Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea dă piept cu BC SCM Timișoara în prima rundă a playoff-ului

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.04.2017

CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara se întâlnesc în primul tur de playoff al Ligii Naționale de Baschet Masculin  - ediția 2016/2017. Campioana României s-a clasat pe poziția a 4-a la finalul sezonului regulat și are avantajul terenului propriu în fața formație de pe Bega, echipă care a terminat cu un loc mai jos.

De-a lungul acestui sezon, CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara s-au întâlnit deja în cinci rânduri. Formația orădeană s-a impus de patru ori, în timp ce bănățenii au reușit un singur succes în fața campioanei, pe teren propriu după prelungiri. De la victoria timișoarenilor, cele două formații au mai disputat trei meciuri și de fiecare dată Oradea s-a impus categoric.

BC SCM Timișoara a traversat o perioadă mai dificilă în Top 6. Echipa condusă de Tudor Costescu s-a confruntat cu probleme de lot pricinuite de accindentări. Totuși la ultimul meci, cel cu BCM U Pitești, antrenorul bănățenilor s-a putut baza pe toți jucătorii străini, singurul jucător indisponibil fiind pivotul Ionuț Drăgușin.

Ultimele 5 partide din sezonul regulat nu au adus multe victorii pentru cele două formații. CSM CSU Oradea a câștigat doar în fața lui BCM U Pitești și BC SCM Timișoara, în timp ce bănățenii au trecut doar de BCM U Pitești.

Calcule hârtiei o dau drept favorită în această pe CSM CSU Oradea, echipă care deține avantajul terenului propriu și care va da totul pentru a-și apăra titlul cucerit în premieră în sezonul trecut. Totuși echipa lui Tudor Costescu a arătat inclusiv în Top 6 că poate fi un adversar redutabil și cu un lot valid poate pune probleme  oricărui adversar.

Seria dintre CSM CSU Oradea și BC SCM Timișoara debutează marți, 11 aprile, în Arena Antonio Alexe cu un meci programat la ora 20:00, care va putea fi urmărit în direct la Digi Sport. Acest prim joc dintre cele două combatante va fi arbitrat de o brigadă de arbitrii formată din Marius Ciulin, Bogdan Podar și Alin Dragoș.

foto: Roby Boros

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    lasati orice speranta la Timisoara
    Incepem in forta si le luam clar primul meci, pentru ca sa nu spere si apoi sa nu sufere o deziluzie! In total un 3-0 scurt si asteptam urmatoarea "victima"! Sa facem totul "cuser"!

    cu 6 ani în urmă (10.04.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257:

      well
      mai frumos spus ... tinand cont de cum se desfasoara seria clujului cu craiova ... ar fi bine ca oradea sa incheie seria repede (clujul nu cred ca joaca mai mult de 3 meciuri asa ca vor fi odihniti) ...pentru asta e important sa nu piarda acasa in primele meciuri pentru ca de la 1-1 seria devine nu doar obositoare ci periculoasa :) ...

      cu 6 ani în urmă (11.04.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!