Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea - BC Mureș a fost prima finală din LNBM fără Asesoft Ploiești, după 13 sezoane

David Istrate

David Istrate
18.01.2018

csm csu oradea bc mures

În sezonul 2015-2016, în finala LNBM a avut loc un duel foarte disputat între CSM CSU Oradea și BC Mureș Târgu-Mureș. Atunci, bihorenii s-au impus în meciul decisiv cu scorul de 79-73, după o prestație excelentă a americanului Martin Zeno, și au câștigat primul titlul din istoria clubului.

De acum două sezoane s-au petrecut multe schimbări, atât din punct de vedere al transferurilor, cât și al situației celor două cluburi. Înaintea derby-ului dintre Oradea și Mureș, ce va avea loc vineri seară, vrem să reamintim loturile celor două trupe din 2016.

Pentru „leii-roșii” activau la acea perioadă: Andrei Mandache, Bogdan Niculescu, Bogdan Țîbîrnă, Cătălin Petrișor, Martin Zeno, Miha Zupan, Rareș Pașca, Salih Nuhanovic, Nemanja Barac, Sean Barnette, Silviu Lupusavei, Uros Lucic și Will Franklin. La trupa lui Cristian Achim se mai găsesc în prezent 4 din cei 13 jucători.

De partea cealaltă, Barnabas Szaszgaspar s-a folosit în acea finală de: Adrian Oprea, Alhaji Mohammed, Aliaksandr Pustahvar, Csongor Barabasi, Cristian Jakab, Goran Gajovic, Goran Martinic, Iuri Fraseniuc, Ivan Ivanovic, Laszlo Lazar, Laszlo Polyak, Mareks Jurevicius, Lucian Țîbîrnă și Ousmane Barro. La momentul actual, niciun jucător din lotul de atunci al Mureșului nu se mai află la echipă.

Andrei Mandache, Bogdan Niculescu, Bogdan Țîbîrnă și Martin Zeno, care este accidentat, sunt cei 4 jucători care au rămas la clubul bihorean. De asemenea, Goran Gajovic, adversar la acea vreme, a ales să se transfere la începutul acestui sezon la CSM CSU Oradea, după ce anul trecut jucase în Franța.

Între timp Rareș Pașca și Silviu Lupusavei s-au retras, în timp ce Lucian Țîbîrnă, transferat anul acesta la Oradea, și-a întrerupt activitatea din motive medicale. De asemenea, Adrian Oprea, Csongor Barabasi și Cristian Jakab, Ivan Ivanovic și Will Franklin nu mai activează în prima ligă de baschet din România.

Dintre cei rămași în prima ligă din România, Goran Martinic s-a transferat la SCM U Craiova, Iuri Fraseniuc la CSM Steaua Eximbank București, Laszlo Lazar la BCM U Pitești, Cătălin Petrișor la Phoenix Galați și Ousmane Barro la campioana en-titre U-BT Cluj-Napoca.

În afara campionatului României, au plecat Miha Zupan la Helios Suns, în Slovenia, Salih Nuhanovic și Nemanja Barac la Inter Bratislava, în Slovacia, Sean Barnette la Tadamon, în Liban, Uros Lucic la Jaszberenyi KSE, Alhaji Mohammed la Alba Fehervar, Aliaksandr Pustahvar la Falco Szombathely, Laszlo Polyak la Szolnoki Olaj, toate în Ungaria și Mareks Jurevicius la Elan Chalon, în Franța.

Și statutul celor două echipe s-a schimbat total. Prin urmare, CSM CSU Oradea este în continuare una din favoritele principale la titlu, în timp ce BC Mureș Târgu-Mureș, din cauza problemelor financiare este condamnată să lupte pentru evitarea retrogradării.

Întâlnirea dintre cele două va fi transmisă în direct la Digi Sport 4, vineri, 19 ianuarie, de la ora 17:15.

*foto: Roby Boroș/ facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Banki..???!
    Banii nu aduc fericire.....dar lipsa lor duc.....??!!

    cu 6 ani în urmă (19.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!