Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă meciul doi în seria contra BCM U Pitești la o diferență de 1 punct

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
27.04.2019

oradea

La finalul unui meci extrem de echilibrat, în special în secvența finală, al seriei dintre ocupantele pozițiilor 3, respectiv 6, CSM CSU Oradea și BCM U Piteși, bihorenii au ieșit învingători după ce au condus timp de 3 sferturi, scor final 74-73.

Primii 5:

CSM CSU Oradea: Bobe Nicolescu ll Giordan Watson ll Kris Richard ll Dragan Zekovic ll Arturas Valeika

BCM U Pitești: Marius Ciotlăuș ll Mladen Jeremic ll Tony Bishop ll Maksim Sturanovic ll Jahii Carson

Partida a debutat cu un dunk semnat de Arturas Valeika, urmând ca Tony Bishop să pună pe tabelă primele puncte ale piteștenilor. Imediat, tinerii jucători români din teren au venit în prim-plan. Tudor Gheorghe a înscris o triplă, urmat de un lay-up al lui Marius Ciotlăuș, însă Bobe Nicolescu a înlăturat avantajul oaspeților după un coș cu fault, scor 7-7. A urmat o serie de aruncări de la mare distanță a ambelor formații, începând cu Kris Richard și continuând cu Tony Bishop și Dragan Zekovic, scor 13-10.

Daniel Bailey a reușit să reducă avantajul bihorenilor la un singur punct printr-un dunk, iar după alte două libere marcate de Kris Richard, Tudor Gheorghe a restabilit egalitatea, scor 17-17, prin a doua reușită din afara semicercului în acest meci.Duelul a continuat într-o manieră echilibrată, iar cu doar un minut rămas din secvența inaugurală, Kris Richard a reușit un run spectaculos de 5 puncte, ce a dus-o pe CSM CSU Oradea la 5 puncte în față, însă după o serie de ratări, Maksym Korniienko a marcat primele puncte din acest meci și, în ultima secundă, Marius Ciotlăuș a scuturat plasa de la 3 puncte, stabilind scorul de 26-26 la finalul primelor 10 minute.

Startul sfertului secund a reprezentat și venirea primului coș înscris de Sean Barnette,coș ce a marcat începutul unor minute de joc extrem de bune pentru elevii lui Cristian Achim. După un run de 6 puncte reușit de trio-ul Carter-Watson-Barnette, Jahii Carson a redus din avantajul gazdelor după o prezență la linia de libere, scor 34-29.

Au urmat o serie ofensivă pozitivă atât pentru Sean Barnette, cât și pentru Daniel Bailey iar, cu un deficit de 7 puncte în dreptul echipei sale, Tony Bishop a luat partida în propriile mâini, reușind următoarele 4 puncte ale piteștenilor, dar și un dunk spectaculos, scor 42-39.Kris Richard a fost ultimul marcator al primei reprize, după o prezență la linia de libere cauzată de fault-ul lui Maksim Sturanovic, scor 44-39.

Tony Bishop a înscris primul dunk al celei de-a doua reprize, urmând ca, după o serie de atacuri ratate de ambele formații, Kris Richard să fie din nou decisiv din spatele semicercului, scor 47-41. După un coș reușit de Giordan Watson, a urmat un run de 8 puncte al celor de la BCM U Pitești,avându-i ca protagoniști pe Mladen Jeremic și Marius Ciotlăuș, moment în care s-a restabilit egalitatea ăn Arena Antonio Alexe, scor 49-49.

Finalul sfertului i-a aparținut lui Jahii Carson care, profitând de greșeala personală a lui Kris Richard, i-a readus în avantaj pe alb-violeți, după ce nu au mai condus din minutul doi al primului sfert, scor 53-55, iar același Kris Richard a stabilit scorul înaintea ultimelor 10 minute, 55-55.

Îneputul secvenței finale a venit ca o descătușare pentru gazde, care au reușit un run de 6 puncte, prin punctele marcate de Marc Carter și Dragan Zekovic, în urma a două coșuri cu fault.Daniel Bailey a continuat să mențină ”în viață” șansele piteștenilor prin două reușite consecutive, scor 63-61.CSM CSU Oradea a continuat să domine partida, în special printr-un joc senzațional arătat de Nikola Markovic și Dragan Zekovic, care au fost singurii marcatori ai bihorenilor timp de mai mult de 5 minute. De cealaltă parte, Tony Bishop a continuat să înscrie pentru alb-violeți, iar când CSM CSU Oradea părea să se desprindă decisiv, Mladen Jeremic a reușit să înscrie de la mare distanță, scor 74-71, moment în care Cristian Achim, tehnicianul bihorenilor, a solicitat un timp de odihnă.Giordan Watson a ratat o triplă, blocat fiind de Tony Bishop, care a profitat de această recuperare și și-a mai trecut în cont două puncte, scor74-73. Faza următoare a reprezentat același duel, Giordan Watson ratând o aruncare de la mare distanță, moment în care Tony Bishop a reușit a 9-a recuperare din acest meci și a oferit piteștenilor șansa unei victorii obținute în ultimele secunde.Aceasta șansă a fost, însă, irosită de Maksim Korniienko, care a ratat din afara semicercului și scorul final a rămas 74-73 în favoarea orădenilor, care au dus scorul seriei la 2-0.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Kristopher Jameil Richard cu 21 puncte (3x3), 3 recuperări și 2 pase decisive, Dragan Zekovic cu 16 puncte (3x3), 6 recuperări și 2 pase decisive și Giordan Lee Watson cu 8 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Tony Cal Bishop Jr cu 19 puncte (1x3), 9 recuperări și 3 pase decisive, Mladen Jeremic cu 14 puncte (3x3), 2 recuperări și o pasă decisivă și Daniel Bailey cu 12 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

 

 *SURSA foto: Roby Boroș

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Suntem mai buni
    La noi au fost 3 puncte. Lasa ca ne intalnim in semifinala si apoi sa vezi )))

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      play-off
      Mie inca nu mi se pare ca se joaca "altceva" in play-off. :) N-am vazut meciul dar am o intrebare pentru oradeni. Nini a fost cuminte? Macar de Paste ...

      cu 4 ani în urmă (28.04.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      paste
      Va mananca curiozitatea daca a fost cuminte Nini? El, cu echipa de locul 6, era sa invinga de 2 ori campioana. Voi, cu cel mai frumos buget, erati aproape sa fiti invinsi de o echipa ce s-a batut mult timp cu Constanta si Medias. Fara a-l cunoaste personal pe Nini, il respect pentru ca omul pune presiune. Al vostru cum face? Intra in teren si bate cu pumnul in masa oficiala cand nu ii convine ceva.

      cu 4 ani în urmă (28.04.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      andrac
      Sunt Sfintele Pasti. N-am sa intru in polemica cu tine. Dar poate n-ai inteles ironia lui Rares23 la care am raspuns. Esti subiectiv si te inteleg. Hristos a'nviat!

      cu 4 ani în urmă (28.04.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Din pacate
    Nu am vazut meciul si nu voi urmări premiera (mulțumim digi!). Am reusit sa revenim pe final, nu inteleg ce s a intamplat la ultimul atac, Korniienko a avut pozitie deschisă de a încercat de 3? Mă așteptam mai mult de la Jerry, sa fie un lider asa cum e Richard la Oradea. Bailey s a descurcat mult mai bine decat Siricevic. In acest sezon, nu am avut deloc constantă, jucătorii având oscilații mari de forma de la meci la meci. Totusi schema aceasta folosită în multe meciuri de Nini, cu Korniienko pe semicerc, n a dat deloc roade în multe meciuri. Să sperăm că va mai fi echipa de baschet la Pitești și sezonul viitor.

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019)
    • tanaseb:

      Mhm
      Cum am spus-o mereu, imi place Pitestiul. Cred ca puteti reveni.

      cu 4 ani în urmă (27.04.2019)
    • CSM CSU Oradea Robert:

      Ultimul atac
      Iti spun eu, mingea a ajuns la Korniienko si a fost oarecum intr-o pozitie deschisa la 3 puncte si si-a incercat norocul, cineva de la noi a fost destul de aproape de el, dar insuficient cat sa-l incomodeze pe aruncare...

      cu 4 ani în urmă (27.04.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Primele doua meciuri
    Asa cum m-am asteptat, seria cu Pitestiul nu va fi una deloc usoara...Azi iar am avut prostul obicei de a nu gestiona bine un final de meci unde avem avantaj semnificativ si am avut noroc cu ratarea lui Korniienko de pe semicerc...
    Iesirea aia a lui Nini la ultimul atac al nostru putea foarte bine sa fie sanctionata cu fault tehnic si atunci era cam gata situatia, a fost picior clar la faza respectiva, iar el mai nu era gata sa il pocneasca pe arbitru...

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    .
    Waston era sa îngroape Oradea - ultimele 3 atacuri ratate de el. Dar a avut "noroc" cu Kornienko - nu stiu de ce a fost ales el sa arunce si de ce de 3 Cand esti condus la 1 punct. Timp mai aveau inca 6 sec....

    Oricum destul de nasol pt Oradea sa nu i scrie nimic in ultimele 3 min..

    cu 4 ani în urmă (27.04.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!