Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea primește vizita celor de la U-BT Cluj

Eduard Popa

Eduard Popa
28.03.2019

oradea u bt cluj

CSM CSU Oradea va primi vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca, în partida care va deschide etapa a noua din Liga Națională de Baschet Masculin, Grupa Roșie.

Pe lângă rivalitatea din ultimele sezoane dintre cele două echipe, partida are o miză importantă și pentru configurația finală a sezonului regulat. Astfel, CSM CSU Oradea și-a asigurat locul 3 la finalul sezonului, având în acest moment 14 victorii și 8 înfrângeri și cu o victorie ar veni la un meci în urma clujenilor, care în clipa de față dețin 16 victorii și 6 înfrângeri și se află pe locul secund în LNBM. De altfel, clujenii au și ei neapărat nevoie de o victorie pentru a rămâne în coasta liderului CSU Sibiu, cu care Clujul se va duela direct chiar în ultima rundă a sezonului regulat.

*corecție: deoarece U-BT Cluj are deja 3-0 în meciurile directe, CSM CSU Oradea nu are șanse la locul secund

În ultima rundă, CSM CSU Oradea a reușit o victorie importantă, în deplasare, pe terenul celor de la CSU Sibiu, scor 72-70. Nu mai puțin de cinci jucători au reușit să înscrie între 11 și 13 puncte pentru bihoreni în ceea ce a devenit prima înfrângere pe teren propriu în acest sezon pentru sibieni. De partea cealaltă, U-BT Cluj s-a impus în fața celor de la SCM Timișoara, scor 95-86, a treia victorie consecutivă pentru clujeni în Liga Națională.

În această săptămână, CSM CSU Oradea l-a primit înapoi la antrenamente pe Sean Barnette. Americanul, care a suferit o afecțiune la începutul sezonului, a fost recuperate complet și ar putea să fie surpriza lui Cristian Achim pentru partida cu U-BT. La clujeni a lipsit în ultima rundă Aleksandar Rasic, care e incert și pentru meciul cu Oradea. Astfel, U-BT s-a prezentat la partida contra timișoareni cu un contingent de șase americani.

În acest sezon cele două formații s-au întâlnit de trei ori. Iar U-BT Cluj a avut câștig de cauză de fiecare dată: 72-69 în deplasare și 93-78 și 73-71 acasă.

Partida dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj se va juca vineri, 29 martie, de la ora 17:15 și va fi transmisă de Digi Sport 4.

*foto: sportpictures.eu

17 comentarii la aceasta stire:
  • raduq23 :

    miza?
    Pai si unde e miza atat de importanta pt Oradea?

    cu 5 ani în urmă (28.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ts_cata :

    ....
    Nu inteleg care este miza pt Csm Oradea. Indiferent de rezultate nu poate urca pe locul 2 sau coborî pe 4. O înfrângere cu Cj nu ne-ar prinde rau. Sa lăsăm Cj sa ajunga pe locul 1 după meciul direct cu Sibiul. Asa ii prindem doar in finală. Sibiul are blocaj psihic in fata noastra la fel cum noi avem in fata lui U

    cu 5 ani în urmă (28.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Bun
    E destul de clar ce se va întâmpla mâine, doar că mai tot timpul, când faci chestii de genul ăsta, nu iese așa cum ai plănuit. Sunt chiar curios dacă meciul va rămâne la casele de pariuri. Dar ca să fiu sincer până la capăt, probabil și Craiova va judeca precum Oradea. Vedem ce se va întâmpla, dar e aproape sigur că vom avea meci decisiv la Sibiu ultima etapă.

    cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      planul de management zice ca echipa intra in forma la final
      Achim nu exceleaza la "calcule matematice" care oricum pot fi date peste cap, el are un profil mai artistic, joaca la spectacol, da lovituri de imagine (vezi "Intoarcerea lui Barnette"), iar Sala e insetata de victorie intr-un joc contra Clujului! Batem azi pe U si apoi jucam Finala Cupei contra Sibiului...

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @mailman
      Dacă se întâmplă așa, pe 17 aprilie dau eu berea la Cluj.

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      Vad ca iar se nasc "scenarii" la final de campionat. La un alt articol era chiar avansata ideea de blat. In primul rand ca un blat se face cu acordul ambelor echipe iar eu nu vad posibil un astfel de acord, poate a vrut sa scrie non-combat.
      Sa nu uitam ca totusi la Oradea e Achim antrenor care, tinand cont de momentul in care se joaca acest meci, doreste ca echipa sa joace de acum incolo doar la intensitate maxima. Nu are nevoie ca jucatorii sa fie relaxati, nu vrea meciuri usoare. De asemenea, pt Oradea (ca si pt Cluj) un alt obiectiv in afara de titlu nu prea inseamna mare lucru. Iar daca vrei titlul trebuie sa bati si Clujul si Sibiul, nu conteaza in ce ordine.
      In plus, echipa va juca in fata unei sali pline si nu cred ca vor juca decat la victorie.
      Singura schimbare care poate o va face Achim e sa il foloseasca pe Barnette, care nu stim inca la ce nivel e.

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      let's get ready to rumble!
      O bere merge intotdeauna intr-o atmosfera destinsa! Dupa finala mai dau eu un rand pentru ca merge grozav si pentru sa nu ramai suparat...

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      @gyke
      Daca Oradea bate azi si aveti locul 1 asigurat, cum vor juca Sibiul si Clujul in ultima etapa?

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      ...
      @mailman - așa rămâne, le punem la rece. @soso - nu știu cine a zis ceva de blat, nu e un termen potrivit. Eu le numesc calcule cinice și ne-am așteptat cu toții ca ele să apară pe final de campionat. Dacă le facem doar noi și nu conducătorii, cu atât mai bine. Cu Achim ai dreptate, eu însă în Sere nu am foarte multă încredere 😉. Iar în ce privește ultimul nostru meci cu Clujul, dacă lucrurile sunt clare, probabil se va juca lejer, fără riscuri de accidentări, cu românii și oamenii noi mai mult în teren. Dar eu unul sunt sceptic in privința asta...

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      csm
      @gyke - era un comentariu la articolul cu Slivasan.
      Pai daca voi puteti juca lejer daca nu mai aveti miza de ce ar fi o problema daca Oradea ar face la fel? Pt ea meciul cu Clujul nu are nici o miza (nu conteaza ca e Clujul sau Sibiul in sf, ambele echipe sunt foarte puternice). Nu spun ca o va face si nici nu vreau acest lucru pt ca voi fi in sala si vreau sa vad spectacol.

      cu 5 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Oradea va câștiga mâine. Fără niciun fel de calcule.

    cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      va castiga ce ?
      meciul sau un loc bun in play-off?

      cu 5 ani în urmă (28.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea Cluj
    În pofida tuturor calculelor, la cum îl cunosc eu pe dl Achim, n-aș crede ca va sta capra în seara asta (să-mi fie scuzata expresia). În primul rand pt ca aceasta prostituție ar putea fi inutila și ar rămâne caraghioasa întrucât echipa din Sibiu este încă la mana ei. Dar cum acolo la Oradea dl Achim nu este de capul lui, e posibil orice. Vedem.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea csmbasket :

    Achim
    Sigur nu isi face calcule , pur si simplu nu e genul , dar cu siguranta nu isi va arata toate surprizele pregatite pt Final4 ( Sa nu uitam ca deocamdata singurul meci cu miza intre UBT si Oradea este in Final4 . )

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • dancri :

    CSM
    Si daca castiga U la Oradea tot nu are locul 1 asigurat. Mai trebuie sa piarda Sibiul la Craiova ( meci care joaca abia luni) apoi U sa invinga la Sibiul la cel putin 8 puncte diferenta. Sunt prea multi de DACA in ecuatie pentru ca cei de la Oradea sa joace lejer si sa faca calcule.
    Eu cred ca va fi un meci tare in care Oradea doreste sa-si continue invincibilitatea din ultimele 6 partide.Iar o victorie cu U coroborata cu cea de sapt.trecuta de la Sibiu contribuie la un moral ridicat al jucatorulor inainte de play-off.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • euroman :

    locul 2
    al doilea e primul dintr-un lung sir de invinsi.Ca pierzi semifinla sau finala oricum ai pierdut.Toate cele 3 echipe se gindesc cum sa cistige campionatul, iap pentru asta trebuie sa bata pe oricine, oricind. Astea sunt calculele: ai nevoie de 9 victorii in 3 meciuri si esti campioana.

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu raz :

    baschet sau matematica
    let's play the ball
    restul e can-can

    cu 5 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!