a din Grupa Roșie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.03.2019

CSM CSU Oradea și SCM U Craiova se întâlnesc în prologul etapei cu numărul 6 din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Masculin - ediția 2018/2019. Partida este programată vineri, 8 martie, la Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 17:45.

Duel direct pentru poziția a 3-a în Grupa Roșie

CSM CSU Oradea și SCM U Craiova au același bilanț înaintea ultimei confruntării direct din sezonul regulat. Ambele formații au o zestre de 11 victorii și 8 înfrângeri și ocupă locurile 3 și 4 în ierarhia din Grupa Roșie. În meciurile directe din acest sezon, trupa antrenată de Cristian Achim are întâietate. Orădenii au pierdut primul meci al sezonului cu oltenii, chiar în Bănie, după care au venit două succese, ultimul chiar în Top 6, 80-78, tot în Bănie.

Formația bihoreană a profitat de întreruperea campionatului și a reușit să-și completeze lotul de jucători. Au sosit Nikola Markovic și Antonio Carter iar la reluarea competiției interne, CSM CSU Oradea a pus capăt unei serii de trei înfrângeri la rând, după ce a reușit să treacă pe teren propriu de BCM U Pitești cu scorul de 81-73.

Pentru această partidă, Cristian Achim va trebui să lase un jucător străin în afara lotului pentru meciul cu Craiova. Richard, Valeika, Zekovic, Pasalic, Reljic, Markovic și Carter sunt cei șapte jucători străini din lotul lui CSM CSU Oradea și doar șase dintre ei vor putea fi trecuți pe foaia de joc.

SCM U Craiova a suferit o înfrângere în ultima etapă din Liga Națională de Baschet Masculin. Oltenii antrenați de Aco Todorov au cedat pe terenul lui SCM Timișoara,cu scorul de 74-71. Craiovenii au două înfrângeri în ultimele trei partide disputate în campionat.

SCM U Craiova nu se simte deloc bine la Oradea. Oltenii au câștigat un singur meci pe Crișul Repede iar acea victorie datează din 24 ianuarie 2009. Oradea are un palmares net favorabil în fața Craiovei, cu 23 de victorii și 9 înfrângeri.

Așadar, CSM CSU Oradea este favorită având în vedere istoricul jocurilor de la Oradea dar și în urma rezultatelor consemnat după reluare campionatului. Totuși, SCM U Craiova rămâne o echipă care poate contrazice calculele hârtiei, așa cum a demonstrat de multe ori în acest sezon.

Partida dintre CSM CSU Oreadea și SCM U Craiova va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!