Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea l-a luat și pe Pavle Reljic

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.11.2018

CSM CSU Oradea a anunțat că a ajuns la un acord de principiu cu Pavle Reljic și că acordul urmează să fie semnat de cele două părți. Sârbul de 25 de ani se va alătura campioanei României miercuri, 14, noiembrie, când va asista la duelul cu ZZ Leiden din FIBA Europe Cup. Fundașul va bifa a treia echipă în România, după ce a jucat la cele două prim-divizionare din Timișoara, Timba și BC.

Transferul lui Pavle Reljic este al doilea anunțat astăzi de orădeni, după ce aceștia s-au înțeles și cu Dragan Zekovic. Pavle Reljic evoluează pe poziția 2, dar a fost folosit și pe poziția 1. Sârbul de 1,94 s-a stabilit la Timișoara și nu a avut angajament în acest sezon.

Fundașul a venit prima dată în Liga Națională la Timba Timișoara, în a doua parte a sezonului 2014-2015, când „urșii” au schimbat din mers echipa. Atunci a jucat în 16 meciuri, cu medii de 12,8 puncte, 3,4 recuperări și 2,6 pase decisive în 29:23 minute/meci. În sezonul următor a intrat în 10 meciuri de campionat pentru cealaltă prim-divizionară de pe Bega, BC Timișoara. A fost perioada tulbure pentru alb-violeți, înainte să treacă la SCM, când aveau probleme cu finanțarea. Cu BC-ul a avut medii de 6,2 puncte, 2,2 recuperări și 1,1 pase decisive în 17:44 minute.

S-a întors la Timba în luna noiembrie a anului trecut. La a doua experiență în galben-negru a jucat 20 de meciuri în campionat, cu medii de 16 puncte, 3,6 recuperări, 3,3 pase decisive și 15,3 eficiență medie în 30:01 minute/meci. În cele 46 de meciuri disputate în total în Liga Națională are 60% la aruncările din semicerc, 36% la cele de la distanță și 73,5% de la linia de fault.

De-a lungul carierei a mai evoluat în Serbia, la Mega Vizura, FMP Belgrad și Mladost Admiral Zemun, precum și în Bosnia-Herțegovina, la OKK Spars Sarajevo.

CSM CSU Oradea se află din nou într-o perioadă de schimbări, după ce a anunțat și transferul lui Dragan Zekovic. Rămâne de văzut dacă vor fi și plecări de la formația pregătită de Cristian Achim. Aceasta va juca miercuri, de la ora 19, acasă cu ZZ Leiden, ultimul meci pe care orădenii îl dispută acasă în sezonul regulat din FIBA Europe Cup.

*foto: Mihai Toth

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    intrebarea e cine pleaca de la Oradea? Kariniauskas?

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      :)
      ... nu mai e nici o întrebare...

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      anunt
      acum doar am vazut anuntul.
      Era destul de logica mutarea. Oradea are destui jucatori care au capacitatea de a duce mingea in terenul advers si erau destui jucatori pe pozitiile 1-2.

      In ceea ce priveste acest transfer, eu il vad mai mult ca un fel de back-up in cazul in care e nevoie de odihnirea unor jucatori sau in cazul unei accidentari.

      cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!