Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, 4 medalii în ultimele 5 sezoane din Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.05.2017

CSM CSU Oradea este fără doar și poate una dintre cele mai importante echipe ale baschetului românesc în ultimii ani, cu rezultate notabile atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Trupa roș-albastră a mai terminat un sezon miercuri seara după victoria cu CSU Sibiu din finala mică a campionatului, succes în urma căruia orădenii au mai cucerit o medalie în Liga Națională, a 4-a în ultimii 5 ani. 

În ordine descrescătoare vom prezenta pe scurt rezultatele celor de la CSM Oradea din ultimele 5 sezoane ale primului eșalon baschetbalistic din țara noastră: 

2016/2017 --- Echipa pregătită de Cristian Achim și-a adjudecat medalia de bronz în LNBM, după ce a trecut în finala mică de BC CSU Sibiu cu 2-1 la general

2015/2016 --- A fost sezonul de glorie al roș-albaștilor, medaliați cu aur, campioni naționali în premieră, după finala câștigată în decisiv, 3-2 la general, în fața celor de la BC Mureș Târgu Mureș

2014/2015 --- CSM Oradea nu a reușit să treacă de faza sferturilor de finală, pierzând seria cu Steaua CSM EximBank București, 0-3

2013/2014 --- Prima finală de campionat pentru orădeni s-a consemnat în stagiunea 2013/2014, însă aceștia s-au văzut învinși în decisiv de multipla campioană CSU Asesoft Ploiești, scorul seriei fiind 2-3

2012-2013 --- Prima medalie în campionat pentru bihoreni, bronz, a venit după 2-1 la general cu Gaz Metan Mediaș în finala mică

Totodată, din 2012 și până în prezent, formația orădeană a cucerit 3 medalii și în Cupa României, mai exact bronz în finala mică din 2012 (77-74 vs. CSM București), argint în finala din 2014 (55-58 vs. Energia Târgu Jiu), respectiv argint în finala din 2016 (75-82 vs. U-BT Cluj). În sezonul competițional 2016-2017, elevii lui Cristian Achim s-au oprit în semifinale, fiind învinși de BC Mureș, iar finala mică nu s-a mai disputat. 

Campioana României din 2016 are de asemenea și participări în cupele europene precum FIBA EuroChallenge, FIBA Europe Cup sau Champions League. Cel mai bun sezon european al băieților din Arena „Antonio Alexe” s-a consemnat chiar în această stagiune, unde au reușit rezultate surprinzătoare, dar meritate. 

În tururile preliminare din Champions League, Oradea a dispus fără drept de apel de Prievidza (71-64, 73-67), respectiv Lukoil Academic Sofia (72-75, 70-58). Calificați în grupe, bihorenii au jucat 14 meciuri în Grupa B alături de echipe precum Le Mans, Umana Venezia, Pinar Karsiyaka, Avtodor Saratov, Kataja Basket sau Khimik Yuhzny, terminând pe locul 6 cu 6 victorii și 8 înfrângeri. Barnette, Zeno și compania au fost eliminați astfel din Champions League, însă au avut șansa să continue în FIBA Europe Cup, acolo de unde au fost eliminați după o dublă manșă în optimi de Usak Sportif, 82-78, respectiv 82-108. 

Cu siguranță CSM CSU Oradea va continua proiectul început cu echipa de baschet, echipă care este capabilă și în viitor să aducă noi rezultate frumoase orașului și suporterilor. Rămâne de văzut ce mișcări se vor observa în pauza competițională în curtea roș-albaștrilor în pregătirea sezonului competițional 2017-2018. 

*Foto: Roby Boros

6 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Ramane Achim 99%, conform conferintei de presa de azi.

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea rexdecebal :

    Excelenta veste
    Desi unii, precum adrian.or, regreta amarnic, la cat l-au injurat pe Achim!

    cu 6 ani în urmă (26.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Nu imi ascund "regretul" nici acum, dar iti marturisesc ca cealalta parte a declaratiei lui Sere imi da putin de gandit, pentru ca a fost citat diferit de cele doua ziare mari din Oradea. Unul dintre ele l-a citat spunand "sectia de baschet va avea un buget cel putin la fel de mare precum cel de anul trecut", si altul l-a citat spunand "inca nu pot sa comentez posibilele reinnoiri sau transferuri pana nu stim pe ce buget ne vom baza la anul".

      In oricare situatie, sunt curios, bineinteles, in functie de cati jucatori din echipa actuala reuseste sa pastreze, cum isi va alcatui noua echipa. Daca reuseste sa ramana cu Barnette, Zeno, Mandache, Tibirna, Denison si Basti repatriat, cum a promis, ar trebui sa aiba loc destul sa aduca si calitate nu doar jucatori din tiparul lui.

      cu 6 ani în urmă (26.05.2017)
    • CSM CSU Oradea andreiuts93:

      adrian.or
      "Referitor la situația finanțării echipei de baschet masculin:

      “Nu avem niciun fel de problemă. Ne dorim ca sponsorii pe care îi avem la ora actuală să rămână alături de noi. Doresc să le mulțumesc tuturor pentru efortul depus pentru a ne ajuta. Odată încheiat sezonul competițional, îmi revine datoria de a construi bugetul pentru sezonul următor.

      Mi-aș dori să avem un buget mai mare decât în sezonul tocmai încheiat. Va trebui să port discuții individuale cu fiecare dintre sponsorii actuali și potențialii sponsori noi pentru a asigura un buget suficient pentru a ne desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

      Am discuții în permanență cu diferite companii sau firme. Am captat sponsori și pe parcursul sezonului tocmai finalizat. Cu siguranță acum voi vizita mai mulți potențiali finanțatori.” (Serban Sere)

      cu 6 ani în urmă (26.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Acum am vazut si eu ca a venit oficialul de la CSM pe pagina de Facebook, daca te increzi in cum interpreteaza un jurnalist random informatia iese ce iese. Multumesc de clarificare.

      cu 6 ani în urmă (26.05.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      In plus, daca te uiti la comunicatul oficial postat acum si la articolele online de la ziare, in cel oficial se spune ca Bobe are contract semnat, in celelalte ba ca se discuta, ba ca a promis ca ramane, doar acord verbal. Sper sa fie un buget cel putin la fel de mare, si Sere sa se orienteze spre o campanie de scouting la fel de bine organizata ca cea din Ianuarie 2016, cand au venit "Double Z": Zeno si Zupan.

      cu 6 ani în urmă (26.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!