Stiri

CSM CSU Oradea este singura formție românească care continuă aventura europeană și după faza grupelor

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
19.01.2017

CSM CSU Oradea a câștigat ultimul meci disputat pe teren propriu în faza grupelor Basketball Champions League. Bihorenii au avut nevoie de o repriză de prelungire pentru a trece de Kataja Basket. A fost 101-93 și CSM CSU Oradea și-a asigurat cel puțin prezența în optimile FIBA Europe Cup.

În acest moment, CSM CSU Oradea ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei B din Basketball Champions cu 6 victorii și 7 înfrângeri. Același record îl înregistrează și alte trei echipe, Avtodor Saratov, Kataja Basket și Maccabi Rishon LeZion cu o etapă rămasă de disputat. În ultima rundă se dispută următoarele partide:

Le Mans Sarthe vs Avtodor Saratov
Umana Reyer Venezia vs CSM CSU Oradea
Kataja Basket vs Pinar Kasriyaka
Khimik Youzhne vs Maccabi Rishon LeZion

CSM CSU Oradea se califică sigur în playoff-ul Basketball Champions dacă reușește să câștige în Italia. Dacă pierde la Venezia formația bihoreană mai poate spera doar ca  Avtodor Saratov, Kataja Basket și Maccabi Rishon LeZion să înregistreze eșecuri în ultima rundă. Indiferent de rezultatele ultimei etape, CSM CSU Oradea are asigurată prezența în optimile FIBA Europe Cup, a doua competiție europeană ca valoare organizată de FIBA.

România a fost reprezentată în acest sezon de patru echipe în cupele europene. U BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, a continuat în FIBA Europe Cup acolo unde s-a oprit în faza a doua a grupelor. BC Mureș a ajuns la rândul ei până în faza a doua a grupelor, în timp ce Steaua s-a oprit în prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup.

foto: Roby Boros

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zol21 :

    corectare
    Steaua a jucat in Fiba Europe Cup.

    cu 7 ani în urmă (19.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!