Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune în fața celor de la BC CSU Sibiu la o diferență de 2 puncte

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
23.03.2019

oradea

CSM CSU Oradea se impune în derby-ul etapei a 8-a a fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, la finalul a 40 de minute extrem de spectaculoase și echilibrate, scor 70-72, după ce aproape au “dat cu piciorul” unui avantaj de 13 puncte, fiind norocoși cu o ratare a lui Monyea Pratt în ultima secundă a meciului.

Primii 5:

BC CSU Sibiu: Lucas Tohatan ll Chris Cooper ll Kevin Hardy ll Monyea Pratt ll Justas Tamulis

CSM CSU Oradea: Bobe Nicolescu ll Dragan Zekovic ll Kris Richard ll Giordan Watson ll Arturas Valeika

Partida a debutat într-un ritm destul de alert, cu două atacuri reușite ale sibienilor, urmat de o triplă marcată de Justas Tamulis, scor 7-2. Giordan Watson a luat jocul pe cont propriu, reușind să înscrie 7 puncte în doar 2 minute pentru oradeni.  Ulterior, ajutat de trio-ul Valeika-Richard-Nicolescu, după un run de 10 puncte, CSM Oradea și-a asigurat un avantaj consistent, cel mai mare din partidă până în acest moment, scor 9-17.

CSU Sibiu a răspuns imediat printr-un run de 9 puncte, după un joc colectiv foarte bun arătat de aceștia, urmând că după o reușită a lui Bobe Nicolescu, Kevin Hardy să marcheze ultimele puncte ale secvenței inaugurale, secvență ce s-a încheiat cu un avantaj minim pentru gazde, scor 20-19.

Sfertul secund a debutat într-o manieră echilibrată, cu Marc Carter în prim plan, care a fost singurul marcator al oaspeților timp de 4 minute, cu 6 puncte înscrise. Kris Richard a mărit, apoi, avantajul  celor de la CSM Oradea, după ce și-a trecut în cont a două aruncare de la mare distanță a meciului, scor 24-28.Monyea Pratt a reușit o intercepție importantă pentru CSU Sibiu, iar după o ratare, Kevin Hardy a venit în ajutor și a înscris un dunk spectaculos, însă Giordan Watson și Dragan Zekovic au restabilit avantajul oradenilor.

Monyea Pratt a profitat de o aruncare deschisă din afara semicercului, însă Kris Richard a oferit imediat răspunsul la celălalt panou, scor 29-35. Finalul sfertului secund i-a aparținut, în continuare, americanului, care a reușit încă două faze spectaculoase pentru CSM Oradea, fiind și ultimul marcator înainte de pauză, în urma unei ratări din afară semicercului a lui Justas Tamulis, scor 33-39.

La revenirea de la vestiare, Kevin Hardy și Mirel Dragoste au înscris primele puncte ale reprizei a doua, scor 36-39. După alte câteva faze ofensive bune ale americanului, ajutat și de Chris Cooper, Arturas Valeika și Muhamad Pasalic i-au menținut pe bihoreni în avantaj, urmând că Nikola Markovic să reușească prima sa aruncare de la mare distanță din acest meci, scor 43-50.După un duel al dunk-urilor între același Nikola Markovic și Kevin Hardy, finalul sfertului a fost dominat de prezențele la linia aruncarilor libere de ambele părți. Pentru CSM Oradea, Giordan Watson a fost ultimul marcator, reușind un coș cu fault, iar Monyea Pratt a înscris două libere și a stabilit scorul înaintea ultimelor 10 minute, 48-56.

Marc Carter își trece în cont prima reușită de la mare distanță în debutul secvenței finale, urmat de un coș cu fault obținut de Chris Cooper, scor 51-59.După o reușită a lui Bobe Nicolescu, Justas Tamulis a dat startul unei reveniri pentru CSU Sibiu printr-o aruncare de la mare distanță, însă, imediat,acesta a fost sancționat de Marius Ciulin cu un fault tehnic pentru simulare, o decizie controversată, care a crescut tensiunea din Sala Transilvania.

Nikola Markovic își trece în cont încă o triplă și duce avantajul oaspeților la 13 puncte, însă Chris Cooper răspunde imediat printr-un coș cu fault spectaculos, scor 57-67.Aurelian Gavriloaia este și el eficient din afara semicercului, urmând că după două faze ofensive mai slabe ale lui Kris Richard, un fault ofensiv și o ratare, Randal Falker să reducă deficitul la doar 7 puncte, scor 62-69.

Cu mai puțin de un minut rămas din timpul regulamentar de joc, Kevin Hardy ridică încă o dată Sala Transilvania în picioare după o aruncare de la mare distanță înscrisă în ultimele secunde de atac, aruncare ce duce diferența la doar 2 puncte.

CSM Oradea trece din nou la două posesii în fața sibienilor, după cele două libere înscrise de Nikola Markovic, în urma unei greșeli personale a lui Aurelian Gavriloaia, scor 67-71. Pentru a două oară în acest final de partida, după un timp de odihnă solicitat de Dan Fleșeriu, CSU Sibiu reușește să realizeze schema de joc și Monyea Pratt înscrie o triplă extrem de spectaculoasă pentru gazde.

După un moment de neglijență al bihorenilor, dar și în baza unui pressing foarte bun al gazdelor, mingea a ajuns din nou în brațele lui Monyea Pratt, care a avut șansa unui floater, moment în care mingea s-a plimbat pe inel, aproape ieșind din coș, la scorul 71-70 în favoarea oaspeților. Arturas Valeika a obținut încă două aruncări libere și, după o reușită, acesta a stabilit scorul la finalul celor 40 de minute, 70-72.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Nikola Markovic cu 13 puncte (2x3), 7 recuperări și 3 pase decisive, Kristopher Jameil Richard cu 12 puncte (2x3), 3 recuperări și 2 pase decisive și Giordan Lee Watson cu 12 puncte (1x3), 6 recuperări și 5 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Kevin Christopher Hardy cu 17 puncte (1x3), 8 recuperări și 6 pase decisive, Christopher Cooper Williams cu 14 puncte și 5 recuperări și Monyea Durrell Pratt cu 12 puncte (2x3), 7 recuperări și 3 pase decisive.

 

 

*SURSA foto: Ana-Maria Mătușoiu

40 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Azi am fost suporter oradean
    Haide U!

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • CSM CSU Oradea cikosh:

      Hmm
      Vineri tot cu Oradea o să tii?

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca raress23:

      Poate vin la meci
      Deci nu

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Vineri
    Poate n-o sa mai joace asa Oradea, sperând să joace cu Sibiul in semifinale. Vom vedea.

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Hilar
      Asa îl știi pe Achim? Stai calm, cu oricine vom juca în semifinale, dacă vom ajunge, va fi foarte echilibrat.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu arifliv :

    Meci
    Foarte bun făcut de orădeni cu puțin noroc la ultima fază...daca vrei sa câștigi titlul trebuie sa bați și echipa adversa și arbitrii.

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Sa o lasam mai moale
      cu arbitrii, au fost 2 faze dubioase pentru mine, tehnicul dat lui Tamulis si faultul la capacul ala clar. In rest dupa ce sala a inceput sa ii ureze lui Ciulin acesta a inceput sa fluiere mai mult pentru noi (asa cum a facut-o de multe alte ori). O fi el cel mai bun arbitru roman dar e labil psihic in momente din astea.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Sibiu
      Am tinut cu Sibiul dar astăzi am văzut o echipă fără orizont si cu un joc haotic. Nu stiu daca Oradea e de vina pentru asta dar sincer, la cat de slab si fara determinare ati jucat, m-am gandit ca ati pierdut meciul in mod calculat...

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Arbitraj
      Au fost greseli de arbitraj de ambele parti, chiar a fost un arbitraj decent astazi, iar cu suporterii, lasati-o mai moale, e jenant sa scoata arbitrul un suporter afara din sala, pentru scandari "mizerabile". Pana la urma e un joc, un sport. Lasati jucatorii sa isi faca treaba, nu va bateti joc de munca lor.
      Lasati adversarii si arbitrii in pace, in rest, numai de bine pentru modul in care va incurajati echipa.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Calcule
      Cu o victorie eram mult mai aproape de primul loc la final. E adevarat ca si Oradea putea sa isi calculeze locul 3 sau 4 dar nu cred ca a fost vorba de asa ceva. Pur si simplu au fost mai buni astazi.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Supoerter scos din sala.
      De ce vorbesti din auzite? Suporterul ala a fost scos din sala pentru ca a lovit cu pumnul cartonul ala publicitar din spatele panoului. Asta e ca aia cu ciocanul de la Cluj nu?

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu mirceadamian:

      Arbitraj
      Daca ajungem sa consideram spectacolul de azi ca fiind un arbitraj decent atunci hai sa ne lasam de comentat zau.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Oradea
    ne-a blocat foarte bine astazi, Achim a pregatit excelent jocul. Markovic foarte bun si in caciula si de la distanta, Richard asa cum il stim, dupa mine cel mai bun jucator din liga.
    La noi e poate devreme sa ne pronuntam in privinta lui Ewing dar la experienta pe care o are sa ii fie frica sa isi asume aruncari mi se pare cel putin ciudat. Astazi cu Zey in teren cred ca puteam obtine mai mult dar sunt de acord ca cel putin pana la inceputul playoffului Ewing trebuie sa joace in toate partidele.
    Felicitari Oradea, felicitari lui Achim si Sere esti o mizerie !

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • tsc_1980:

      Csm Oradea
      Iarasi incepeti cu mizerile? L-ati pierdut pe Mandache pe tema aceasta (Doamne ce bun va era in echipa, pentru ca la capitolul romani sunteti mai mult decat morti). Se nu va mirati de cum o sa va arbitreze Ciulin de acum incolo! Succes!

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      E buna
      gluma asta cu Mandache. Nu s-a pus nicidoata problema sa ajunga la Sibiu. Si nu incep nimic, sere a fost si a ramas o mizerie.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • CSM CSU Oradea north.finder:

      Hahaha
      Nu incepi nimic, tu doar continui de unde ai ramas anul trecut :)))

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu ionutz_morar :

    Meci
    Arbitraj execrabil,multe greseli de ambele parti(putin a
    vantaj pentru opOradea).Meciul l-am pierdut pe mana noastra.S-a vazut acum ca fara oamenii mari nu putem juca.Sunt de parere ca daca era Philmore in echipa castigam acest meci.

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu clamun :

    3 ciocli
    la al doilea meci acasa laszlo bukaresti, sau cum s-o numi impotentul ala, nu vede faulturile decat intr-o directie, impotriva sibiului. ce sa mai zicem de pasi sau 3 secunde? o nebuloasa totala pentru el. si pe deasupra vine cireasa de pe tort a lui ciulin, tehnic bancii la un fault in atac. daca vrem campionatul, trebuie sa ne aliem cu aia trei de fluiera la un meci. daca nu, va fi foarte greu. sau poate avem o discutie in particular cu unul doi dintre ei, ca la restul merge vorba.

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea anonim0823 :

    RUSINE VOUA SIBIENILOR!
    Chiar sunteti. niste oameni cu bunul simt mai putin dezvoltat.Cum puteti fi asa?Stricati toata frumusetea baschetului prin scandarile voastre "mizerabile".Singurul lucru cu care e diferit baschetul de fotbal in afara de jocul propriu-zis era ca in baschet nu se injura.Dar voi ati batut recordul din nou,Felicitari,dragii mei sibieni!Si lasati faza cu arbitrajul?Adica fura pe toti,dar totusi,asa in final,doresc a mentiona faptul ca SUNTETI PENIBILI!

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Rusine Sere
      Eu cred ca tu te-ai uitat la alt meci.La faultul clar in atac facut de Carter la Tamulis marele arbitru Ciulin fluiera fault tehnic,2 capace puse la jucatorii celor de la Oradea domnii fluierasi fluiera faultt si multe alte greseli,deci despre ce vorbim.A venit mister Sere cu fluiersii pregatiti sa castige.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      Vezi ca pe langa injuraturi
      au mai fost coase si drujbe prin tribune. Erau poate si ciocane da pe alea se pare ca le-a cules Nini din sala de la Cluj. In alta ordine de idei tu esti cel penibil pentru ca in afara de ce i s-a strigat lui Ciulin (nici asta nu as putea-o incadra la injuraturi) absolut nimeni nu a injurat astazi in sala.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea anonim0823 :

    ORADEA
    ionutz_morar nu mai zic nimic,ca oricum e cum ziceti voi..

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Sibiu
      Nu e cum zicem noi.Uitate in reluare la meci si o sa vezi ca asa e.Si la sfarsit mister Sere radea subtil pe sub mustati sa zic asa.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Taranii
    Taranii din sibiu au crezut ca au castigat campionatul!:)
    Acum dati vina pe arbitraj ca deobicei daca nu castigati! Iarasi o sa va plangeti in sala voastra plin de tarani (ca si acum 2 ani) daca ajungeti sa jucati cu noi in semifinala si cu crainicul vostru ala prost: Cuuuuper, Haaaaardy, Fooolker :))))))

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu JCN:

      :)
      Incep bihorenii sa isi etaleze iq-ul pe aici :).

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Lipsa minte
      S-au trezit bihorenii sa ne faca pe noi tarani.Cred ca el s-a uitat la polo si acum vorbeste de baschet.Mai uitati-va dragi bihoreni si la meciurile de Euroliga sa vedeti acolo cum se arbitreaza sau poate ar trebui sa le aratam si fluierasilor nostrii cateva meciuri ca poate asa mai invata si ei sa fluiere mai bine.In rest ce sa va zic.Noi si in zi proasta puteam sa va batem.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Tu
      Știi faza cu semnalizatul?

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Taranii
      Peste tot unde va duceti va comportati ca niste tarani! Pt ca sunteti tarani! Va asteptam la Oradea sa vedeti si voi civilizatie! Ciobanilor! BEEEEEEEEE

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      1
      Nu e o rușine să fii taran și nu e rușine deasemenea sa fii cioban,din țărani și ciobani au ajuns oameni dar din prosti....nu mai poți face nimic.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu ionutz_morar:

      Noroc
      Cu taranii acestia ca mai fac ei atmosfera in sala,ca daca nu era inmormantare la fiecare meci.La voi in sala zici ca esti ca la teatru(liniste si pace).

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Taranii
    Taranii din sibiu!
    Bucurati-va pt locul 3 anul acesta,poate la anul nici pana acolo nu o sa ajungeti!

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu DonJuan:

      Penibil
      Educatule care ești tu.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea anonim0823 :

    ORADEA
    JCN deloc,numai muie sere,dar se pare ca auzi selectiv

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    • BC CSU Sibiu DonJuan:

      Domnule Anonim.
      Singurele înjurături astăzi în sala au fost atribuite lui Ciulin.
      Sa strigat Ciulin e sclavul lui Sere. Asta nu cred că este o înjurătură.
      La final galeria sibiană a strigat numele lui Cristi Achim, care a venit și ne-a salutat.
      Aruncați cu rahat fara rost.
      Felicitări pt victorie.

      cu 5 ani în urmă (23.03.2019)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu csv :

    A fost o intamplare
    sa ajungem in postura de a avea șanșa victoriei.
    Oradea a controlat jocul. Arbitrajul s-a incadrat in tonul prestatiilor de pana acum din tot campionatul a tuturor brigazilor indiferent de componenta. Nu e mare deranjul ca am pierdut cu Oradea “de azi”, noi mai rau nu putem arunca.
    Putem trage concluzii pertinente dupa urmatoarele doua deplasari. Daca avem pretentii la finala mare ar trebui sa avem prestatii precum
    Oradea astazi. Adica victorii fara dubii.

    cu 5 ani în urmă (23.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu marty :

    Dario vs Țăranii din Sibiu
    Tata și mama s-au născut țară, eu m-am născut și am trăit la oraș, DAR, m-aș muta azi la țară (este mai liniște). Printre altele, la fiecare meci când atmosfera se încinge în sala Transilvania, de la noi de la "țară", îmi învăț băiatul de 7 ani (care practică baschetul) să nu spună și el, HOOOO, când atacă adversarul pentru că atunci când va crește mare și va fi un excelent jucător de baschet ar dori sa fie respectat de galeria adversă. Prin urmare ai dreptate stimabile Dario, la noi la "țară" sunt doar niște ciobani și țărani.
    Felicitări Oradiei pentru victorie, și poate e bine venit un duș rece acum pentru noi.
    PS: Dario, îți place să mănânci niște branză cu roșii? cine le produce, sti?

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • CSM CSU Oradea Dario:

      Dario
      Eu cand am zis "Taranii din Sibiu" m-am referit la comportamentul vostru ce aveti deobicei oriunde mergeti sau chiar in sala voastra cum va comportati cu oaspetii vostrii! Ciobanii!

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Acum
      Arăți că ești prost și mai și semnalizeze!!!

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Dario :

    arifliv
    Mai bine daca nu scrii nimic, deoarece ai probleme mari cu lb romana! Ciobanule!

    cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    • BC CSU Sibiu arifliv:

      Dario
      Pe langa faptul că ești prost mai și semnalizezi e mai bine așa cultule?

      cu 5 ani în urmă (24.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!