Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea câștigă un meci extrem de disputat contra celor de la BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
12.03.2018

oradea pitesti

CSM CSU Oradea a învins pe BCM U FC Argeș Pitești, scor 85-81 (29-17, 23–20, 13–27, 20–17), în ultimul meci disputat pe teren propriu din prima fază a campionatului Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Orădenii au început meciul cu Kariniauskas, Pasalic, Nicolescu, Denison și Valeika, în timp ce Piteștiul a pornit în formula Kostoski, Troupe, Ciotlăuș, Nicoară și Agafonov. Gazdele au preluat conducere meciului încă de la început pe baza unei defensive care a funcționat foarte bine și ulterior s-au desprins la 14-4, avantaj menținut pe tot parcursul primei secvențe. Goran Gajovic a stabilit scorul la pauză, printr-un buzzer beater concretizat printr-o pătrundere, și a dus scorul după 10 minute la 29-17. CSM CSU Oradea și-a menținut forma foarte bună, iar pe parcursul sfertului 2 avantajul acestora a ajuns până la 20 de puncte, scor 43-23. BCM U Pitești a dat startul unei reveniri spre finalul sfertului 2 și a reușit câteva atacuri consecutive, dar și un coș marcat în ultima secundă, ce i-a apropiat de orădeni și cele două echipe au mers la vestiare cu o diferența de 15 puncte, scor 52-37.

A două repriză a marcat continuarea revenirii spectaculoase a argesenilor, care au îmbunătățit considerabil jocul ofensiv și la finalul celor 10 minute ale sfertului 3 au dus scorul la 65-64 pentru bihoreni. Întreg sfertul final a fost unul extrem de disputat și echilibrat, cu multe schimbări la conducere, dar și decizii incerte ale arbitrilor, contestate în special de oaspeți, acordate chiar în momentele cheie ale meciului.

În final, după ultimele minute pline de suspans, cu multe prezențe la linia de libere pentru ambele echipe, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 85-81.

De la Oradea s-au remarcat Arturas Valeika cu 16 puncte, Kris Richard și Goran Gajovic cu câte 14 puncte și Bobe Nicolescu 11 puncte. În replică, principalii marcatori ai celor de la BCM U Pitești au fost Titus Nicoară cu 19 puncte și  Andriy Agafonov a încheiat cu 18 puncte marcate.

În urma acestei partide, CSM CSU Oradea ocupă locul 4 cu 14 victorii și 6 înfrângeri, cu un total de 34 de puncte și se află la egalitate cu U-BT Cluj Napoca și BC SCM Timișoara, despărțite doar de cosaveraj, iar BCM U Pitești este în continuare ocupanta locului 6, cu 12 victorii și 8 înfrângeri, pentru un total de 32 de puncte și se află la egalitate cu CSM Steaua Eximbank București.

Ambele echipe urmează să întâlnească în ultimele două etape rămase din prima faza a campionatului pe BC Timba Timișoara și CSM Steaua Eximbank București: CSM CSU Oradea cu ambele meciuri în deplasare, iar BCM U Pitești  cu avantajul terenului propriu în cele două întâlniri.

*foto: Roby Boroș/facebook CSM Oradea - facebook BCM U Pitești

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Am lasat sa treaca putin timp pentru a comenta si eu. Nu vreau sa fiu obiectiv pentru ca Pitestiul nu a marcat in prima repriza, ideea e alta. De ce nu lasi o echipa sa castige cand merita? Poate nu castigam 100% cu arbitraj corect pe final dar aveam sanse foarte mari. Nu vorbesc de faulturi in atac sau cel antisportiv la Ciotlaus (care nu a fost). Out dat pentru Oradea, fault jos la aruncarea lui Troupe de 3 puncte si antisportiv neacordat la faza de sun panou a lui Russell. De aici, cu mai multe libere si posesii in favoarea sa, Pitestiul se impunea. Nu vreau sa cred ca aceeasi brigada ajuta Oradea, dar asa e. Faur e peste tot cand vrea Achim victorie. Ah, si despre Achim, frumoasa declaratie. Intrebat despre arbitraj a spus ca Pitestiul a ratat libere importante. Putea spune lejer, daca era destept, ca nu comenteaza arbitrajul. Sau ca adversarii nu au avut parte de ceva corect pe final. Pacat! Pacat ca exista hotie in Romania. Cred ca Pitestiul a pierdut un alt meci important asa dar e cosumata treaba. Una peste alta, un meci frumos. Urneaza Steaua, probabil cea mai frumoasa echipa (ma refer la lot). Felicitari, Pitesti, pentru revenirea de aseara! Daca era mai buna, Oradea se impunea cum a facut-o cu Clujul.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      nu citisem declaratia...
      da, in stilul propriu, comenteaza la adresa altor echipe, ceea ce nu se face. inainte de castigarea campionatului parca era alt om. acum are presiune si are si frustrare acumulata si isi varsa si el veninul cum si pe unde poate.

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe victor73 :

    csm
    la care arbitraj te referi contra Pitesti, la Troupe a fost fault pe mana jos si doar apoi a sarit el sa scoata ca si cum ar fi aruncat de la 3p, prima data a lovit mana inainte sa sara, mai revezi o data meciul, singura greseala a fost la out acordat contra Pitesti la faza cu Troupe, iar acela cu antisportivul e discutabil pt ca cel de la Oradea a cazut efectiv pe cel de la Pitesti nu avea ce sa faca, iar decizia treb luata in citeva secunde...
    In schimb arbitrii au bagat Pitestiul in meci mai ales la faulturile facute de pitesteni la care arbitrii au dat ba pasi la Tibirna ba fault in atac, au fost o gramada de decizii contra echipei oradene prin au dus la turn-over...

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Subiectivitatea asta. Stai linistit, Oradea joaca finala! Niciodata nu putem fi corecti ca suporteri...

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    sigla gresita
    dar ce de suporteri verzi zilele astea. Oate Totalbaschet primeste ceva pt atata reclama?

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Vine vine primavara....
      se stie ca totul inverzeste...sau Tihi & Co au gasit o cale sa ne arate cine e campioana...
      Probabil s-au efectuat niscai adaugiri / inlocuiri / stersaturi in lista initiala de sigle si nu s-a tinut cont ca va afecta asignarea unora ditre distinsii nostri colegi de forum.
      Incercati sa va re-asignati...daca ramaneti tot fan verde, notificati TB....

      cu 6 ani în urmă (13.03.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!