Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea preia din nou conducerea în finala LNBM

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.05.2016

CSM CSU Oradea a a câștigat meciul 3 al finalei Ligii Naționale de Baschet Masculin de pe terenul lui BC Mureș cu scorul de 81-72.

Prima posesie a meciului a fost câștigată de CSM CSU Oradea, la finalul căreia Sean Barnette marca din apropiere. După două ratari ale gazdelor, același Barnette ducea scorul la 4-0. Zeno a mai surprins o dată apărarea mureșeană și a marcat după pătrundere. Barro a adus primele puncte pentru BC Mureș, dar Oradea a marcat rapid alte 5 puncte, iar Szaszgaspar Barnabas solicita primul time-out al partidei. Mureșenii au înscris 4 puncte la rând după timpul de odihnă, dar viteza din ofensiva orădeană l-ea permis acestora să desprindă, 22-9, imediat după jumătatea actului inaugural.  Mureșul a oprit ofensiva furibundă a adversarilor, dar a marcat doar 4 puncte în 3 minute de joc. Andrei Mandache i-a mai pedepsit o dată cu un coș  de la distanță la intrarea în ultimul minut. Până la finalul sfertului s-a mai marcat doar de la linia de libere, iar CSM CSU Oradea avea 10 puncte avantaj în fața lui BC Mureș, scor 27-17.

Actul secund a început cu triplă din partea lui Aliksandr Pustahvar. Goran Gajovic l-a imitat după o ratare a orădenilor și venea rândul lui Cristian Achim să ceară time-out. Goran Martinic a continuat recitalul mureșenilor de la distanță și o aducea pe BC Mureș la un  singur punct în spatele orădenilor, scor 27-26. Oradea nu s-a regăsit și mai bine de 4 minute nu a reușit să marcheze. Barnette a spart gheața pentru orădeni în actul secund, după o pătrundere. Pașca lăsat liber la 3 puncte a înscirs și a dus scorul la 32-27 în favoarea oaspeților. Oradea a rămas la conducere pe tabelă, dar diferența nu a fost mai mare de două posesii. Prima repriză a fost adjudecată astfel de CSM CSU Oradea cu scorul de 42-36.

Repriza secundă a debutat cu două posesii irosite de fiecare parte. Cele două formații au continuat în aceiași notă și rămâneau fără punct  marcat după 2 minute din sfertul trei. Sean Barnette a spart gheață după o acțiune în 3 secunde. Ousmane Barro a răspuns cu un three-point play pentru BC Mureș. Martinc Zeno cu o triplă a dus scorul la 47-39 în favoarea echipei vizitatoare. După jumătatea secvenței, Oradea s-a desprins la un ecart format din două cifre, 54-44. Zeno a mai îngropat o triplă, diferența creștea la 13 puncte, iar Szaszgaspar Barnbas solicita timp de odihnă. Oaspeții au rămas la cârma jocului și au găsit răspuns de fiecare dată la reușitele mureșenilor. Totuș după o minge pierdută de Oradea, Martinic a marcat de la distanță și reducea din handicaă, 60-52. Mureșenii au mai marcat  un coș de 2 puncte, după care Alhaji Mohammed a fost sancționat cu greșeală tehnică și Oradea punea încă 3 puncte pe tabelă. Final sfertului a fost unul alert, dar CSM CSU Oradea păstra avantajul, 65-56.

Aliaksandr Pustahvar a marcat un coș de la distanță, primul al sfertului decisiv. BC Mureș a revenit la 4 puncte în spatele orădenilor după un dunk al lui Lazar. Pentru oaspeți, Barnette marca primele două puncte ale sfertului. Cu 5 minute rămase de joc din meciul 3 al finalei, scorul era 69-61 pentru CSM CSU Oradea. Imediat oaspeții au rămas fără Sean Barnette, care acumula a 5-a greșeală personal. Mai mult, Goran Martinic și Alhaji Mohammed marcau 5 puncte la rând pnetru BC Mureș. CSM CSU Oradea a răspuns bine și avea 6 puncte avans cu 2 minute și jumătate rămase din timpul regulamentar, 72-66. Mohammed a reaprins meciul după o acțiune personală. Replica din tabăra adversă a venit de la Miha Zupan. Gajovic a aruncat sala în aer după un coș de 3 puncte care făcea ca scorul să devină  74-72, la intrarea în ultimul minut. Martin Zeno a avut sânge rece și a marcat cu un procedeu indentic. Mureșul a ratat atac următor și au decis să faulteze rapid. Zeno nu avut emoție de la linia de fault  și ducea scorul la 79-72. Tirul de la distanță i-a părăsit pe mureșeni, iar CSM CSU Oradea prelua din nou avantajul în finala LNBM, după victoria cu scorul de 81-72.

Martin Zeno a fost omul meciului cu 25 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.Sean Barnette a contribuit cu 18 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Andrei Mandache a adăugat 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Will Franklin a terminat cu 10 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

Goran Martinic a fost cel mai bun mureșean cu 20 de puncte, 5 pase decisive și 2 recuperări. Alhaji Mohammed a adăugat 14 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Goran Gajovic a înregistrat un double-double, 12 puncte și 10 recuperări plus 4 pase decisive.

foto: Roby Boros

74 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Felicitari Oraadea!
    Se pare ca Oradea va fi o campioana meritorie! incepe sa ma deranjeze atmosfera de la sala{si nu numai pe mine)!Nu sint sovin, n-am fost niciodata si eu strig huj,huj,hajra dar deja incepe sa se exagereze, tot mai multa muzica ungureasca in time-out, nici o melodie romaneasca. Suporterii mureseni care merg meci de meci nu gasesc bilete de miercuri iar noi dam bilete 'suporterilor' din Sf gheorghe care vin sa cinte imnul secuiesc. Sper sa nu m-io ia in nume de rau suporterii maghiari dar deja se exagereaza! In alta ordine de idei, sintem nevoiti sa o luam de la inceput din nou de luni. HAI BC MURES!

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016)
    • tzontzolino:

      pentru ca li se permite
      Cei de la Mures continua cu obiceiurile unguresti pentru ca li se permite. Dar nu-i problema ca o sa castige campionatul Oradea si vor putea sa injure in maghiara cat or vrea :)

      cu 7 ani în urmă (28.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Parcã
      Asa de nemultumit esti parcã ai fost la meci... Nu are rost sã faci circ de 2 bani, dacã nu ai fost acolo si dacã ai uimãrit meciul la tv tzontzolino.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Bilete tme
      Miercuri au fost bilete (albe) pentru meciul de sambata. Doar trebuia intrat in sala sporturilor. La fel si joi am fost dupã bilet (roz) si am cumpãrat tot acolo dupã ora 12:00. Tu ai vrut bilet in ziua meciului?

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      3punkte
      Eu am abonament dar am fost miercuri sa cumpar 3 bilete pt niste prieteni din Sibiu dar nu mai erau pt simbata

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș piroskutya:

      arbitraj cu tenta
      Aseara a fost arbitraj cu tenta pro Oradea, pana nu moare un arbitru pe teren, o sa se arbitreze la fel.Din pacate alta solutie nu vad!!! E greu de spus asemenea cuvinte, dar din pacate e singura solutie. M-am obisnuit sa ne fure afara etapa de etapa, dar in meciurile decisive ne fac si acasa.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @piroskutya
      Ai o minte ...un pic bolnava,nu te supara,daca poti sa vorbesti asa !!! Cum adica sa moara un arbitru ?! Oricat ne-ar supara arbitrii pe unii sau altii la un meci, nu ai dreptul sa emiti asemenea idiotenii !!!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea corleone :

    Formula castigatoare
    Astazi a fost: Franklin - Mandache - Zeno - Barnette - Zupan. Orice internventie in aceasta formula de start a adus deficit in meciul de astazi. Asta nu inseamna ca ceilati jucatori au fost slabi, pur si simplu impotriva Muresului, echipa asta mai "mica" si mai mobila s-a dovedit a fi castigatoare. Exact asta asteptam de la Achim dupa primele doua meciuri in care nu a reusit sa-si impuna jocul: si anume sa se adapteze, si exact asta a si facut. Bravo baieti, bravo Achim&staff. Ar fi bine sa inchidem seria Luni, pentru ca in meci decisiv acasa ar fi foarte greu. Hai Oreadea!

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Franklin,Barnette,Zeno
      Pânã cei trei sunt pe teren avem " avantaj " psihic. Se inteleg bine si joacã corect. Nu degeaba, au venit din tara 🏀 Au sansa impreunã cu ceilalti membrii echipei orãdene la 🏆 castigarea PO.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      trei-ul invincibil
      Am spus-o si eu dupa cupa. Daca echipa adversa nu gaseste un mod de anihilare in joc a celor trei si Oradea mai are inca doi in mana, meciul e castigat. Dupa 12 puncte marcate de oradeni, inca muresenilor nu le venea sa creada. Acel avans i-a facut pe mureseni sa alerge dupa egal tot meciul.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    De acord
    Nici eu nu sunt șovin și accept multe, dar sunt de acord cu tine ca începe sa se exagereze. Păcat pt ca asta strica atmosfera și da naștere la tensiuni intre suporteri.

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016) Raspunde
  • tzontzolino :

    hai Oradea
    Un grup unit, frumos si spectaculos. Au un antrenor tanar care pune suflet si niste suporteri de nota 10! Sper sa castige Oradea pentru ca anul acesta merita mai mult decat BC Mures.

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @tme
    Ce te deranjează ca sa cantat 2 piese in limba maghiară?? Daca era in engleză nu te deranja, asa-i?? Eu cred ca esti frustrat ca a pierdut echipa noastra favorită, dar incepe sa scrii tampenii pe net, doar ca sa faci răca!
    @soso69 - stai linistit ca nu da tensiune intre suporteri! Toti suntem ca fratii la Tg. Mureș! Români si maghiari laolaltă! ... mai puțin cate un frustrat ca si tme...

    cu 7 ani în urmă (28.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      tiger76
      Nu sint nici sovin si nici frustat! Stii bine ca lucrurile nu stau chiar asa cum zici dar nu vreau sa intru in contradictie cu tine. Sustinem echipa BC Mures!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Tme
      Sustii tu pe tine si un circ de 2bani, nu echipa din judetul de unde esti.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe xdm73:

      Cum
      sa sustin echipa daca habar n am ce canta oamenii. E penibil. Am avonament de ani, dar mai penibili ca acum in sala n am fost. Sa nu mai pomenesc de mutulica din galeria Sf G cu steagu "tinutului bulanesc".

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @tme
    ...atunci nu sa cuvenit ce ai făcut : sa " speli rufele" in public... nu e demn de un suporter mureșean! Hai BC MUREȘ

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      tiger76
      am spus ca incepe sa fie deranjant si credema ca nu doar pt mine. Ti se pare corect sa ajunga bilete la Sf Gheorghe iar suporteri mureseni sa ramina pe dinafara? Pai ce legatuea au soporterii din Sf gheorghe cu echipa de baschet BC Mures? De ce nu s-au dat bilete la Medias sau Falticeni de exemplu?

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      M-am lămurit
      ...ai zis ca nu vrei să intriin discutii contradictorii cu mine deoarece sustinem aceeasi echipă. .. la un moment dat m-ai păcălit si chiar te-am crezut...dar, vad ca faci contrariul si iar bagi rîcă : tu ai impresia ca daca cereau suporteri din alte orașe bilete DIN TIMP, nu primeau??? Cine a vrut sa vadă meciul live sa organizat DIN TIMP si si-a procurat bilete! De altfel sunt convins ca au fost din multe orase la acest meci.
      In alta ordine de idei : grupuletul de suporteri din Sf Gheorghe au intrat in sectorul galeriei noastre unde oricum nu se vand bilete DOAR galeriei! Ce treaba ai tu ca sa umplut locul cu acele persoane SOVINULE!?
      Si mai spune-mi un lucru : cand ai visat tu ca a cantat cineva imnul secuiesc la noi in sala???! Ai adormit la meci si ai visat?! Rusine sa iti fie! Sa nu zici la nimeni ca esti suporter mureșean! NU dai dovada DELOC!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      Ma bag si eu ca musca-n...lapte, dar au rost discutiile despre sovinism?

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Mordred :

    ???
    dar de arbitraj nu se plange nimeni din Oradea?faulturi inexistente date.Alhaji se uita urat ia tehnic.Mandsche face ca urangutanul nu ia nimic.banca oradeana in teren nu se da nimic.Barnette face pasi la cel putin 2 aruncari nimic.Zupan joaca rugby cu Polyak nimic...etc etc etc

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Nu
      Hai, nu te stresa. Pasi la Zupan s-au dat, faulturi aberante la Barnette si Franklin la fel. Tehnicul lui Alhaji nu a fost pentru "privit urat" ci pentru cuvintele frumoase adresate dupa, dar in reluare camera a filmat perfect...din spate. Un arbitraj mult mai decent ca la Oradea, dar totusi cu hibele lui. E trist ca am ajuns sa il apreciez si doresc pe Ciulin arbitru.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      @mordrer
      Prietene muresan,dupa meciurile 1 si 2 am felicitat faniii din Tg Mures si am recunoscut că îmi doresc atmosfera frumoasă de la Oradea si la Tg Mures.
      Nu stiu daca esti ironic sau nu,dar albitrajul nu are nici o vină pt rezultat.
      Zeno iti dă 25 de pct,Barnett arată 100% si iti rupe terenu,Achim nu face gresala din meciul 1,2 cu Nuhanovic.
      Azi pt voi Mohammed nu a arãtat mare lucru,conteazã enorm asta plus o echipã de sniperi iti poate castiga orce meci dar si pierde ne intrând aruncãrile de 3 pct.
      Numa bine.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe del1:

      ....
      In ultimele minute ale partidei barnette sub panou impinge usor un jucator a muresului se dicteaza fault ofensiv si a 5-a gresala personala. Faza urmatoare martnici il impinge pe zupan arunca de 3 nu se intampla nimic. Nu stiu ce meci ai vazut

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe creeper:

      Del
      Iar tu papagalule? Am inteles ca tu vezi doar ce vrei da macar nu mai scrie ca te faci ee tot caca**

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @del1
      Teoretic, Zupan (minim 113kg)nu avea cum sa fie "dislocat" atat de violent de un om de 80kg. Poate la aikido. Practica (reluarea de la TV) a demonstrat teoria. A fost teatru cu actorul principal Zupan, insa arbitrii nu au pus botul.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe del1:

      @crepi
      daca tu ai probleme de vedere poti sa te prezinti la un consult oftalmologic. @ydesh_apu eu nu zic ca nu a fost impingere la barnette dar a fost si la martinici si a fost cel putin la fel de evidenta. https://www.youtube.com/watch?v=APs0XYyfG2Y la o ora si 16 incep cele doua faze.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe iverson3 :

    @tiger76
    Salutare,
    Nu am dat nici un comentariu de foarte multa vreme, dar aici tme are mare dreptate. Merg la meciuri de când există echipa Bc Mureș, mergeam si la Herlitz, dar atmosfera de aseară a fost deranjantă si pentru mine si pentru multi alții. Oradea a fost mai buna în meciul acesta si a câștigat meritat. Sper ca luni sa fim noi si sa vedem un meci 5. Hai BC Mures !

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dan C :

    :(
    Umblu de 6 ani la meciuri la Targu Mures, BC Mures este echipa mea favorita, as putea spune ca sunt deja muresean. In toata aceasta perioada, aseara a fost meciul la care m-am simtit cel mai prost. Nu ma deranjeaza ca la fiecare meci se canta o melode in maghiara, al carei refren se repeta cate o data la cosurile de 3 puncte, dar aseara s-a exagerat. S-au cantat 3 melodii, dintre care cea (romantza) din sfertul 3 chiar nu-si are locul si ritmul potrivit pentru o intalnire sportiva. As vrea sa cred ca e mana lui Bela (baiatul cu muzica), dar pe el nu-l prea duce capul, face si el ce i se spune. Probabil ca a fost o tentativa de a flata grupul de suporterii din Sf Gheorghe. As vrea ca dl Lungu sa se trezeasca si sa faca putina ordine la club, pana nu e prea tarziu.

    @tiger-cum am mai zis, nu ma deranjeaza daca se canta in maghiara, engleza, sarba, etc. Vreau ca din ratiuni de reciprocitate, daca se canta in maghiara sa se cante si in romana. Dar se pare ca asta nu se poate pentru ca va deranjeaza pe voi. Aici e adevarata buba.

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      @Zorca
      Cred ca au fost doar doua melodii in maghiara dar nu conteaza. Piesa mai lenta ("romantza" cum zici tu) poate nu are ritmul potrivit pentru sport dar refrenul suna cam asa (fara sa traduc profesionist): Indiferent ce se va intampla, daca vom muri sau vom trai, noi avem aceasi sange (cu sensul noi suntem si vom ramane impreuna)... Si a fost cantata intr-un moment in care echipa era condusa si, sa fim sinceri, jucam prost... Zic eu, a fost cantat intr-un moment corect ales si nu ca sa jigneasca pe cineva. Per total cred ca atmosfera a fost frumoasa, nu numai datorita noastra dar si datorita galeriei de la Oradea, super civilizata, ca de obicei.
      Revenind la meci, caci meciul ar trebui comentat... Oradea a vrut si a putut mai mult si a castigat pe merit acest meci. Zeno ne-a ingropat si in timpul meciului dar mai ales la final cand a transformat ultima trita. Din pacate pentru noi Achim s-a adaptat si nu a mai folosit o rotatie lunga si oameni impotriva carora puteam sa castigam...
      @Mordred Arbitraj relativ decent, fara sa favorizeze vreo echipa, evident cu greseli pe care le vedem tot timpul... Una pana alta acest meci nu a fost pierdut pe mana arbitrilor.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      Sinceritate
      Sa nu ne ascundem după cireș. Sunt convins ca nu versurile cântecelor au deranjat, ci limba în care au fost cântate ! :) Nici nu aveau cum să deranjeze, atâta timp cât nici nu au fost înțelese...În rest, un comentariu adevărat și cu bun simt. Hai Oradea ! 😉

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      @andreicovici
      Nu cred ca ai prins esenta mesajului meu... Daca suporterii unei echipe isi exprima iubirea fata de echipa preferata cred ca pot s-o faca in orice limba doresc, si ce sa faci, sunt multi suporteri maghiari la meci...Daca te deranjeaza simplul fapt ca a fost cantata in limba maghiara atunci inseamna ca ai probleme.
      Si nu cred ca cineva s-ar opune ca sa se cante in limba romana orice. Pentru suporterii de la Mures, incepeti sa cantati ceva in limba romana si veti fi placut surprinsi ca si maghiarii vor canta alaturi de voi... Cu totii suntem impreuna alaturi de BC Mures!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      Prietene....
      Prietene, suporterii echipei pot cânta în ce limbă doresc, e adevărat. Aici e vorba de melodiile puse la statia sălii, nu te fă ca nu pricepi !😉 Până una alta,sala se află în Romania unde limba oficială e limba ROMANA. Si pe nevorbitorii de limba maghiară, câți or fi ei, e posibil să îi deranjeze acest lucru...

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      @andreicovici
      Hai ca reformulez... La statie se pun (si) melodii propuse de fani, suporterii echipei... Fanii maghiari au propus aceste melodii. Nu cred ca cineva vreodata a refuzat vreo melodie in limba romana... Dar trebuie propuneri si noi promitem sa cantam impreuna... Cat despre acest argument "suprem" cu limba oficiala...cand cineva este deranjat de faptul ca altii canta intr-o alta limba (chiar daca melodia este pusa pe statie) atunci persoana respectiva are o problema...este si asta o oglinda a nivelului de civilizatie si a tolerantei la care s-a ajuns in aceasta tara.
      Si cu asta imi inchei pledoaria legat de acest subiect... Am intervenit initial doar sa explic ce s-a cantat (poate unii care vorbesc doar limba romana se bucura ca inteleg ce vroiau sa comunice suporterii echipei - eu in continuare spun ca a fost un mesaj frumos intr-un moment greu pentru echipa).
      In rest felicit inca o data echipa si suporterii de la Oradea pentru daruire. Sper sa ne vedem is la meciul nr. 5!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @carpediem
      Stiu ca pentru cei ca tine notiuni ca "limba oficiala" produc... "iritatii", dar eu as fii deranjat, ca suporter nevorbitor de limba maghiara, sa aud la difuzoarele salii echipei mele niste melodii in ungureste, pentru simplu fapt ca unii din galerie sunt prieteni cu organizatorii si coincidenta, ambii sunt de etnie maghiara. Pur si simplu nu mi s-ar parea de bun simt fata de noi, restul suporterilor. Iar clubul nu ar trebui sa accepte asa ceva.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      @andreicovici
      Bine ca s-a trezit unul de la Oradea sa ne spuna noua, suporteri romani si maghiari ai echipei din Mures ce ar trebui sa facem. Mai mult stie si ce ar trebui sa faca clubul, sponsorii, etc... Poate mai intai faceti ordine acasa la voi la club si apoi va rugam sa veniti sa ne invatati si pe noi...
      In alta ordine de idei formularea "cei ca tine" din mesajul tau, prin care ma cataloghezi fara ca sa stii absolut nimic despre mine, reflecta tocmai nivelul de toleranta de care am scris mai devreme...

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @carpediem
      S-a trezit si unul din Tg Mures sa ti-o spuna care cred ca stie ce vorbeste, chiar si unul din Cluj dar tu o stii doar pe a ta. Cat despre toleranta de care vorbesti, voi o vedeti oricum doar intr-un singur sens, atunci cand incercati sa faceti voi pe victimele.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș carpediem:

      ca sa incheiem
      Ca sa intelegi cum te faci de ras singur cu atitudinea ta... Eu locuiesc in Tirgu Mures si desi stiu limba maghiara (am invatat-o binisor in vreo 40 de ani petrecuti aici) sunt roman... Acum mai spune si ca sunt tradator de neam si tara, doar n-am fost de acord cu tine legat de suprematia limbii oficiale...
      Stii vorba aia de la maghiari: okos enged szamar szenved? Daca nu atunci roaga pe cineva sa-ti traduca, eu personal m-am plictisit de tine...

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @carpediem
      Da, mai bine sa incheiem caci cadem in penibil deja. Da-te roman daca asa vrei tu sa fie, poate o sa ai mai multa credibilitate pt unii, eu am terminat aici aceasta discutie, Romani, maghiari, ce om fi, ar trebui sa conteze respectul reciproc in tara asta si nimic mai mult. In fine. Cei mai buni sa castige acest campionat. Hai Csm Oradea !

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Zorca
    E putin 6 ani ... in mod sigur. Mai bine, sustine tu U-Bt cã la urmãtoarea finalã de play off bancherii vor duela poate cu muresenii. Aveti cupa anul acesta

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    tiger76
    Tigrule, nu fii cpoil! Ascunzi gunoiul sub pres, asta incerci tu sa faci acum!

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    tiger76
    tu pe mine sa nu ma faci sovin! Sovini sint acei suporteri care ameninta ca nu vor mai veni la baschet cind vor auzi muzica romaneasca. Sovini sint acei suporteri care au renuntat sa vina la sala dupa plecarea lui Deri Csaba. Astia sint sovini si tu stii bine asta. Sovin e cineva din conducerea clubului care a trimis bilete la Sf Gheorghe in detrimentul suporterilor mureseni. Astea se numesc sovinisme! Iti doresc o zi minunata si sper sa sarbatorim impreuna cucerirea titlului la Oradea dupa meciul 5!

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @tme
      Te auzi ce aberatii scrii aici?! De cand.si pana cand au renuntat suporterii sa vina la sala dupa.plecarea lui Deri? De unde si pana unde a amenintat cineva ca nu mai vine la sala daca nu se canta ungurește?! Te rog sa nu te mai numești suporter al lui Bc Mureș ca nu iti meriti aceasta titulatura! .. si mai si denaturezi imaginea suporterilor mureșeni pe aici! Vezi ca a început sa se dea drept suporter mureșean ( chiar daca la profil are poza Clujului ) doar ca sa poată comenta impotriva noastră?! Rușine!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Stii bine
    ca asa e. Ca nu vrei sa recunosti e alta problema! Cu asta am incheiat subiectul! Si apropo, nu esti tu in masura sa cataloghezi cine e sovin si cine nu.

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Tme tu?
      Poate, nici tu nu esti nascut in judetul Mures ca si fanul U(Zorcs) si are "abonament" la meciurile tigrilor. Esti cumva din Sibiu, dar ai o slujbã in jud. Mures de multi ani? Asa bãnuiesc...

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Nu s, pardon.
      (Zorca)

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme:

      Dar tu?
      Ce te intereseaza pe tine? Te bagi ca musca-n lapte!Daca esti suporter oradean de ce nu te bucuri in liniste ca ceilalti suporteri civilizati? Te bagi ca musca-n lapte fara sa stii despre ce-i vorba

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      tme citeste rãspunsul
      Raspuns: pentru meciul de baschet 🏀 merg la meciuri, nu pentru "ore de istorie" sau pentru huiduieli antisportive cum faci si tu si cativa ca tine...

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe John2016 :

    Sponsori
    Nu cunosc situatia de acolo decat din auzite. In sensul ca si "greseala personala" se traduce. Exagerat totusi. Dar ma mira faptul ca sponsorii sunt: Azomures, Nova vita prin Mailat, Conimur prin Lungu, Primaria Tg. Mures prin Florea etc. Consider ca ei ar trebui sa faca atmosfera si nu anouncerul sau DJ salii sau administratorului de Facebook. Poate e ceea ce lipseste Muresului in atatea finale jucate fara victorie. O atmosfera corecta in sala.

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea andreicovici:

      @John2016
      Din anumite puncte de vedere, asa se intampla si la Oradea. Adica oameni din galerie se implica inclusiv in administrarea siteului si a paginii de facebook a clubului. Nu ar fi nimic rau pana aici, dar s-a ajuns la o ....cenzura exagerata care nu ar avea ce sa caute pe pagina unui club de o asemenea anvergura. Adica daca ai alte opinii decat membrii galeriei sau critici uneori, dupa cate une meci mai slab, fara sa jignesti pe nimeni ajungi sa fi blocat de acesti " admini". Si nu mi se pare normal.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Da
      In sfarsit a mai zis-o cineva in afara de mine. Cel mai enervant lucru in sala si club la Oradea sunt grupuletele si bisericutele "afiliate clubului". Cunosc nenumarate exemple de oameni care nu mai au dreptul sa comenteze pe pagina clubului respectiv pe forumurile adiacente din cauza ca au criticat anumiti jucatori sau anumite persoane din acest anturaj select. Exista o distanta considerabila intre fanul de rand, care vrea sa vina la meci si sa-si exprime o parere sau cel care e prieten cu administratia pe Facebook si rezerva 20 de locuri inainte sa se deschida sala sau are dreptul sa ceara banarea unor suporteri. Trebuie sa se gandeasca serios dl presedinte ce fel de oameni implica in relatia cu publicul, pentru ca sunt niste deplasati si sensibili.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Alexia :

    Ce pacat...
    E trist ca, poate din prea mult orgoliu, aceasta discutie degenereaza.
    Pana la urma pana acum am urmarit 3 meciuri frumoase intre doua echipe apropiate valoric si care de fiecare data au dat totul pe teren. Iar suporterii din ambele sali au dat dovada de civilizatie si bun simt si IMPREUNA au creat o atmosfera deosebita cu fiecare ocazie...
    Desprea asta ar trebui discutat...ca se poate si asa dupa era asehotilor...

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @Alexia
      Toată stima pentru gandirea ta Alexia! Tu te poti numi un adevărat suporter de baschet! Bravo!

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș yolo:

      Corect
      Foarte frumos spus! Oradea are prima sansa si suntem obligati sa impingem finala pana in meciul 5 daca vrem sa castigam. Insa chiar daca pierdem finala mi-ar place sa nu pierdem luni ca sa avem 5 meciuri spectaculoase.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș FAC :

    Asta cu sovinismul
    Părerea mea este ca la fel cum fiecare politician este huduit când încearcă sa câștige capital politic în sala sporturilor, nu trebuie permise unele încercări de a se câștiga nici un fel de capital, fie el politic sau de orice fel. Una peste alta echipa asta ne reprezinta pe toți indiferent de limba pe care o vorbim sau cu cine votam.

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    .
    Mult succes oradea. Sper sa castigati finala pentru ca toti de acolo merita acest lucru: antrenor, jucatori, conducere, fani.

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    ORADEA!!!
    Hai 0radea!! Sper sa câștigați cu 3-1!!! tigri în sus,tigri în jos....jungla în sus,jungla în jos.....niste pensionari obosiți fără voce...și-au cumpărat vuvuzele.....muzica ungureasca la statie.....și-au chemat ajutoare din sf.ghe......niste penibili...pe R OMANESTE!!!!

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      danb61
      Tu ai rãmas fãrã bilet?! ( tme nu a mai primit bilet pentru prietenii din Sibiu, scria mai sus) ce fain.

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @danb61
    Pensionar obosit esti tu! Intreaba suporterii de la alte echipe care au fost la noi in " jungla" sa iti zica ei de atmosfera de la noi! Cred si eu ca esti frustrat! Dar taci te rog, si urmareste in liniște cum echipa " pensionarilor " se lupta cu sanse egale la titlu. Si.nu uita: e a 3-a finala in ultimii 4 ani! Voi cate aveti?? Nu aud...

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC CSU Sibiu un ardelean:

      Finale?
      Noi avem 2 titluri de campioni. Voi?

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • CSM CSU Oradea rexdecebal:

      recunosc
      ca atmosfera ca la Sibiu, nu prea exista in tara....nici la Cluj, Oradea sau Tg Mures....restul nu prea exista

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Salutare prieteni
    Revin şi eu printre voi după o perioadă în care am fost mai mult plecat. Vă mărturisesc că meciul ăsta este primul din această ediţie de campionat pe care-l văd. Mă mir un pic de faptul că, după ce aţi scăpat de "odioşii de la Asesoft", tot mai găsiţi motive de dispută. Meciul a fost frumuşel, dar trebuie să recunoaşteţi că parcă nu mai sunt jucători de talia lui Runkauskas, Lee sau Flowers. Nu sunt un nostalgic şi cred că e bine că după atâţia ani vom avea o altă campioană. Sunt mulţumit de faptul că în aceşti 12 ani am avut ocazia să văd pe viu nişte jucători şi nişte echipe, mai ales străine, valoroase. Îmi doresc ca noua campioană să aducă aici echipe la fel de valoroase. Pe moment m-am bucurat de turneul ăsta de promovare de la Ploieşti şi cum CSM Ploieşti este ca şi calificată, aştept cu nerăbdare noua ediţie, ca să văd cine mai joacă prin campionatul ăsta.

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    tiger....
    ..."atmosfera " de la voi-atmosfera de la noi când jucam un amical cu Timba!!Hai pa..

    cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș Dia#13:

      @danb61
      aia numesti tu atmosfera cand niste descreierati sar in stanga si dreapta si urla ca pe camp??stai linistit ca si la voi e goala sala cand nu castigati
      ps:ce te paste pe tine in ce limba sustinem noi echipa noastra?? cumparati un popcorn si savureaza finala din pat!PA

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      # Dia
      Astia de la Sibiu cand joaca cu U strâng, cu greu, 1500 de spectatori si fac o atmosferă care la noi este la un meci cu Poli Iasi.... dar ei vorbesc...

      cu 7 ani în urmă (29.05.2016)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Tigrisorii mureseni au fost tari in comentarii cand au castigat la Oradea. Acuma dupa ce i-au batut leii rosii la ei acasa, s-au dus sa presteze niste numere la circurile unguresti! Huj -Huj- Hajra!!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • BC Mureș Târgu Mureș tiger76:

      @ tsc_1980
      Tu vorbești de cum ne comportam după victoria de la Oradea? Te rog sa recitești si arata-mi te rog care din suporterii mureșeni s-au laudat in fata voastra! UNUL SINGUR arata-mi te rog! DIMPOTRIVĂ! Voi erati ft supărați pe echipa voastra si noi incercam sa va încurajăm! Nu vorbi aiureli te rog

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Tiger 76 sau mielusel, nu stiu ce esti azi. Citeste, ca au fost peste 100 de comentarii.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      ....
      Nu cred ca are rost ca noi orãdenii sã ne luam de nemultumirile adversarilor si asa mai departe.
      Ca au si ei nenultumirile lor legate de bilete....e treaba lor o rezolva ei cumva.
      În rest în sala în cele 3 meciuri a fost fair-play si respect,nu cred ca trb acuma sa stricam asta si sa ne scoatem ochii degeaba pe aici.

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    @ tsc_1980
    Esti patetic. Ti-am zis : da un singur exemplu!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Felicitari Oradea
    Anul asta Oradea e cea mai indreptatita sa castige titlul. Aveti o echipa foarte frumoasa si in ciuda tuturor problemelor (si au fost destule, parca nu se mai termina seria ghinioanelor cu accidentarile la voi) ati reusit sa jucati un baschet de calitate in fiecare meci. Zeno a iesit la rampa exact cand a trebuit, in playoff si Mandache a fost fantastic in ultimele meciuri.
    Bafta, sper sa ridicati deseara trofeul !

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Vai de unii
    1. Un meci 3 pe care l-am anticipat. Oradea are o viteza in plus iar rotatia mai scurta si-a spus cuvantul.
    2. BC Mures a fost coplesita de presiune si au ramas in bloc start la inceput. Intr-o finala este greu daca trebuie sa alergi tot timpul dupa egalare.
    3. Galeria oradeana de nota 10, ma bucur ca au fost in numar mare si au contribuit la atmosfera.
    4. Cred ca pe unii i-a deranjat prezenta suporterilor din Sf.Gheorghe (o alta galerie de nota 10) mai mult decat melodiile din time-out.
    5. Imi pare rau ca acei comentatori care au sigla BC Mures in fata nu sunt un pic mai rezervati si respectuosi. Chiar daca nu suntei de acord cu cineva, puteti sa va exprimati calm, argumentat si civilizat.
    6. Parere inainte de meciul 4. Oradea va castiga in prelungiri.
    7. Basketball - I love this game.

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Stef07 :

    Sponsori
    Sponsorii cu siguranta vor lua atitudine si nu vor mai permite astfel de "iesiri" din partea unor asa zisi suporteri ai echipei. Astfel de "derapaje" nu ar trebui sa se mai repete.Din cate am auzit dl Mailat a atras deja atentia celor direct raspunzatori de atmosfera din sala. Asa ca, probabil se vor lua masuri in acest sens. Fie ca cei mai buni sa castige iar atmosfera sa fie una demna de o finala!

    cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Gandesti gresit
      Un sponsor care e majoritar in "actiunile" unui club poate "lua mãsuri"... (Azomures e doar un sponsor ca si ceilalti) BT sau Eximbank da sunt sponsori majoritari pânã cand au interesul. Numele lor apar in numele echipelor pe care sustin financiar. Nu face bine clubului, dacã un sponsor intrã in conflict cu suporterii clubului pânã cand suporterii nu "au jucat " impotriva echipei...

      cu 7 ani în urmă (30.05.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!