Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea se impune pe teren propriu în fața celor de la U-BT Cluj Napoca

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
29.03.2019

oradea

CSM CSU Oradea se impune pe teren propriu contra celor de la U-BT Cluj Napoca, în meciul ce a deschis etapa a 9-a a fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ce a avut loc în Arena Antonio Alexe, după 40 de minute extrem de tensionate, scor final 75-63.

Primii 5:

CSM CSU Oradea:  Kris Richard ll Arturas Valeika ll Dragan Zekovic ll Giordan Watson ll Bobe Nicolescu

U-BT Cluj Napoca: Kyndall Dykes ll Nandor Kuti ll Jason Washburn ll Rolland Torok ll Darris Dorsey

Arturas Valeika a pus pe tabelă primele puncte ale partidei, iar Jason Wasburn a dat imediat răspunsul pentru clujeni. După câteva faze echilibrate, a urmat un duel al aruncarilor de la mare distanță între Kyndall Dykes și  Dragan Zekovic, scor 10-9. Partida a continuat în aceeași manieră, urmând ca CSM CSU Oradea să se distanțeze la 4 puncte după două reușite spectaculoase a lui Kris Richard.Darrin Dorsey micșorează din avantajul gazdelor, după o triplă, iar Muhammad Pasalic înscrie ultimul punct al primelor 10 minute, scor 20-16. De asemenea, în finalul sfertului, atmosfera din Arena Antonio Alexe a devenit tensionată după un tehnic primit de banca celor de la U-BT Cluj Napoca.

Sfertul secund a debutat cu o aruncare de la mare distanță a lui Andrei Mureșan. Imediat după, Nikola Markovic a ridicat publicul orădean în picioare după un run de 7 puncte reușit de unul singur, început printr-un dunk de senzație peste Nana Foulland, urmat de o triplă și un lay-up, scor 28-21.Nervii au fost din nou întinși la maxim între cele două echipe, cu două dueluri destul de puternice între Nikola Markovic și Jason Wasburn, dar și Arturas Valeika și Kyndall Dykes.

Alhaji Mohammed reușește și el un run de 4 puncte pentru clujeni, iar Kris Richard înscrie o aruncare din afara semicercului, însă primește imediat răspunsul lui Kyndall Dykes, scor 31-33. Cu doar 2 minute înainte de finalul primei reprize, Giordan Watson îi readuce pe orădeni în avantaj după un step-back spectaculos înscris pe buzzer-beater, scor 37-35. Rolland Torok înscrie încă 2 puncte, iar Kris Richard stabilește diferența înregistrată la pauză, scor 39-37.

Debutul sfertului 3 a fost unul senzațional pentru gazde, care par să fi venit mult mai montați de la vestiare. Elevii lui Cristian Achim au reușit nu mai puțin de trei triple consecutive, prin Kris Richard și Giordan Watson, cel din urmă reușind două și, astfel, CSM Oradea se duce la +8, scor 50-42.

A urmat un run de 6 puncte reușit de clujeni, iar după un time-out solicitat de Cristian Achim, venit după 4 minute fără coș înscris pentru CSM Oradea, duo-ul Zekovic-Markovic a mai pus pe tabela 6 puncte. A urmat un timp de odihnă mai mult decât tensionat solicitat de Mihai Silvasan, iar la câteva momente după revenirea pe parchet, Darrin Dorsey și Jason Washburn au fost protagoniștii unui contact foarte puternic, în urma căruia amândoi au ieșit din teren sângerând abundent.Nandor Kuti a înscris ultimele puncte ale sfertului 3, prin două libere obținute după un fault al lui Muhammad Pasalic, scor 60-52.

Giordan Watson a înscris primele puncte ale secvenței finale, urmând ca U-BT Cluj Napoca să încerce o revenire, prin două reușite din afara semicercului semnate de Nandor Kuti și Darrin Dorsey, abia revenit pe parchet, scor 62-58.

După ce a înscris doar o liberă din cele două obținute după greșeala personală a lui Dorsey, Bobe Nicolescu a mărit considerabil avantajul “leilor roșii”, după o aruncare de la mare distanță venită că o descătușare pentru tânărul jucător român, scor 70-58.

Când nimic nu părea să mai poată ridică publicul orădean în picioare, cu un avantaj de 13 puncte, Kris Richard se duce singur spre panou și reușește faza meciului, după un dunk senzațional, iar Nandor Kuti stabilește rezultatul final al partidei, după un coș cu fault, scor 75-63.

 

Kris Richard a fost cel mai bun marcator al Oradiei, cu 20 de puncte, Giordan Watson a înscris 14 puncte și Nikola Markovic a adunat 11 puncte cu 8 recuperări. De partea cealaltă, Kyndall Dykes (14 puncte) și Nandor Kuti (10 puncte) au fost singurii jucători în double-digits.

 

 

 

 

*SURSA foto: Valentin Todea

14 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Cumpăr cenușă la sac. Ofer preț bun. 😁

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • BC CSU Sibiu Fr3aksway:

      ...
      Chiar si cu aceasta infrangere Clujul ramane cu sanse pentru locul 1. Sa nu uitam ce am patit anul trecut.
      Victoria cu Craiova trebuie sa fie obligatorie pentru noi.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    asta este
    Sa nu dramatizam! Mergem mai departe. Haide "U"!!!

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Vezi
    Sa nu ai nevoie tu dupa partida de la Craiova )))

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      mda
      Autoironia bat-o vina...
      Cenusa e pentru mine sa mi-o torn in cap ca i-am banuit pe Oradea de necurate...

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Csm
      Am spus că Oradea nu intră în calcule și va câștiga. Ne batem joc de sport?

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      gyke
      Eu te stiu unul din cei mai cerebrali suporteri din Sibiu. Nu dezamagii!!

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @ajax
      ai spus, ai avut dreptate, eu nu.
      Sa ne vedem cu bine in cele 2 finale. Desi in cupa, as vrea Clujul.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Cm
    Un meci controlat de la un cap la altul, într-o maniera categorică, văzându-se lipsa presiunii rezultatului. La Cluj se simte lipsa lui Rasic, probabil era mai echilibrat. Cu Barnette în play-off, care se aude că e în formă fizică bună, vom avea mari speranțe la un nou titlu. Felicitări Oradea

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    1,2,3,4 Cupa si Campionatu'
    Azi meciul a fost castigat de catre banca tehnica: Silva si-a stabilit tactica la inceput de campionat sa ne bata in timpul sezonului si poate in grupa rosie. Tot atunci Achim s-a gandit doua zile si doua nopti si a stabilit: batem contracandidatele obligatoriu in grupa rosie si play-off pentru ca noi vrem Campionatul...

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    Castigat fara probleme de Oradea. Felicitari.

    Independent de nervii afisati, principalul scop al antrenorilor a fost sa isi ruleze loturile ca sa le dea jucatorilor ocazia sa isi faca idee cu cine/ce vor avea de-a face.

    Stilul de joc a lui "U" a revenit la ce s-a jucat tot sezonul. Joc lent, previzibil, pase moi/neglijente, aceleasi blocaje de exterior (azi de cele mai multe ori fara niciun efect, nici dupa ce jucatorii oradeni nu au avut probleme sa se apere la acest tip de joc nu s-a incercat niste cut-uri, pivotii sunt aproape exclusiv pentru blocaje si recuperari).
    Cu ocazia asta s-a mai vazut ce riscant este sa avem un singur jucator valoros la under 23.

    Jocurile urmatoare ne vor arata daca minunea jocului colectiv a tinut 3 meciuri sau vom merge mai departe cu realizari bazate pe calitatile individuale. Cu riscurile aferente.

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Oradea Cluj
    Felicitări Oradea!!! Pt victoria clara, pentru echipa făcută și mai ales pentru fair-play-ul arătat! De notat superioritatea clara arătată în fata Sibiului și a Clujului în aceste ultime meciuri.
    După câteva meciuri ok am revenit la jocul slab, fără orizont și fără pretenții la un titlu.
    Sper sa fie o învățătură de minte pentru următoarele întâlniri pe care le vom avea cu Oradea.

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    Deci s-ar confirmat că Achim, Sere și Oradea nu mimează baschetul și joaca la victorie.
    Meci fără istoric dar cu mult prea multa nervozitate in tabăra clujeană.
    Nu am văzut cum s-au lovit Dorsey dar când a revenit a început să se răzbune pe toți. Nu contează dacă era sau nu cazul de antisportiv, problema e că putea să-l accidenteze pe Bobe. Când ești jucător de baschet și știi cât contează o accidentare e păcat sate ia valul. La fel cum a făcut și Dykes când l-a atacat cu spatele pe Richard aflat în săritură. E mare păcat cu atât mai mult cu cât Dykes e unul dintre cei mai buni jucători care au jucat la noi și nu îl caracterizeaza astfel de ieșiri.

    cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Dorsey
      A dat cap in cap cu Washburn, fiecare plecând neatent în direcții diferite și intersectandu-se. Iar Dorsey a făcut 3 faulturi care puteau fi sancționate cu antisportiv, dar arbitrii au fost timorați de vehemența clujenilor.

      cu 4 ani în urmă (29.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!