Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea a perfectat două transferuri noi

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.08.2017

CSM CSU Oradea a anunțat transferurile lui Pedja Stamenkovic și Arturas Valeika. Fosta campioană a României a ajuns la 7 jucători străini transferați în această vară.

Pedja Stamenkovic este cunoscut baschetului de la noi, după ce a evoluat la BCM U Pitești. În sezonul precedent el a evoluat pentru trei formații, după cum urmează, Trefl Sopot, Handlova și Aix Maurienne. La ultima sa echipă, în eșalanoul secund din Franța, fundașul ce măsoară 1.90 metri a jucat 4 partide și a avut medii 5.0 punce, 4.3 pase decisive și 1.3 recuperări.

Interesant este faptul că Stamenkovic a semnat un contract deschis cu CSM CSU Oradea și poate pleca oricând, după preliminariile FIBA Europe Cup. De-a lungul carierei sale, sportivul în vârstă de 29 de ani a mai jucat la Borac Cacak, FMP, Steaua Roșie Belgrad și Cherno More Varna. În sezonul petrecut la BCM U Pitești, Stamenkovic a jucat 17 partide în LNBM cu cifre de 5.9 puncte, 2.9  pase decisive și 2.5 recuperări.

Artura Valeika are 32 de ani, măsoară 2.07 metri și este un jucător de poziția 5. El sosește de la Valeika Prienai-Birstonas din Lituania. El a evoluat în sezonul trecut pe trei fronturi, campionatul Lituaniei, Liga Baltică și FIBA Europe Cup. Valeika a avut cifre de 10.8 puncte, 5.1 recuperări și 2.0 pase decisive în 39 de meciuri. În Liga Baltică a bifat 8 prezențe cu medii de 8.1 puncte, 3.5 recuperări și 2.1 pase decisive, iar în FIBA Europe Cup a jucat 10 partide și adunat 11.4 puncte, 5.8 recuperări 2.1 pase decisive în medie pe meci.

În afara Lituaniei, Arturas Valeika a mai jucat în Germania și Spania.

Ceilalți cinci străini din lotul lui CSM CSU Oradea sunt Martin Zeno, Muhamed Pasalic, Goran Gajovic, Nemanja Milosevic și Obi Trotter.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Adrian.or
    Excelent transferul lituanianului, va fi un jucator foarte important, e mobil, energic si agresiv. E clar ca Achim isi doreste sa insiste pe pick&roll. E o echipa frumoasa aici, construita cu cap. Va fi greu sa luam bataie, abia astept sezonul.

    cu 6 ani în urmă (17.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 6X :

    Echipa.
    Asta da !!! Sper sa luam campionatul anul viitor cu echipa asta.

    cu 6 ani în urmă (17.08.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Echipa voastra arata foarte bine, dar lupta cu Clujul sau chiar Steaua va fi foarte grea. Ca sa nu mai spun ca si Pitestiul sau noi putem pune probleme. Lituanianul se misca foarte bine, stie pick'n'roll-ul, dar eu vreau sa-l vad intr-un duel mai atletic cu un pivot gen Cooper.
    Oricum se anunta o lupta faina intre primele 8.

    cu 6 ani în urmă (17.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Valeika sosește de la Vytautas, nu de la Valeika :) . Lotul pare destul de competitiv,însă la capitolul omogenitate nu știu ce sa zic. Probabil va fi puțin mai mult de munca. Achim sunt sigur ca i-a adus după îndelungi analize. Nu subestimati însă Craiova.

    cu 6 ani în urmă (17.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Foarte bună achiziție! Un pivot foarte mobil, bun și pe tranzitie și are mana bună. Din filmulețul de prezentare promite mult. Stamenkovic a fost adus doar pt pregătirea echipei ca suplinească din absențelor românilor aflați la loturile naționale.
    Si eu sunt de acord ca echipa Craiovei este una foarte interesanta. Antrenor bun și jucători care promit, atât cei români cat si cei străini. Dacă nu-si fac iar singuri viața grea o sa faca o surpriză plăcută.

    cu 6 ani în urmă (18.08.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    stamenkovic
    potential are dar l-au tras accidentarile in jos...

    cu 6 ani în urmă (18.08.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Craiova are 4 americani, 1 estonian și 1 croat, toți cu carte de vizită foarte bună. Cu Crama,Solopa și Orbeanu ca principalii români, Craiova se anunță o "nucă tare".
    Clujul, Steaua, Oradea, Craiova și Pitestiul, nu neapărat în această ordine, se anunță printre favorite. Sibiul și mereu surprinzatorul Mures pot fi printre surprize. Restul se vor bate in partea de jos a clasamentului.

    cu 6 ani în urmă (19.08.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!