Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a încheiat cu victorie prima fază a sezonului regulat

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.02.2017

CSM CSU Oradea a trecut pe teren propriu de Phoenix Galați în ultimul meci al etapei cu numărul 22. Partida a fost deschisă bine de oaspeții, însă gazdele au reușit să echilibreze prima repriză și în secvența secundă și-au apropiat a 9-a victorie a sezonului.

Echipele de start:
Oradea - Franklin, Mandache, Zeno, Lucic și Denison
Galați - Brandon, Miller, Bojovic, Guțoaia, Vlaicu

Startul de meci a fost unul liniștit, după care oaspeții au pus stăpânire pe meci. Miller și Pavlovic au marcat 5 puncte la rând după jumătatea sfertului inaugural, iar Phoenix se desprindea la 9 puncte, scor 16-7. Sfertul avea să fie închis de Țîbârnă, cel care a marcat o triplă și stabilea scorul după primele 10 minute de joc, 21-16 pentru Galați. Actul secund a fost unul cu puține puncte marcate. Oaspeții nu au reușit să marcheze în ultimele 3 minute ale primei reprize, iar Uros Lucic egala ostilitățile, 31-31. Oradea a început mai bine secvența secundă și s-au desprins la 7 puncte, lucru care l-a forțat pe Florin Nini să ceară primul timp de odihnă al partidei. Fără un joc foarte eficient, gazdele au reușit pentru prima dată să se desprindă la o diferență formată din cifre, 47-37, cu 3 minute rămase din sfertul trei. Phoenix nu a găsit un răspuns pe măsură și se vedea condusă cu 13 puncte înainte ultimelor 10 minute de joc, scor 54-41. În sfertul patru, CSM CSU Oradea nu a avut probleme în a-și conserva avantajul obținut în actul precedent. Phoenix a avut două răbufniri după coșuri marcate de la distanță, dar nu au putut să oprească câteva atacuri pentru a putea reveni în joc. Pe final de meci cei doi antrenori și-au rulat întreg lotul, iar CSM CSU Oradea avea să treacă de Phoenix Galați cu scorul de 73-63.

Uros Lucic a fost cel mai bun om al meciului cu 16 puncte și 8 recuperări. Bogdan Țîbârnă a venit de pe bancă 15 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Martin Zeno și Andrei Mandache au marcat fiecare câte 11 puncte.

Paul Miller a fost singurul gălățean care atins borna celor 10 puncte marcate, după ce a terminat cu 14 puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Guțoaia, Vlaicu și Bojovic au încheiat fiecare cu 9 puncte marcate.

CSM CSU Oradea merge în grupa valorică 1-6, în timp ce Phoenix Galați se va lupta cu BC Mureș, Dinamo București și SCM U Craiova pentru ultimele două locuri de play-off rămase disponibile.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!