Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita celor de la Dinamo Știința București

Andrei Ilie

Andrei Ilie
19.10.2018

CSM CSU Oradea va întâlni CS Dinamo Știința București în cea de-a 3-e etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida se joacă sâmbătă (20.10), de la ora 20:00, la Arena Antonio Alexe. Meciul va fi transmis pe DigiSport 4.

CS Dinamo Știința București se deplasează la Oradea după ce a pierdut în ultima etapă, pe teren propriu, împotriva SCM U Craiova, scor 89-95 (22-25, 26-32, 12-20, 29-18). De asemenea, în această partidă, a evoluat și cea mai recentă achiziție a dinamoviștilor, Djordje Kaplanovic. Partida disputată la Oradea va reprezenta totodată prima partidă jucată în deplasare de către CS Dinamo Știința București în acest sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Primele două etape le-a jucat acasă împotriva BC CSU Sibiu și SCM U Craiova. După primele două runde, CS Dinamo Știința București are 0-2 la general.

Campioana en-titre, CSM CSU Oradea, revine la Arena Antonio Alexe dupa înfrângerea surprinzătoare de la București, împotriva BC Steaua București, scor 81-74 (21-27, 20-14, 22-16, 18-17). CSM CSU Oradea are 1-1 la general în Liga Națională de Baschet Masculin după ce a reușit să câștige prima etapă împotriva BC Timișoara, scor 76-65. De asemenea, bihorenii au disputat între timp și prima partidă din cadrul grupelor FIBA Europe Cup, împotriva nemților de la s.Oliver Wurzburg. Nemții au avut câștig de cauză și s-au impus pe terenul bihorenilor, scor 69-82(14-22, 23-26, 14-16, 18-18).

Așa cum ne-am obișnuit în ultimele partide, Sean Denison și Bobe Nicolescu vor fi indisponibili în continuare pentru echipa antrenată de Cristian Achim.

Conform statisticilor disponibile pe site-ul nostru, cele două echipe s-au întâlnit de 26 de ori în competițiile interne, din sezonul 2005-2006 până acum (până ca Dinamo să facă parteneriatul cu Știința). Scorul este egal în aceste confruntări, 13-13. Orădenii s-au impus clar în cele două partide din precedenta ediție de campionat, când bucureștenii aveau o formație foarte tânără. Ultima victorie a dinamoviștilor datează din februarie 2017, pe propriul teren. Până la aceasta a fost un „run” de 9 succese la rând pentru bihoreni, de la începutul lui 2010. Dinamo a legat 10 victorii în confruntările cu orădenii, în perioada februarie 2006-aprilie 2009. Din acea perioadă datează și ultima victorie a dinamoviștilor pe terenul CSM-ului.

Arbitrii desemnați pentru această partidă sunt: Alin Faur, Laszlo Bukuresti și Ciprian Ciocan, în timp ce Viorel Constantinescu va avea rolul de comisar din partea Federației Române de Baschet. 

*foto: facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!