Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă clar pe terenul celor de la SCM Timișoara

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
03.12.2018

CSM CSU Oradea a obținut o victorie clară la Timișoara, scor 99-76. Orădenii au câștigat toate cele patru sferturi, cu 31-18, 24-21, 20-17 și 24-20. Campioana en-titre a avut procentaje foarte bune atât la șuturile din semicerc, cât și la cele de la distanță, cu 12 triple din 21 de încercări. Bănățenii au stat bine la aruncările de două puncte, dar au avut un procentaj modest la cele  de afară, cu 2 reușite din 20. 

Primii 5:

SCM Timișoara: Dragoș Diculescu, Vladan Vukosavljevic, Marko Stojadinovic, Brandon Randolph, Sherwood Brown

CSM CSU Oradea: Tudor Fometescu, Giordan Watson, Muhamed Pasalic, Sean Denison, Marcus Ginyard

Partida începe echilibrat, cu reușite de ambele părți, prin Marcus Ginyard și Sean Denison la Oradea și Vladan Vukosavljevic, la Timișoara. Ulterior Sherwood Brown, printr-un coș de 2 puncte, duce scorul la 8-5, scor ce urma să fie cel mai mare avantaj al gazdelor din această partidă. Muhamead Pasalic răspunde cu o aruncare de la mare distanță și restabilește egalitatea în sala Constantin Jude.

Orădenii se distanțează prin două reușite consecutive ale lui Giordan Watson și Marcus Ginyard. De cealaltă parte, după 2 libere reușite de  Sherwood Brown, Tudor Fometescu înscrie o aruncare de la mare distanță, ducând scorul la 16-23.

Cu doar un minut înainte de încheierea primului sfert, Kris Richard își face simțită prezența în teren prin două reușite consecutive, dintre care o aruncare de la mare distanță, și astfel stabilește scorul final al acestui prim sfert, cu cel mai mare avantaj până acum, 18-31.

Sfertul al doilea debutează cu un dunk al lui Laszlo Lazar, urmat de o aruncare de la mare distanță înscrisă de Nikola Pesakovic. După două reușite ale lui Octavian Popa Calotă, Tudor Fometescu răspunde din nou cu o aruncare de la mare distanță și duce diferența la 13 puncte.

Partida a continuat în aceeași manieră, însă Kris Richard și-a arătat din nou calitățile spre finalul primei reprize, cu un run de 5 puncte, ducând diferența la 16 puncte, scor 33-49.

În continuare, după un coș de 2 puncte al lui Marko Stojadinovic, orădenii profită de o defensive mai slabă a timișorenilor, reușind 4 puncte de pe urmă aruncarilor libere.

Marcus Ginyard marchează un dunk cu doar 30 de secunde înainte de finalul sfertului, iar același Marko Stojadinovic stabilește scorul final printr-o aruncare de 2 puncte. La pauza mare scorul era 39-55. 

La întoarcerea de la vestiare, Kris Richard deschide scorul printr-o reușită de la mare distanță, iar după un coș pe tranziție reușit de Octavian Popa Calotă, Sean Denison le oferă același „tratament” gazdelor, ducând scorul la 41-61.

Milos Komatina da tonul unei posibile reveniri printr-un run de 5 puncte, ajutat ulterior de Brandon Randolph și Sherwood Brown, scor 50-62, însă Dragan Zekovic oprește imediat inițiativa timișorenilor cu o aruncare de la mare distanță.

Partida continuă echilibrat, iar Giordan Watson reușește un floater pe buzzer beater, aruncare ce stabilește scorul înainte de intrarea în actul final, 56-75.

Kris Richard și Sean Denison elimină orice șanse de revenire ale timișorenilor, reușind 2 aruncări de la mare distanță consecutive. Brandon Randolph înscrie un dunk, urmat de încă o aruncare de 2 puncte a lui Nikola Pesakovic, scor 66-91. După două reușite ale lui Cătălin Baciu și Sherwood Brown, Edward Petrescu răspunde printr-o aruncare de la mare distanță, scor 70-94.

În finalul sfertului, Tudor Fometescu marchează a 3-a aruncare de la mare distanță din această partidă, urmând că Nikola Pesakovic să răspundă cu aceeași reușită.

Pavle Reljic stabilește scorul final al partidei prin primele sale puncte în calitate de jucător al celor de la CSM CSU Oradea, scor 76-99.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Kris Richard (20 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 20 eficiență), Marcus Ginyard (17 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă), Sean Denison (16 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă).

Pe de cealaltă parte, cei mai buni jucători ai timișorenilor au fost: Cătălin Baciu (11 puncte, 3 recuperări), Brandon Randolph (13 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive), Sherwood Brown (10 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive).

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea
    Impresionanta demonstrația de forță a orădenilor, chiar dacă au avut în fața o echipa demoralizata. E tot mai clar că finala va fi Oradea Cluj.

    cu 5 ani în urmă (04.12.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu cred
      Slabe șanse să joace amândouă finala mică...

      cu 5 ani în urmă (04.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!