Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea recuperează avantajul terenului propriu în duelul cu BCM U Pitești

Eduard Popa

Eduard Popa
09.05.2018

pitesti oradea playoff baschet

CSM CSU Oradea a trecut de BCM U Pitești, scor 83-70, în partida a treia din seria de playoff din Liga Națională de Baschet Masculin.

BCM U Pitești a început în formula Kostoski, Troupe, Ciotlăuș, Nuutinen și Agafonov. De partea cealaltă Cristian Achim i-a ales pe Kariniauskas, Richard, Bobe Nicolescu, Denison și Valeika.

Bihorenii au început cu o apărare extrem de agresivă pe tot terenul și cu un dublaj continuu la Agafonov. Bobe Nicolescu a deschis scorul cu o aruncare de 3 puncte iar Oradea conducea cu 11-0 după 3 minute. Piteștenii au revenit în joc, mai întâi cu o aruncare a lui Nuutinen după o intercepție a lui Ciotlăuș și cu un coș de 3 puncte după un crossover spectaculos al lui Kostoski. Nuutinen a mai înscris un coș de 3 puncte iar Agafonov egala situația la 14 de la nivelul liniei de fault. Valeika a înscris 4 puncte consecutive, care au dus scorul la 20-16, dar piteștenii au revenit și and-one-ul lui Ciotlăuș a dus scorul la 23-20 pentru gazde! Zeno însă a reușit un buzzer beater de efect, cu panoul, iar tabela a arătat un avantaj minim pentru oaspeți după primele zece minute, scor 24-23.

Sfertul secund a pornit tot cu Oradea la timona partidei, cu coșuri de 3 puncte reușite de Richard și Zeno, Țibîrnă cu un and-one pe recuperare ofensivă și Mandache a mai dat un stop șut care trimitea diferența la 16 puncte, scor 47-31. Russell și Troupe au reușit să aducă Piteștiul înapoi în joc, cu 6 puncte consecutive. Kariniauskas a reușit însă un and-one iar Kris Richard pe final de sfert i-a stins lumina lui Russell și a marcat prin slam dunk după un coast to coast spectaculos, stabilind scorul pauzei 52-37.

Începutul sfertului al treilea a aparținut total orădenilor. Reușitele de 3 puncte ale lui Richard, Kariniauskas și Mandache au adus un avantaj de 20 de puncte oaspeților, scor 65-45. Vlad Corpodean cu un 3 point play și Nuutinen cu un coș de la distanță au redus diferența la 12 puncte. Înainte de ultimul sfert, scorul indica 69-55 pentru oaspeți. În ultimul sfert gazdele nu au reușit decât să se apropie la 9 puncte, după un coș al lui Kostoski, dar orădenii au gestionat foarte bine finalul de meci și au obținut o nouă victorie în seria cu Pitești, scor 83-70.

Andriy Agafonov a înscris 17 puncte pentru piteșteni, Matti Nuutinen 12 și Jonathan Person 11 puncte. De partea cealaltă, Matin Zeno a venit de pe bancă și a pus 18 puncte, în timp ce Valeika și Richard au marcat câte 14 puncte.

Următorul duel dintre cele două echipe se joacă vineri, de la ora 20:00, tot la Pitești.

*foto: Roby Boros/ facebook CSM Oradea

8 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    toti asteapta sa se termine odata
    Vineri rulam lotul si facem antrenament cu public! Mai vine echipa acasa sau pleaca direct la Sibiu?

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    • FC Argeș Pitești SALEX7:

      .
      Vineri e 2-2

      cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Troupe a parut obosit. Kostoski a parut parca resemnat. In schimb, din tribune s-au vazut ok Nuutinen, Person si Agafonov. Pana la urma, asta e valoarea. Poate vineri va fi altceva, dar depinde de moralul jucatorilor.

    Pitestiul ca Pitestiul, dar presimt ca Steaua va pierde seria cu Timisoara. Ar fi o mare problema pentru trupa vesela a lui Stanescu.

    cu 5 ani în urmă (09.05.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Again !?
      Asta e problema voastra, ca va doare mai mult de ce fac alte echipe si nu cum joaca ai vostri. Cu ce te incalzeste ca pierde Steaua sau altcineva !? Cand lumea va spunea dupa primul meci ca ati castigat doar pentru ca Oradea a jucat mizerabil v-ati suparat, ehh ati vazut in ultimele doua partide diferenta de valoare dintre cele doua formatii. Din pacate pentru voi Vineri o sa aveti ultimul meci in acest sezon.

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Asa cum am mai zis, acest site pe care il citesc de multa vreme a devenit 'casa' orgoliosilor. Nu m-am legat de altceva decat de rezultatul de la Timisoara, care, pare a fi surpriza dupa valoarea echipelor. Sunt multi aici care isi dau cu parerea despre rezultatele tuturor echipelor, dar daca tu consideri ca e normal sa imi reprosezi mie, ok. Si ca tine sa fie, sa pierdem si vineri. Si eu vreau Sibiu - Oradea 0-3. Rusine, orgoliosule.

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      *
      Inca ceva, daca esti din Sibiu nu inseamna ca stii baschet. Bafta. Astept dislikeul de la tine.

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • BC CSU Sibiu raz:

      @andrac
      "Si eu vreau Sibiu - Oradea 0-3 " - asta a durut. Eu as vrea Pitesti-Oradea 3-2 fara ironie ;)

      "Inca ceva, daca esti din Sibiu nu inseamna ca stii baschet" - asta a durut si mai tare, dar e haioasa.

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :))
      Esti amuzant/a. Diferenta dintre noi e ca eu nu v va doresc raul pe cand vad ca tu asta faci. Si asta faci cu multe alte echipe. Ideea e ca ar trebui sa te intereseze doar echipa ta si atat. Ai niste postari puerile si e clar ca nu intelegi baschetul. Spuneai intr-un comentariu dupa meciurile de la Oradea ca bihorenii nu au puterea sa va ia doua meciuri acasa; la modul in care ati jucat in ultimele partide exact asta o sa faca maine Oradea. Ti-am mai explicat si in alte dati ca sunteti prea inconstanti si apararea voastra e bezmetica, permiteti prea multe aruncari necontestate adversarului si Oradea te face praf cand primeste asemenea cadouri (primul meci a fost un accident). Statistica primului meci (pe care ti-am prezentat-o intr-un alt comentariu) a demonstrat exact acest lucru. Daca tu din tot ce ti-am scris pe aici ai inteles ca vreau eu sa va bata Oradea cu 3-1 e trist. Cat despre cunostintele mele in materie de baschet....nu prea esti persoana cu care sa le dezbat....in afara de a iti dori sa se intample un lucru sau altul nu am vazut o parere pertinenta legata de jocul echipei ce il urmaresti.

      cu 5 ani în urmă (10.05.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!