Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea egalează situația în seria cu BCM U Pitești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
05.05.2018

CSM CSU Oradea a câștigat meciul 2 al seriei de playoff din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2017/2018. Trupa condusă de Cristian Achim a câștigat clar cu scorul de 88-58 în confruntarea a doua cu BCM U Pitești.

Echipele de start:

Oradea: Richard, Kariniauskas, Nicolescu, Denison și Valeika.
Pitești: Person, Kilyen, Troupe, Nutinen și Agafonov.

Echipa oaspete a început mai bine partida și conducea cu scorul de 9-5, după un coș marcat de Porter Troupe. Oradea a rămas aproape, iar primul sfert s-a jucat sub spectrul echilibrului. Aco Kostoski stabilea scorul după primele 10 minute cu două libere transformate, 21-19 pentru BCM U Pitești. În actul secund a continuat echilibrul de pe tabela din Arena Antonio Alexe. Spre pauză Porter Troupe îți ducea echipa la plus după un coș de la mare distanță. Gazdele au marcat mai mult până la finalul primei secvențe iar la cabine se intra cu scorul de 40-36 pentru piteșteni.

După pauză echilibrul s-a rupt. CSM CSU Oradea a reușit un parțial de 30-13 prin care prelua conducerea, scor 66-53. BCM U Pitești nu și-a mai putut ridica nivelul în actul decisiv. Elevii lui Szaszgaspar Barnabas au marcat doar 5 puncte în ultimul sfert  și CSM CSU Oradea obținea o victorie de necontenstat. Scorul final al partidei CSM CSU Oradea și BCM U Pitești a fost de 88-58.

CSM CSU Oradea a fost net superioară la capitolul recuperări, acolo unde a prins 43 de mingi la panou față de doar 31 reușite de adversari. De asemenea elevii lui Cristian Achim au reșit 22 de pase, în timp ce piteștenii au avut doar, lucru care spune multe despre desfășurarea partidei.

Kris Richard a fost cel mai bun marcator al partidei cu 19 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive. Sean Denison a reușit 17 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive. Andrei Mandache a venit de pe bancă cu 13 puncte. Zeno și Kariniauskas au reușit fiecare câte 12 puncte, iar Arturas Valeika a contribuit cu 10 puncte.

Porter Troupe a fost cel mai bun jucător al argeșenilor cu 16 puncte și o recuperare. De pe bancă, Aco Kostoski și Nick Russell au venit fiecare cu câte 13 puncte.

foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!