Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă dramatic primul meci al finalei LNBM, pe terenul lui CSU Sibiu

Eduard Popa

Eduard Popa
27.05.2019

CSM CSU Oradea câștigă dramatic primul meci al finalei LNBM, pe terenul lui CSU Sibiu

sibiu oradea finala liga nationala baschet

CSM CSU Oradea a reușit să câștige primul meci al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 87-89, pe terenul lui CSU Sibiu.

CSU Sibiu a început meciul în formula Tohătan, Hardy, Pratt, Philmore și Cooper, în timp ce CSM CSU Oradea i-a avut în primul 5 pe Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika.

Nicolescu, Philmore, Watson și Pratt au deschis meciul cu aruncări reușite de la 3 puncte, pentru ca apoi tot Philmore să aducă în avantaj pentru prima oară Sibiul din spatele liniei de semicer (9-8). Zekovic a adus Oradea înapoi în avantaj, printr-un assist al lui Nicolescu. Pratt a marcat de două consecutiv și a dus scorul la 18-14, dar Oradea a egalat prin Watson și Markovic. Finalul de sfert a aparținut lui Randal Falker, care cu o recuperare ofensivă și o intercepție a dus Sibiul la 4 puncte după primele 10 minute, scor 22-18. 

Tot Falker a pornit în forță și sfertul secund, cu două reușite. Tudor Fometescu a fost cel care i-a dat un răspuns pivotului american, iar TJ Carter a adus Oradea la două puncte, grație unui and-one (30-28). Tamulis și Bobe Nicolescu au schimbat apoi câte o aruncare de 3 puncte iar Zekovic a adus Oradea înapoi la 2 puncte. Finalul primei reprize a aparținut însă sibienilor, care au pus un run de 8-2 și au intrat la pauză cu 43-35. 

TJ Carter a fost cel care a revitalizat jocul Oradiei la începutul reprizei secunde, cu două aruncări de 3 puncte, iar dunkul lui Valeika a adus Oradea la o singură posesie (46-43). Run-ul Oradiei a continuat apoi prin Watson și după un coș de 3 puncte al lui Markovic, bihorenii conduceau cu 46-50. Falker și Pratt au reușit să egaleze de la 3 puncte, la 54. A urmat însă un run furios al oaspeților, cu câte un and-one din partea lui Valeika și Watson și un coș de 3 puncte al lui Bobe Nicolescu (55-65). Pratt a tăiat parțialul, cu o recuperare ofensivă, iar Oradea a intrat după 30 de minute cu un avantaj de 8 puncte, scor 57-65, după ce a câștigat sfertul 3 cu 14-30. 

Falker și Hardy au deschis sfertul 4 în favoarea gazdelor, dar tot Bobe Nicolescu a înscris din spatele liniei de 3 puncte. Zekovic a înscris la rândul său de două ori din spatele liniei de 3 puncte (62-76), iar Dan Fleșeriu s-a văzut nevoit să ceară timeout. Lucas Tohătan a ieșit din pauză cu un coș de 3 puncte, cu care a lansat cursa de urmărire a sibienilor. Pratt a fost cel care a purtat în spate gazdele, iar după un steal a reușit un pas de efect pentru un slam dunk superb al lui Hardy (75-82). Tohătan a reușit și el un steal, care s-a transformat într-un coș al lui Philmore, Watson a răspuns, dar același Tohătan a adus Sibiul la 6 puncte (79-85). Pasalic a înscris pentru orădeni, iar Hardy i-a răspuns și a păstrat diferența la 6 puncte. Tamulis a profitat de o ratare a lui Watson și a adus scorul la 3 puncte, cu 11 secunde rămase de jucat (84-87). Kris Richard a fost apoi faultat de către sibieni și a ajuns la linia de fault. Americanul a transformat doar 1/2, Philmore a primit mingea și a înscris un coș de 3 puncte contestat cu care a dus scorul la 87-88! De data asta Richard a înscris prima aruncare, a ratat-o intenționat pe a doua, iar Oradea s-a impus cu 89-87!

Isaiah Philmore a marcat 17 puncte, Monyea Pratt și Randal Falker fiecare câte 16 puncte, Tohătan și Tamulis câte 11 puncte ș Kevin Hardy 10. De partea cealaltă, Giordan Watson a înscris 17 puncte, Bobe Nicolescu și Dragan Zekovic 14 puncte, Nikola Markovic și Marc Antonio Carter 11. 

Meciul 2 al finalei LNBM se joacă miercuri, 29 mai, de la ora 19:00. Finala LNBM se joacă în sistemul cel mai bun din 5. 

*foto: Adrian Bugariu  

16 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Bun
    Asa cum am zis, CSM va pleca cu cel putin o victorie. In meciul 2 presiunea este pe SB si pot claca din nou. In urmatorul meci CSM va trebui sa fie mai atenta in aparare la recuperare. Sa fie baschet!

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Trist...
    E ca nu avem 4 echipe de aproximativ acelasi calibru in semifinale. In Cupa au avut Dinamo, acum Craiova. Daca pana acum era Steaua anul asta am avut 3 bune si 1 slaba.

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    asta ]nseamna sa intri in forma cand trebuie... consolarea sibienilor e ca au fost no.1 tot sezonul
    Am câştigat din doua motive: concurenţa pe "al şaselea loc de străin" şi concurenţa pe locul de junior din primele două sferturi! Ambele poziţii le-am avut atât de disputate în cadrul echipei încât meciul a decurs lin spre deznodamântul cunoscut... Când amandoi juniorii marchează pe întrecute între ei şi când "ultimul străin" (TJ şi Barnette) joacă fiecare cand prinde echipa măcar la fel de bine ca şi "primul străin" de la adversari ştim că ne îndreptăm spre un sec 3-0!

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu @lexCSU :

    Scenariu (negru) rosu !
    O prima repriza in care am evoluat binisor si am reusit sa tinem Oradea in spate, iar o a doua repriza cu un ingrozitor blackout, la care se adauga si ingrozitoarele noastre libere, care sunt vesnica problema. Evident, Oradea a revenit extrem de bine de la vestiar, insa parerea mea e ca noi nu aveam voie sa jucam in halul acesta sfertul 3. Realistic vorbind, noi ne mai bucuram de un meci acasa in acest sezon si o felicitam pe Oradea pentru un nou titlu pe care il vor sarbatorii asa cum e mai frumos, acasa. Desigur ca voi sustine echipa pana la final, pentru ca vor fi multi colegi care vor spune ca ma hazardez, ca e doar primul meci sau sunt suporter de rezultat. Cine mi-a urmarit postarile stie bine ca nu se pune problema de asa ceva. Sunt doar realist si incerc sa ma impac cu realitatea pentru a nu-mi creea deziluzii. Suporteri de rezultat cu siguranta sunt aceia care vin doar la finale si care in sfertul 3 cand ne era mai greu rupeau tastele telefoanelor in loc sa fie alaturi de tribuna galeriei. In fine, a fost un sezon prea frumos ca sa vorbesc despre asta, poate asa a fost sa fie, sa mai suferim putin, mergem cu pasi marunti, anul asta cupa, iar anul viitor poate mai mult. Hai CSU !!!

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Bravo
    SUNTEM MANDRII PE VOI !!!!!!

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Felicitari jucatorilor si suporterilor din sala, afost un meci pe cinste, demn de o finala.Sibiul sufera la capitolul romani, Dragoste este in declin evident!
    Ce bun va era Mandache in acest campionat ...

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Destul de greu cu Mandache,sigur cere mult,ai nevoie de român tânăr o repriza,plus să îl joci 2 sferturi și să îl ții pe Dragoste foarte greu părerea mea.Plus și Ewing ia ceva bani nu știu de unde atâtea finanțe.

      cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Felicitari Oradea!!!
    Eu cred ca puteti castiga si al 2-lea meci. Bafta!

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Frumos meci,foarte fair-play.Prima repriza dezastru o droaie de recuperări ofensive Sibiu,asta știu foarte bine face,cum de altfel la libere stau foarte prost și la 3 pct.În sf 3 Carter a sunat revenirea,Watson 1 vs 1 contra Tohotan magnific,Zeko cu 2 coșuri de 3 pct pe final a arătat ce și cum.Rich slăbuț astăzi,dar când va juca ce știe oare cum va fi?Curios în meciul 2 dacă intră Barnette și am o presimțire că ar putea intra Ewing ca armă secretă și scoaterea lui Falker.
    Una peste alta aștept niște coșuri de 3 de la Muha și nu am înțăles intrarea lui Țibârnă.
    Frumoasă atmosfera,frumos public.Victorie importantă Oradea.

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      .
      Nu poti sa il tii pe Falker pe banca si sa intre Ewing cand ai adversari ca Zekovic, Markovic, Valeika si poate Țabarna. Nu poti sa stai doar in Cooper si Philmore

      cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da greșala mea ai perfectă dreptate.Țin minte ca Pratt a fost scos cu Dinamo,dar altceva acolo.Da Hardy oare?Bine el se apără bine și e foarte atletic.Eu zic de arma secreta pentru că în semi în meciu 2 a fost Mohhamed,iar azi zic eu Carter,toți se așteptau la Barnette.

      cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Felicitări Oradea
    Așa cum i-am bătut noi în finala cupei, pe baschet, așa ne-au bătut ei azi. Victorie clară, mai clară decât o arată scorul. Putem discuta, că sfertul 3 am jucat groaznic, că lor le-au intrat toate în repriza a doua... pentru mine chiar nu prea mai contează. La câte lucruri bune s-au întâmplat în ultimele 2 zile, nici măcar nu sunt mâhnit.
    Mergem mai departe, fie ce-o fi. O ultimă remarcă, atmosferă minunată, fair-play desăvârșit, arbitraj foarte bun. Să fie la fel la toate meciurile, câte or mai fi...

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Sibiu Oradea
    Echipa mai experta și mai valoroasa a câștigat pe merit. A fost exact cum ma așteptăm. Când Sibiul nu a mai menținut nivelul de agresivitate și nu a mai făcut apărarea, Oradea i-a executat în sfertul 3 cu o circulație a mingii super în atac și niște aruncări de la distanta de excepție. Felicitări Oradea, echipa mai buna care va câștiga acest nou titlu. Sibiul a făcut ce a putut, dar are limitele peste care nu poate trece. Când va avea banii să-și permită ce are Oradea, jucători care marchează de la 3p, din stop shoot, pe pătrundere și liberele, atunci se poate bate pentru 3 victorii din 5 într-o finala. Și apropo de Sibiu, chiar nu înțeleg stilul d-lui Fleseriu de a cere time-out-uri. În sfertul 3 dacă rețin a cerut primul time-out la vreo 14p sau ceva pe aproape, când echipa a fost deja îngropată.

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      CSM
      Fleseriu crede că își sufocă adversarii, de-asta cere rar Time out, însă probabil tactica asta a mers când am venit fără 2 străini la Sibiu. Acum datele problemei s-au inversat.

      cu 4 ani în urmă (27.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Păcat
    Sigur, Oradea parca a părut mai solida azi. Însă, as zice s-a văzut mai degrabă experiența și maturitatea lotului lor. Noi eram încă la vestiare și Carter dădea cu ghiula de la 3, anulând 8 puncte muncite timp de o repriza.
    Cel puțin azi, diferența dintre noi și Oradea e ca noi ne-am chinuit 20 de minute sa punem 8 in fata, iar ei nu ne-au mai prea dat nicio șansă după ce s-au distanțat. Finalul a fost oarecum înșelător din punctul de vedere al scorului.

    Din declarația lui Achim se vede foarte clar ce le-a zis la pauza: aruncați, băieți, numai aruncați. Și au aruncat :) Fara o apărare foarte agresiva nu prea ai cum sa oprești o echipa ca asta.
    Felicitări, Oradea. Dar nu cedam.

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat mai clar si meritat decat arata scorul de Oradea. Felicitari.
    Desi eu spun ca nu mai joaca cu asa multe pase ca in sezoanele anterioare jocul de echipa frumos ramane. Si asta se vede cel mai bine si in repartizarea punctelor si in faptul ca se vede ca nu stau, ofensiv, intr-un jucator (azi Richard a fost mult sub ce joaca de obicei) sau doi ci fiecare isi aduce contributia sa.

    Cum la meciuri de finala orice conteaza, liberele acelea ratate (si mai ales in ce momente ale jocului s-au produs) au avut partea lor de contributie la infrangerea Sibiului.

    Cred ca, asemenea meciurilor de seminfinala de la Cluj, d-nul Achim si-a propus sa castige in deplasare 1 meci, orice altceva in plus fiind vazut ca un eventual "bonus" deci nu ceva urmarit cu orice pret. Probabil ca se va astepta la un joc mult mai fizic din partea Sibiului pentru meciul urmator si va prefera sa il introduca pe Barnette menajand un alt jucator (in ideea evitarii unei eventuale accidentari), eu as spune Richard sau Pasalic deoarece Carter a facut un meci bun si are si un fizic mai solid decat ceilalti doi enumerati mai sus.

    cu 4 ani în urmă (27.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!