Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea are un meci ușor la prima vedere cu Politehnica Iași

David Istrate

David Istrate
12.01.2018

csm csu oradea poli iasi

În etapa a 14-a din cadrul LNBM se vor întâlni CSM CSU Oradea, ocupanta poziției a 5-a și CS Politehnica Iași care se află pe ultimul loc. Din cauza problemelor pe care le are clubul din Iași cu sala, meciul se va juca sâmbătă 13 ianuarie la Galați, de la ora 18:00.

Duelul dintre cele două echipe este dezechilibrat din multe puncte de vedere. În primul rând, clubul orădean conduce categoric, cu 7-0 în meciurile directe. Ultima întâlnire dintre CSM CSU Oradea și CS Politehnica Iași s-a consemnat în turul acestui campionat și s-a încheiat cu scorul de 101-67 pentru trupa lui Cristian Achim. Atunci Nemanja Milosevic a avut o prestație excelentă, cu 27 de puncte în doar 22 de minute.

De asemenea, clubul orădean cu 8 victorii și 5 înfrângeri ocupă locul al 5-lea în clasamentul LNBM, în timp ce adversara lor se află pe ultimul loc, cu o singură victorie în 10 partide.

Pentru echipa condusă de Ioannis Tsirogiannis, acesta este primul meci din anul 2018, ultima partidă disputată de ei fiind în 20 decembrie la Sibiu. Aceștia au probleme cu suprafața de joc a sălii din Iași și astfel, au jucat nu mai puţin de nouă meciuri în deplasare în turul campionatului. Cu toate acestea, problema nu s-a rezolvat și astfel clubul a fost nevoit să găsească un loc de disputare. Prin urmare, confruntarea cu Oradea se va juca în sala Dunărea Galați, însă este de urmărit ce se va întampla în următoarele etape.

De partea cealaltă, ”oaspeții” vin după o victorie categorică consemnată în fața lui Dinamo București, scor 104-65. De asemenea, Cristian Achim a realizat un transfer interesant zilele trecute, aducându-l pe lituanianul Vaidas Kariniauskas de la rivala U-BT Cluj-Napoca. Probabil că Vaidas își va face debutul pentru clubul orădean în partida cu ieşenii. De asemenea, antrenorul ”leilor roșii” va putea să acorde mai multe minute tinerilor jucători Bogdan Nicolescu, Sebastian Ionescu, Darius Meluț sau Mihai Găvrilă.

Confruntarea dintre cele două nu va putea fi urmărită, nefiind transmisă. Aceasta se va desfășura mâine, 13 ianuarie, cu începere de la ora 18:00.

Arbitrii delegați pentru această partidă sunt Dragoș Nicolae, Costin Bogdănescu și Andrei Bădilă, iar comisar, din partea Federației Române de Baschet, este Marius Marinescu.

*foto: Roby Boroş

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!