Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca în derby-ul etapei

Andrei Ilie

Andrei Ilie
10.11.2018

CSM CSU Oradea va întâlni pe teren propriu formația antrenată de Mihai Silvășan, U-BT Cluj-Napoca. Partida face parte din cadrul etapei a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin – grupa valorică A, ediția 2018 – 2019, și reprezintă totodată cel mai așteptat meci al acestei etape.

CSM CSU Oradea revine în Liga Națională de Baschet Masculin după înfrângerea din FIBA Europe Cup împotriva nemților de la s.Oliver Wurzburg, scor 91-82. Trupa antrenată de Cristian Achim păstrează doar șanse teoretice de calificare mai departe în competiția amintită. Orădenii au un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri în LNBM. În ultima etapă, CSM CSU Oradea a reușit să câștige împotriva celor de la BC CSU Sibiu, scor 78-68.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca are un bilanț general de 4-1. Clujenii vin la Oradea cu un moral ridicat după ce în ultima etapă au reușit să învingă fără drept de apel formația antrenată de Aco Todorov, SCM Universitatea Craiova, scor 95-68.

Partida dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca nu este prima partidă oficială din acest sezon competițional între cele două pretendente la titlu. Cele două s-au întâlnit în SuperCupa României, la Oradea, unde U-BT Cluj Napoca a reușit să-și adjudece primul trofeu al acestui sezon, cu 83-76.

Cristian Achim nu se va putea baza în continuare pe Bobe Nicolescu. Acesta a suferit o fractură de os metatarsian și alături de Bogdan Țîbîrnă reprezintă absențele din această partidă pentru formația orădeană. De partea cealaltă, formația clujeană va ataca acest duel în formulă completă.

Arbitrii desemnați pentru această partidă sunt: Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti și Ciprian Ciocan, în timp ce Marian Oprea va avea rolul de comisar din partea Federației Române de Baschet.

Partida din Arena Antonio Alexe se va disputa duminică, 11 noiembrie, cu începere de la ora 20:15. Meciul va fi transmis pe DigiSport 4.

*foto: Manases Sandor/ u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!