Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vineri vizita lui BC Mureș Târgu-Mureș

David Istrate

David Istrate
18.01.2018

csm csu oradea bc mures

Într-un meci ce contează pentru etapa a 15-a din cadrul LNBM, va avea loc un nou episod al rivalității dintre CSM CSU Oradea și BC Mureș Târgu-Mureș. Bihorenii conduc la întâlnirile directe cu 25-13.

Duelul dintre cele două echipe reprezintă reeditarea finalei de acum doi ani, când a fost nevoie de decisiv. În cele din urmă, în meciul 5, CSM CSU Oradea a reușit să învingă și astfel a câștigat primul titlu din istoria clubului. Trupa lui Barnabas Szaszgaspar și-a luat revanșa în următorul sezon, reușind să îi elimine pe cei de la Oradea în semifinala Cupei României.

De atunci, însă s-au schimbat pentru clubul mureșean care are grave probleme financiare. Drept consecință, mulți jucători au plecat de la echipă, iar BC Mureș se situează pe locul 9, cu 17 puncte. De partea cealaltă, CSM CSU Oradea, cu 23 de puncte, este pe poziția a patra, la egalitate cu BCM U Pitești și BC SCM Timișoara.

În turul sezonului regulat, câștig de cauză a avut trupa lui Cristian Achim, care s-a impus cu scorul de 86-60. Cei mai buni marcatori ai acelei confruntări au fost Andrei Mandache, cu 14 puncte și Deven Mitchell, care între timp a plecat de la Târgu-Mureș, cu 23 de puncte.

Cel mai bun jucător al gazdelor este Nemanja Milosevic cu 16.0 puncte/meci și 6.4 recuperări/meci. Muntegreanul de 30 de ani a fost cel mai eficient jucător al echipei sale și în victoria de la Galați, cu CS Politehnica Iași, având 16 puncte și 8 recuperări.

Pentru adversari, suedezul venit după începerea sezonului, Dino Pita are medii statistice de 16.5 puncte/meci, 2.6 recuperări/meci și 2.8 pase decisive/meci. În înfrângerea suferită în fața Stelei București, el și-a trecut în cont 17 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Partida din Arena Antonio Alexe se va disputa vineri, 15 ianuarie, de la ora 17:45 și va fi transmisă în direct la Digi Sport 4.

Arbitrii delegați pentru această întâlnire sunt Ciprian Stoica, Alin Faur și Istvan Bertalan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Radu Bucerzan.

*foto: Zsolt Puskas

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!