Stiri Cupa României Masculin

CSM CSU Oradea câștigă și în fieful Stelei București în sferturile de finală ale Cupei României

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
20.03.2019

CSM CSU Oradea și-a asigurat calificarea în Final Four-ul Cupei României, după ce a reușit să câștige meciul retur cu Steaua București, jucat în Sala Mihai Viteazul. Echia lui Cristian Achim s-a impus cu 63-60 după ce a avut un avantaj maxim de 18 lungimi.  

Oradea a avut un start perfect de partidă, în care a marcat primele 7 puncte. Radu Vîrnă a modificat tabelă pentru prima dată în dreptul Stele, cu un three-point-play. Reușita tânărului jucător român nu a schimbat multe iar oaspeții au mai marcat trei coșuri consecutive iar coșul lui Watson a diferența la 10 puncte, 13-3. Richard mai înscria o dată pentru oaspeți iar Steaua avea să răspundă cu un parțial de 11-3 în ultimele 3 minute ale sfertului inaugural, care avea să se încheie cu 18-14 pentru CSM CSU Oradea. Fometescu și Mandache au înscris primele două coșuri la reluarea jocului. Echilibrul s-a rupt apoiși Oradea a pus stăpânire pe joc. Oliberă transferată de Carter în ultimul minut al reprizei făcea ca orădenii să aibă de două ori mai mult puncte marcate. Mandache și Spencer combinau pentru alley oop dar duă 20 de minute de joc se înregistra scorul de 36-20 pentru CSM CSU Oradea.

În primele 3 minute după reluarea jocului, nciuna dintre echipe nu a găsit drumul spre coș din acțiune. Skylar Spenceer a marcat o liberă prin care schimba scorul de la pauză. Tot Steaua reușea și prima reușită din acțiune, prin Ante Delas de la mare distanță. Oradea a răspuns printr-un alley oop, venit pe filiera Watson – Valeika. Jocul a devenit spectaculos, cu multe reușite de la distanță și un nou alley oop, de această dată pentru Steaua, finalizat de Spencer tot după pasa lui Mandache. Oradea nu a păstrat același ritmși le-a permis gazdelor să înjumătățească diferența de la pauză, pe parcursul sfertului trei, scor 48-40. Mandache și Delas au înscris două coșuri de la distanță în startul ultimeisecțe. Zekovic a oprit seria gazdelor cu un coș din apropiere iar Carter cu o triplă mai tăia dn elanul adversarilor. Mandache a mai marcat un coș de la distanță și scorul se strângea, 53-49 pentru Oradea. Mandache o aducea pe Steaua la un singur punct cu un nou coș de 3 puncte, înaintea ultimelor 60 de secunde ale jocului. Elevii nu Sasa Ocokoljic au ratat însă în ultimul minut de joc să întoarcă soarta partidei iar Oradea s-a impus cu 63-60.

Marc Antonio Carter a fost cel mai bun jucător al partidei cu 20 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Nikola Markovic a contribuit cu 10 puncte și 8 recuperări iar Dragan Zekovic cu 10 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Andrei Mandache a fost principalul realizator de la Steaua cu 18 puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Ante Delas a reușit 11 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii