Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă în jungla mureșeană

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.09.2016

CSM CSU Oradea a obținut o victorie în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2016/2017. Campioana en-titre a trecut pe terenul lui BC Mureș cu scorul 76-70, aceiași echipă pe care a învingea și în finala ediției trecute de campionat. În această partidă, la ambele echipe au fost absențte importante, Szabolcs Santa la gazde, respectiv Titus Nicoară la oaspeți.

Prima secvența a meciului de la Târgu Mureș a fost una în care ambele echipe au marcat însă diferența dintre cele două echipe nu a fost niciodată mai mare de două posesii. Alhaji Mohammed a început foarte energic partida și după 6 minute de joc avea deja 9 puncte, în timp ce scorul era egal 15-15. Tot echipa gazdă a preluat apoi inițiativa, iar Martinic, Djapa și Kalve contribuiau la câștigarea primului sfert, 25-22. Sfertul secund a rămas la fel de echilibrat. Martinic a fost motorul ofensivei mureșene, și încheia primele 20 minute cu 15 puncte și 7 pase decisive. Zeno cu 11 puncte și Pasalic cu 9 au ținut-o aproape pe CSM CSU Oradea în sfertul secund, iar la cabine se intra cu scorul de 43-39.

Echilibrul pe tabelă s-a menținut și după pauză, iar partida a avut chiar momente pasionante în sfertul trei. BC Mureș a avut un start mai bun de repriză, anulat însă rapid de Barnette și Țîbârnă. Oaspeții au preluat conducerea  după jumătatea sfertului, însă mureșeni au găsit mereu soluția de a egala ostilitățile, iar după sfertul trei scorul avea să fie egal, 61-61. BC Mureș a început ezitant actul decisiv și a marcat doar 2 puncte în primele 5 minute ale actului și permitea adversarului să se desprindă la 70-63. Alhaji Mohammed cu o triplă a relansat partida. În final, îndeciziile ofensive ale gazdelor au facilitat victoria lui CSM CSU Oradea, scor 76-70.

Sean Barnette a fost omul meciului cu 21 de puncte, 11 recuperări și 3 pase decisive. Martin Zeno a adăugat 15 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări, iar Muhamed Pasalic a terminat cu 12 puncte, 2 pase decisive și o recuperare.

Goran Martinic a fost principal artizan al gazdelor cu 21 de puncte, 8 pase decisive și 2 recuperări. Alhaji Mohammed a totalizat 14 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, iar Ernests Kalve 13, 5 recuperări și o pasă decisivă.

foto: Csaba Toth

21 comentarii la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Tot leii sunt regii junglei!!

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:


      Nu e de mirare la cat a tras Grigoras cu echipa lui de clovni pentru Oradea. Achim din ce in ce mai bufon pe marginea terenului.

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Achim bufon si arbitraj pro Oradea...hai mai las-o dracului. SI fualtul ala cu 3 libere pt egal la 61 a fost pro Oradea? Te roade ca si clujean mandru Uist ca Achim da lectii unui campionat intreg? Ca altfel nu imi explic asa un comentariu imbecil

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13:

      glumesti ?
      deci vrei sa zici ca la faza respectiva nu a fost fault pe aruncare de 3 puncte ??
      de cate ori nu au fluierat pasi la Zeno si Barnette??sau faulturi fantoma la patrunderile oradenilor ??

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Nici vorba de fault pe aruncare, in cel mai bun caz fault jos, inainte de aruncare, ceea ce incercase de fapt Sean. Am numarat pe putin 3 faulturi acordate pe ultima secunda la actiuni care nu aveau nici o sansa de finalizare si nici o legatura legatura cu faultul pentru Mures, o abatere de pasi nesemnalizata la Petrisor si cam atat. Arbitrajul ingrozitor, dar asa au arbitrat la fiecare meci pe care l-am vazut din etapa asta, deci nu e mare lucru sau pro-Oradea.

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Nu! nu a fost niciun fault pe aruncare la faza aia. Sa nu mai discutam ca era fault tactic, Oradea neffind in penalizare.

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @dia#13
      Da de ce sa fluiere pasi la patrunderile lui Barnette sau Zeno? Doar pt ca muresenii nu se puteau apara la ei? Cu exceptia fazei cu Petrisor (desi si acolo nici pe reluare nu a fost foarte clar daca-si desprinde sau nu piciorul) nu cred ca au mai fost faze la care sa poti acuza decizii pro-Oradea. In schimb sa-i dai gratuit in ultimele secunde ale sfertului 3 lui Martinic 3 aruncari libere... Acea decizie putea influenta decisiv rezultatul meciului.

      cu 7 ani în urmă (20.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:

      free
      Amice free, te credeam mai echilibrat, ma gandeam ca 62 e anul nasterii tale si nu IQ-ul. Ce conteaza daca sunt clujean, atat timp cat am fost la meci am dreptul sa-mi exprim parerea, indiferent de asa zisele frustrari inchipuite de tine. Il stiam pe Achim echilibrat, dar la meciul asta a facut un circ pe margine cum nu-mi inchipuitam ca e in stare: sarea ca o maimuta la fiecare fluier care nu-i convenea. Daca tu la tv n-ai vazut, nu inseamna ca nu e asa. Faultul de 3 puncte mi s-a parut corect fluierat dar posibil sa ma insel, n-am avut reluare la indemana, nici eu nici arbitrii. In schimb am vazut alte multe faze evidente pro Mures nefluierate de arbitri. Hai sa schimb ca sa fii si tu multumit: arbitrajul nu a fost pro Oradea ci anti Mures. E bine asa?
      PS Eu si majoritatea suporterilor de aici ne asociem cu echipa preferata prin imaginea/logo-ul clubului, tu de-al cui esti? Sau iti place sa stai ascuns si sa bagi batul prin gard acolo unde ti se pare samanta de scandal.

      cu 7 ani în urmă (20.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:

      @soso
      La faza cu Petrisor n-au fost pasi, eram aproape si ma uitam exact la picioarele lui. Aici arbitrii au judecat corect.

      cu 7 ani în urmă (20.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Eu nu ma asociez cu nicio echipa, asta e o tampenie, dac amaione dispare echipa ramai neasociat?...se stie pe forum ca tin cu Clujul, dar la fel de bn cand nu joaca, tin cu echipele din Ardeal. E adevarat ca datoriat lui Achim si jocului, imi place foarte mult Oradea. De principiu is de-a cui m-o facut...
      Cat despre maimutareala lui Achim, tot nu cred, e mai mult ca sigur frustrarea infrangerii. Decat sa il faci bufon pe unu ca Achim mai bn te-ai uita intai la Sekulovic, la Tenter, la Bavcevic si alti antrenori care au antrenat echipele tale dragi. Daca a protestat omu, cred ca are si el dreptu...Pai daca Achim e vreodata bufon comparat cu cei de mai sus, atunci...

      Cu arbitrajul ce sa mai discutam ca n-are rost. Oradea a fost mai buna fara niciun arbitru, Muresul in sfertul 4 a gafait. Oradea incepe sa joace repede, incepe sa joace iar bn si frumos. Martinic saracu si-a pierdut si fratele pistolar, era greu sa tina ritmul ala.

      cu 7 ani în urmă (20.09.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ARK:

      Achim
      Trebuia sa te uiti mai atent la el. Chiar a facut scandal. Mult mai mult decat l-am vazut vreodata. In sfertul 3, statea cu un picior in teren. A fost si atentionat de cateva ori de arbitru sa inceteze.

      cu 7 ani în urmă (20.09.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Achim
      Am observat si eu ca a fost mai nervos ca de obicei, dar de aici pana a-l face bufon e cale lunga. E totusi unul dintre cei mai echilibrati antrenori din campionatul nostru. Dupa ce ai pierdut supercupa acasa in fata suporterilor cu cos primit in ultima secunda, dupa ce ti s-a accidentat singurul jucator clasic de pozitia 4 si mai ai inca 2 jucatori din rotatia de baza fara antrenamente cu echipa, nu crezi ca ai dreptul sa "fierbi" putin?

      cu 7 ani în urmă (20.09.2016)
    • tsc_1980:

      Zorca
      Zorca, ti-am mai spus, locul tau este la "Feriti-va de magarus", nici decum in salile de baschet!!

      cu 7 ani în urmă (21.09.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Denison
    Desi imi place Denison, din pacate jucam fara pivot in inceputul acesta de sezon...

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    slab
    Un arbitraj de toata jena astazi, greseli de ambele parti, apoi compensate... slab, foarte slab.

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu csu4ever :

    unde-i jungla?
    Dragi mureseni ce s-a intamplat cu faimoasa jungla?
    Eu sunt cu altceva obisnuit la voi in sala. de la Tv s-a avut impresia unui meci amical. Alhaji pare ca nu-l intereseaza nimic, Barham e din alt film iat Djapa slabut rau. In afara de Martinic nu misca nimic. Trebuie sa schimbati mult la iarna ca sa sperati iar la finala. Cu lotul actual nu merge treaba. Oradea aceeasi echipa disciplinata. Sfertul 4 facut perfect e drept si ajutati de apatia si ratarile muresenilor. Bafta la amandoua pe mai departe. Doua echipe frumoase care fac cinste Ardealului.

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș kdk:

      Csu
      Nu stiu ce aveți toți suporterii sibiului cu atmosfera! La cum vorbiți am impresia ca voi mergeti la baschet doar să cântați si sa strigați să fie cât mai mare gălăgia. Referitor la meci: a fost un meci destul de strâns care nu cred că trebuia să se termine la o diferență de mai mult de 1-2 puncte. Nu zic ca trebuia sa câștige Muresul , dar fluierasii au greșit împotriva noastră atunci când au trebuit si au înclinat balanta către Oradea. Nu țin minte când o brigadă cu Grigoraș în frunte ne-au avantajat pe noi! Felicitări câștigătorilor !

      cu 7 ani în urmă (19.09.2016)
    Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Petrisor
    A fost pentru mine surpriza placuta. Chiar a fost util echipei in minutele primite pe teren. Sper sa continuie evolutiile bune ...

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    low cost
    Se merge pe low cost anul acesta la Mures? Jucatorii noi au echipamentele celor de anul trecut cu o eticheta lipita pe nume! Sau nu au sosit inca echipamentele de anul acesta?

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    finala reloaded...
    Salutare, si bun revenit tuturor dupa o vacanta de vara in care totusi am avut ceva baschet.

    In primul sfert, dupa incrancenarea cu care se juca zici ca era meciul decisiv din finala. Apoi lucrurile s-au asezat si jucatorii au inceput sa tempereze atacurile dupa 3-4 fast breakuri succesive. Intre timp au aparut greselile (inclusiv de arbitraj), iar preferintele jucatorilor de a juca 1 la 1 au inceput sa se materializeze.

    De la CSM i-am remarcat pe Bogdan, pe Muha si pe Petrisor. Sunt foarte placut suprins de ce a facut azi in teren Catalin, si ceea ce e bine e ca a inceput sa marcheze. Mirkovic arunca bine dar nu joaca missmatch-urile si ii lipseste ceva la ce Will excela: increderea in colegi. Vad ca pe Denison il critica multi, si probabil pe buna dreptate. Parca joaca in "The Big Bang Theory" si nu la echipa campioana. La fel a jucat si in Suercupa si cu Partizan. Sper sa fie doar o perioada de resincronizare si sa redevina acel Sean pe care il stim de acum 3 ani.

    De la Mures m-a impresionat mult Kalve. Are forta, viteza si aruncare buna. Pare sa joace bine atat cu Alhaji cat si cu Martinic. Se pare ca muresenii au gsit un PF bun de tot.

    In fine, primul meci din LNBM al sezonului si sper ca al doilea cu Pitestiul sa ne lege un pic mai bine inaintea meciului cu Prievidza, caci acolo deja nu mai jucam pe puncte... ci pe bani :)

    cu 7 ani în urmă (19.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    de acord..reloaded..din pacate si unele chestii nasoale
    Ca de obicei, dl. Tomy e scurt si concis. Nu prea ai multe de completat.
    Fac o remarca totusi vis-a-vis si de unele comentarii de mai sus, nu la excelenta sinteza a d-lui Tomy.
    Arbitrajul a fost, indulgent spus, cam de cacao. Nu cred ca si-au pus probleme sa faca favoruri cuiva. Asa-s ei.
    Nu stiu cand domniile lor, FRB & CCAB, vor catadicsi sa faca ceva ptr. a ridica nivelul profesional al arbitrilor care presteaza in mod regulat in baschetul romanesc.
    Unii dintre ei sunt mai mult "fiscurei" decat arbitrii.
    Pot sa se dea echipele peste cap sa asigure loturi cu valoare, finantari, marketing etc etc, in efortul de a ridica, si calitativ, baschetul autohton.
    Ai parteneriat cu o televiziune si nu te doare pixul (tastatura) sa treci in contract ca aceasta sa puna la dispozitie inregistrarile (din car, nu numai cele difuzate pe post) ale partidelor televizate. Nici televiziunea aceea nu cred ca falimenteaza daca da acest gen de materiale.
    Castigul ar fi ca din aceste materiale poti "extrage" toate erorile si sa faci o o analiza. Una a ta, FRB & CCAB, daca vrei "sa tragi de urechi" pe cei care "arbitreaza mai mult dupa ureche", eventual sa vezi cam ce ar trebui schimbat in regulament si proceduri ca sa eviti "drujbalirea" jocului cursiv, tehnic, si una in scop analitico-didactic, pentru uzul in cadrul unor stagii tehnice, in genul cantonamentelor sportive, dar dedicate arbitrilor- eventual conditionezi reatestarea lor cu obligatia de a participa la acest gen de stagii.
    Daca sezonul trecut a insemnat un reviriment efectiv al baschetului autohton, dupa caderea dictaturii (stiti voi care)si s-a vazut clar, pe teren, in calitatea jocului, a spectacolului sportiv si, nu in ultimul rand, in audienta crescanda de public, ar fi cazul ca si CCAB sa iuteasca un pic pasul (a se citi - sa schimbe stilul -) ptr a evita incetatenirea asocierii atributului "jalnic" cu substantivul compus "arbitrajul romanesc de baschet"

    cu 7 ani în urmă (20.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!