Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

Eduard Popa

Eduard Popa
20.05.2019

CSM CSU Oradea s-a calificat în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin

oradea u bt cluj

CSM CSU Oradea a învins U-BT Cluj Napoca pe teren propriu, scor 91-86, în meciul 4 al semifinalei LNBM și se califică cu scorul general de 3-1 în finala Ligii Naționale.

CSM CSU Oradea a început în formula Giordan Watson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Dragan Zekovic, Arturas Valeika, în timp ce U-BT Cluj a jucat cu Darren Dorsey, Hagi Mohamed, Nandor Kuti, Rolland Torok și Tony Easley.

Torok a deschis scorul cu un coș de 3 și Dorsey a făcut scorul 5-0. Markovic a semnat primele 6 puncte ale bihorenilor și a dus scorul la 6-5. Au urmat două intercepții consecutive ale lui Kris Richard, care a și reușit să le transforme și să ducă scorul la 10-5. Dykes a pus o recuperare ofensivă în ațe, în timp ce Muha Pasalic a dus scorul la 13-7 pentru bihoreni. Valeika a dus run-ul bihorenilor la 15-2, grație unui stop șut. Kuti și Dorsey au apropiat U-BT Cluj la 3 puncte, scor 12-15. Bihorenii au închis însă primul sfert cu un run de 9-2, după ce Muha Pasalic a bătut buzzer-ul cu o aruncare extrem de dificilă (24-14).

Sfertul secund a început cu două reușite ale lui Nandor Kuti, fapt ce l-a forțat pe Achim să ceară time-out. Washburn a mai pus două libere iar Pasalic a semnat primele puncte pentru orădeni în sfertul doi, cu un coș de 3 puncte (27-20), pentru ca apoi Tudor Fometescu să ducă din nou diferența la 8 puncte (30-22). Clujenii au echilibrat din nou jocul, prin Dykes, Kuti și Rasic și au venit la 2 puncte (38-36). Watson a dus însă Oradea înapoi la 7 puncte (43-36), cu un coș de 3 puncte de la aproape 10 metri! Finalul reprizei a fost unul destul de tensionat, cu Mihai Silvășan și Mircea Cristescu protestând după un fault mai dur al lui Zekovic la Easley. Kris Richard a transformat libera obținută după faultul tehnic (46-40). Zeko a înscris apoi, după un goaltending al lui Easley, dar același pivot a pus în ațe ratarea lui Hagi Mohammed, pe ultimul atac al primei reprize, iar gazdele au intrat la pauză cu un avantaj de 5 puncte, scor 48-43.

Tony Easley a deschis scorul în repriza secundă, dar Giordan Watson și Nikola Markovic au marcat 6 puncte consecutive, ducând scorul la 54-45. Rolli Torok a reușit să țină Clujul aproape, de la linia de fault, dar Watson a adus un avantaj de 10 puncte (61-51). Dorsey a semnat revenirea iar Washburn a adus U-BT la un singur punct (61-60). Richard și Rasic au schimbat câte un coș de 3 puncte pe finalul sfertului, iar Oradea intra după 30 de minute cu un avantaj de 4 puncte, scor 67-63.

Ultimul sfert a început cu coșurile de 3 puncte ale lui Torok, Pasalic și Dorsey, iar Calnicenco a egalat la 72, cu 7:15 rămas de jucat.  Zekovic a readus Oradea în avantaj (77-74), dar Dykes a egalat la 79, cu alt coș din spatele semicercului. Watson, Barnette și Valeika au adus Oradea la 5 puncte (85-80), cu 1:40 rămas de jucat. Același Dykes a marcat două libere, Watson a răspuns tot cu două libere, Dykes a reușit să înscrie, urmat de o reușită a lui Dorsey în urma unei intercepții a lui Nandor Kuti, aducându-i pe clujeni la un singur punct (87-86). Muhamed Pasalic a fost faultat și a transformat ambele libere pentru bihoreni (89-86), cu 18 secunde rămase de jucat. Clujul a cerut time-out, iar Calnicenco a încercat egalarea din zero grade, dar a ratat o aruncare contestată. Barnette a recuperat, a înscris liberele pe finalul timpului regulat și a stabilit scorul final, 91-86.

Nikola Markovic a fost cel mai bun marcator al Oradiei, cu 17 puncte și 7 recuperări, Giordan Watson a adunat 16 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive, Kris Richard 15 puncte și Muhamed Pasalic 13. De partea cealaltă, Kyndall Dykes a venit de pe bancă și a strâns 22 de puncte, Darren Dorsey 13 puncte și Rolland Torok 10.

În finală, CSM CSU Oradea va întâlni CSU Sibiu, formație care a câștigat sezonul regulat și va avea avantajul terenului propriu.

*foto: Roby Boros

35 comentarii la aceasta stire:
  • tsc_1980 :

    Csm Oradea
    Shalalalalala ooooo Haide uuuuuuuuuuuuuu
    Shalalalalala ooooo Haide uuuuuuuuuuuuuu
    Shalalalalala ooooo Haide uuuuuuuuuuuuuu

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    o sală cu 2000 de Dragoni e o sală de netrecut
    În sfertul doi când marca dintr-o aruncare de trei tocmai rezerva juniorului nostru Fometescu, iar replica lui U venea de la Cristescu care se dădea la "Cei Trei" declansand vuietul Sălii, provocândul pe Sere să-l îmbrăţişeze şi zmulgându-i replica cheie a seriei Vei rămâne mereu Regina mea vezi Jon Snow - Daenerys Targaryen am aflat că suntem în ultimul episod al Games of Thrones, adică că jucăm Finala! După asta la pauză am asistat la lamentările zadarnice ale inimoasei galerii clujene iesite la o ţigara "...în loc să-i fi dat lui Moldoveanu 700k cu speranţa că-i împarte cum trebuie mai bine ţineam jucătorii ăştia pe care i-am avut la noi şi care azi ne bat de ne ... pe noi".

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Wow ce meci,ce încărcătura,ambele echipe și-au dorit victoria dar cateva precizări:
    1.Felicitări fanilor clujeni care au aplaudat la final echipa Csm și au arătat fair-play.
    2.Cristescu un jeg mai mare decât Iacobescu sau alții.Poate a fost sau n-a fost anti sportiv nu am vazut reluarea din sală dar să ai așa o ieșire și să începi să înjuri ba pe Sere ba pe arbitri ba pe fani e o nebunie.
    Apoi te miri la ieșirile lui Silvășan sau Cuic,au avut de la cine învăța.
    3.Kuti altu care tot meciu numa nervi și altele.Apropo cu un titlu rămâi,alții au șanse la al 3.
    4.Cluju lot bun,gestionarea proasta a transferurilor,accidentările,poate totu era altfel dar e bine și așa pentru alții,aștept să vad cine pleacă și cine rămâne.
    5.Arma secreta a Csm azi Markovic,foarte solid meci,felicitări și celorlalți,bravo Muha.

    6.Să vină finala.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      La voi toti sunt jeguri
      numai Sere nu. Doar pentru ca il compari pe Cristescu cu Iacobescu imi dau seama cat de limitat esti. Cristescu e mult mai domn ca sere al vostru ca sa nu mai vorbim de ce a insemnat el pentru baschetul romanesc. Nu ma astept de la unul ca tine sa stie despre ce vorbesc pentru ca la fiecare postare mananci putin rahat.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea qwerty1900:

      si voi niste domni
      pacat ca nu mai e mandache la echipa. pe care jucator o sa il injurati impreuna cu sere? doar sere nu merge...

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Ia uite cine are gura mare sibianul.Nu știu daca ai vazut faza la tv,Sere frumos a mers să vadă care e faza,Cristescu începând să înjure....nu știu cine e mai limitat dar văd că încă tot la faza de sezonul trecut din semi finală ți capu cu Sere,Mandache....prea mare dramatism.
      Nu am zis că nu îl respect pe Cristescu pentru cariera de jucător,eu m-am referit la comportamentul lui din această seara.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Perfect de acord cu spusele colegiului oradean de mai sus.Mandache și Sere în sus și în jos.
      Am mai spuso,am avut discuții foarte civilizate și am respectat mulți fani sibieni și mereu am avut felicitări pentru public și performantele sportive.
      Apropo aia de i înjurați voi sunt înca campionii româniei și atât am avut de spus.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Am inteles
      Deci numai in seara asta a fost jeg in rest il respecti. Bai cap de guma (asta ca sa ma cobor la nivelul tau pentru ca altfel nu intelegi), Cristescu niciodata nu a actionat impotriva fenomenului. Au fost meciuri asa de tensionate incat rivalitatea intre Sibiu si Cluj a depasit limitele normalului, s-a ajuns la autocare sparte, la amenintari (de ambele parti) la injuraturi adresate lui chiar in Horia Demian si ghici ce? Cristescu s-a dat peste cap sa ne bage pe toti in sala de fiecare data chiar daca erau toate biletele vandute. Niciodata nu ne-a fost interzis sa intram cu steaguri sau tobe, niciodata nu si-a pus argatii sa fuga ostentativ prin sala cu un amarat de steag prin fata galeriei adverse, niciodata nu a facut gesturi asa cum obisnuieste al vostru sere catre galeria adversa.Ca sa pricepi si tu desi iq-ul nu cred ca iti permite, rivalitatea noastra cu Clujul e foarte mare dar niciodata nu am recurs nici noi nici ei la mizeriile la care a recus mereu al vostru sere.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Da Sere e toata problema în campionatul asta,va omorât,va înjosit toate le-a facut el,de voi nu mai poate el sunt sigur.
      Voi asta o stiți cu Sere.Eu unu nu-mi mai bat capu cu voi,că toți sunteți specialiști si imaculați dupa o cupa luată.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea qwerty1900:

      ma cap de cioban
      veniti de la munte cu oile in oras e greu, iarna lunga, frig, lupietc. treziti in semifinala playoff-ului invincibili pe teren propriu putin frustrati si cu o manie a persecutiei, v-ati treit sa ii injurati pe mandache si sere. credeati ca o sa fiti primiti cu bratele deschise? teapa nu ati fost, credeti ca o sa fiti primiti cu bratele deschise in finala? teapa nu o sa fiti. daca nu intelegeti asta, GHINION!

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu Fr3aksway :

    ...
    Probabil a trait in pestera si a descoperit si el baschetul de vreun an doi.... sau poate poarta ochelari de cal si vede doar banca adversa... e diferenta de la cer la pamant intre Cristescu si Sere.
    Chiar si Iacobescu, bou cum era, ne mai arata el cate-o muita, dar macar nu a bruscat violent spectatorii cum a facut al vostru Sere.

    http://www.totalbaschet.ro/articol/%C5%9Eerban-Sere-bruscheaz%C4%83-un-suporter-clujean-la-ie%C5%9Firea-din-Sala-Sporturilor-Horia-Demian~28576

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Ciobanii sibieni
    Voi vorbiti de Sere??? Aveti un taran care se numeste Georgescu (defapt un taran cum sunteti si voi)? Ati uitat? Ati ajuns Asesoft 2! CIOBANII

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe un_nimeni:

      @Dario
      Ultim avertisment - Mesaj editat

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu RG3:

      Bravo
      Ai zis-o! Te-ai linistit acum cu injuriile?

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Ciobanu
      Ultim avertisment - Mesaj editat

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea qwerty1900:

      nu nu nu
      sa nu injuram ca la stana!!!

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      !!!
      Cand ii rost de o injuratura sau de o frustrare ceva, hop si d-nul @Dario. Ma intreb oare, ce ti-au facut ciobanii sibieni de ii pomenesti acum? Ei au cu totul si cu totul alte ocupatii, poate chiar acum prepara branza sau taie lana de pe oaie s.a, sunt oameni harnici, municitori de pe urma carora avem cu totii de castigat. Ti-am retinut majoritatea postarilor si pot sa afirm fara nicio urma de indoiala, ca tu esti unul dintre cei mai mari tarani (in sensul negativ) de pe acest forum. Nu are rost sa dezvolt si nici nu este momentul sa ma abat prea mult de la subiect pentru o nulitate ca tine. Vreau sa felicit ambele echipe pentru jocul foarte frumos pe care l-au prestat, o adevarata lupta si o adevarata placere, din perspectiva suporterului neutru. As fi preferat Clujul, nu pentru ca as avea ceva cu Oradea ci pentru ca valoric sunt mai apropiati ca noi si nu in ultimul rand pentru traditia SB - CJ. Oradea, asa cum am mai tot spus, e cea mai valoroasa si mai in forma echipa. Vazand sarabanda cosurilor de 3 puncte, ma incearca un usor sentiment de neliniste, avand in vedere ca noi am avut multe meciuri sezonul asta cu procentaje dezastroase la 3 puncte, inclusiv in meciul de ieri de la Craiova. Cu toate acestea, sunt sigur ca va fi o finala frumoasa, stransa, tensionata si care ar fi extraordinar sa o castigam. Ar fi o bucurie foarte mare pentru oamenii de aici, dupa atata amar de vreme si pe care o merita din plin. Ca o ultima idee, si eu sunt de parere ca nu se compara Cristescu cu Sere, dar ar fi bine sa ne oprim din aceste polemici, pentru ca nu are rost sa creem antipatii si sa punem o presune suplimentara inaintea finalei.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Scor
      3-1 că ne cam place.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Ciobanii !
      O sa vedem! Numa sa nu plangeti cum ati facut in 2017 cand am jucat finala mica! Do you remember?

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Ciobanii
      Ți-am mai spus eu ce e cu ciobanii dar văd că nu înțelegi dar na....

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Oradea vs Sibiu
    A inceput, deja, meciul Oradea - Sibiu. :)

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Buna asta,înca odata felicitări pentru fair playul aratat de fanii veniti la Oradea.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Dacă și ăsta mai e meci... Ce e cel mai distractiv e că totul a pornit de la Cristescu 😂😂😂

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Rectific, nu e nimic distractiv pe aici...

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Ciobanii !
    Ce mama voastra comentati la un articol unde e vorba de Oradea si Cluj? Huuuuu CSU Asesoft Sibiu!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu underCat:

      ne scuzi?
      am uitat regula nescrisa a forumurilor conform careia ai voie sa postezi doar daca esti subiect. Man... chill. Ai adrenalina cam peste limite. E un site in care se discuta despre baschet. Dar desigur.. daca tu ai o treaba cu ciobanii.. feel free:)

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Robert :

    Atata ura intre Oradea si Sibiu...
    Si pornita de la o chestie care nici macar nu are legatura directa cu cele doua echipe...
    Eu zic sa va linistiti, ambele parti, atat concitadinii mei care probabil inca sunt euforici dupa victoria mare din aceasta seara si inca nu judeca complet ceea ce scriu, dar si suporterii sibieni, sa nu ne pornim unii pe altii si sa avem parte de o finala fair play intre, probabil, cele mai valorice echipe din LNBM din acest sezon...

    Sa lasam ce s-a intamplat sezonul trecut parte din istorie si dintr-un sezon deja incheiat de aproape un an si sa ne concentram pe prezent pentru ceea ce, sper eu, sa fie o finala super spectaculoasa intre aceste 2 echipe, iar fie ca cea mai buna dintre ele sa iasa campioana!

    Mult Succes Sibiului mai departe, mult succes Clujului in finala mica, mult succes lui Silvasan pe mai departe, iar eu zic ca aceasta miscare, demisia lui Silvasan, s-ar putea sa ne aduca noua, contracandidatelor, probleme incepand din sezonul viitor, daca se gaseste un antrenor cu experienta care sa ghideze o echipa de valoarea Clujului...

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • BC CSU Sibiu @lexCSU:

      Bravo
      Ai punctat foarte bine.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Apropo
    S-a spus ceva la TV despre prezenta lui Porter Troupe la sală? Un jucător printre primii 10 din campionat, pe care as vrea să - l vad evoluând în tricoul Oradiei.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      La vârsta lui pe cine să scoata din lotul nostru?Da e bun,se vorbea că ar fi fost o variantă pentru noi acum ceva timp dar cineva nu l-a vrut.

      cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    .
    Citesc aici și mă minunez! Parcă ar fi disputa dintre PSD Jegălia și PSD Căcăreaza, nu intre suporterii a două echipe ce reprezintă orașe ce revendică respect pentru evoluția lor mult peste medie într-o societate defectă! E jenant!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea BVN :

    Kuti
    Kuti asta este enervant... de bun! Fara nici o ironie. In locul lui Bobe, mi-as pune cateva intrebari dupa aceasta serie. Au avut si ei meciul. lor direct, fiind de aceeasi generatie. Kuti l-a facut zob le Bobe al nostru, fara nici o exagerare.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine:

      partial...
      ...ai dreptate. In meciurule de la Oradea cam asa o fost. In meciurile de la Cluj o fost ...usor invers! Amu, na...sa-i vedem in finale!

      cu 4 ani în urmă (22.05.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Robert
    Robert! Vino la meciul din finala si o sa-ti dai seama ce comportament au ciobanii din sibiu!

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea koala :

    @dario
    De unde dracu atata frustrare in voi fratilor? In seara asta am obtinut o victorie senzationala, in loc sa sarbatorim victoria noi cautaum sa ne umflam muschii pe net cu sibienii. Cat despre conducatori oricare dintre ei (Sere, Cristescu, Georgescu) ar face orice ca sa isi cada echipa castigand, asa ca nu cred ca ii unul mai "gunoi" ca celalalt. Oricum noi oradenii nu ii vedem numai pe Cristescu si pe Georgescu, la fel cum ei sibienii il vad doar pe Sere samd.

    cu 4 ani în urmă (20.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!