Stiri

CSM CSU Oradea se oprește în optimile FIBA Europe Cup

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
22.02.2017

CSM CSU Oradea părăsește FIBA Europe Cup, după ce a pierdut clar în deplasare cu Usak Sportif. Campioana României s-a aflat la conducere doar după primul atac al partidei din Turcia. Gazdele au controlat partida în majoritatea timpului și au remontat deficitul din tur încă după primul sfert. Băieții lui Cristian Achim au alergat în permanență să revină în cărțile calificării, dar nu au avut forța necesară să se apropie îndeajuns pe tabelă încât să pună presiune pe turci.

Cristian Achim a început în următoarea formulă: Branko Mirkovic, Andrei Mandache, Martin Zeno, Titus Nicoară și Sean Denison.

Oradea a pierdut rapid contactul cu echipa adversă după startul de meci. Usak a turat motoarele în partea a două a sfertului inaugural și cu 30 de puncte marcate și doar 19 primite ștergea avantajul din tur al formației orădene. Oradea nu și-a putut ajusta defensiva nici în actul secund când a primit 28 de puncte din partea formației turce. Mandache cu două coșuri de trei puncte în final de repriză a păstrat sepranțele în tabăra orădeană. După 20 de minute, Usak Sportif avea 14 puncte avantaj, 58-44. În sfertul trei cele două formații s-au anihilat, iar calificarea avea să se decidă în ultimul sfert al confruntării din Turcia. Oradea nu a reușit să mențină și mereu a fost în urmărirea adversarului. Echipa gazdă a fost ca un metronom în actul patru și a stat mereu la adăpostul a 15 puncte. CSM CSU Oradea avea să se recunoască învinsă și eliminată din FIBA Europe Cup după 108-82 în meciul jucat pe terenul lui Usak Sportif.

Zach August a fost omului meciul după ce a înregistrat 30 de puncte și 12 recuperări. Vasiliauskas a adăugat 28 de puncte, în timp ce McKissic a totalizat 17 puncte.

Martin Zeno a fost principalul remarcat din tabăra orădeană cu 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisive. Branko Mirkovic a contribuit cu 15 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Sean Denison și Bogdan Țîbârnă și-au trecut fiecare în cont câte 11 puncte.

12 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea nexco :

    ---
    Am scapat de o povara ! , in sfarsit. Acum sa vedem motivarea (jucatorilor) si motivatia (conducerii). Restul e istorie.

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu amg :

    Urata iesire din Eurocup...
    ....voita si fara demnitate. Pacat, Oradea este o echipa frumoasa. Sper ca in campionatul intern sa isi revina. Nu si-au dorit nici un minut victoria... Au alte obiective acum, clar campionatul... Greu daca nu isi revin. Mandache din nou super artagos si impunator la time out...vorbeste mai mult ca Achim. Rusine, chiar daca este cel mai bun si in forma roman de la Oradea si acum si capitan, ar trebui sa fie mai temperat. Asa creaza doar tensiuni si de asta nu este nevoie sa fie iarasi o echipa. Succes in continuare Oradea!

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Pacat...
    Sincer, am sperat ca macar o echipa sa depaseasa performanta Energiei din 2015...

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Sport si performanta!
    Incep prin a-i felicita pe toti cei din club pentru aceste 20 de meciuri jucate in cupele europene. Asa cum am mai spus de zeci de ori Roamania nu poate face fata luptelor cu echipe din aceste SUPER CAMPIONATE!!!!!!! Evident poate invinege ocazional orice echipa cu care evolueaza dar pe termen lung acea echipe se va clasa deasupra echipelor romanesti (ex. Avtodor). Pentru tot ceea ce a realizat Oradea trebuie felicitati, au fost niste eroi in cel mai pur sens al cuvantului. Zeno, fabulos, Mirkovick extraordinar chiar si Pasalic de multe ori si el si-a demonstrat valoarea. Bineinteles ca sunt dezamagit si foarte suparat ca iar m-au batut turcii... dar se putea face mai mult? Poate da poate la un moment dat trebuiau schimbati pivotii si inprospatat lotul de jucatori dar oare bugetul permite? Fanii isi doresc intotdeauna mai mult plang si urla de bucurie ori de tristete alaturi de scumpa lor formatie dar de multe ori finantele sunt unicul standard care face diferenta! FELICITARI CSM ORADEA!

    cu 7 ani în urmă (22.02.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Pasalic
    De ce a jucat așa puțin?

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    adrian.or
    Pasalic s-a accidentat la soldul problema, de aia a jucat asa putin. Urat mod de a iesi din Europa, culmea, pe o ofensiva de 82 de puncte si, ghici ce, o organizare de echipa in defensiva de toata jena. Mandache extrem de iritat, echipa fara nici un fel de legaturi de joc sau comunicare, deja mi-e si frica sa le vad reactiile pe banca.

    Felicitari, bravo, alea alea, dar de acuma inainte nu mai aveti nici o scuza. Vine Galatiul, apoi in top 6 fara cupa fara Europa ar trebui sa defilam, daca e sa ne luam dupa statistica Achim. Ma indoiesc foarte sincer de capacitatea noastra de a obtine orice peste turul 1 de playoff cu lotul actual si spiritul de echipa din momentul asta.

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    Csm
    De ce iesire urata? Am jucat in 4 straini contra unei echipe din Turcia. Eu unul am fost surprins de victoria din tur. Suntem totuși o echipa care in 5 luni de zile a jucat 42 de meciuri, aproape dublu fata de toate celelalte echipe din campionat. Toata echipa e de admirat, nu de blamat. Sigur ca am fi vrut mai mult dar eu consider ca ne-am autodepasit. Scria cineva mai sus de Energia. Felicitari si lor dar sa tineti cont ca ei au avut 6 straini si in campionat nu jucau nimic.
    Pe langa accidentarea rapida a lui Pasalic, in Turcia se pare ca a mai fost un jucator (nu i s-a dat numele dar se va afla) care a facut deplasarea desi a avut un necaz mare in familie (nu a spus ninanui, s-a aflat dupa meci).
    Deci hai sa aplaudam aceasta echipa pt ca merita.

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      adrian.or
      Sa fie aplaudata e ultimul lucru pe care-l merita echipa asta. Nu uitam ca nu a trecut decat o saptamana de la dezastrul din cupa, si ne mai uitam si la conditiile in care s-a produs, la mazilirea tip Sere a unui jucator, la atmosfera din echipa, la bilantul din campionat, la lipsa de daruire, zici ca nu vroiau sa se califice. Trebuie aplaudati cand vor arata in sfarsit ca au chef de baschet.

      cu 7 ani în urmă (23.02.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    ca-n Morometii
    Vorba lui Moromete: "Paraschive, Achime, Nila, haideti mai ca avem treaba..." Parafrazand: Achime haide ca avem un campionat de luat! Sere, haide ca esti presedinte la tot Clubul si echipa de polo joaca Finala in Europa! Mandache fii tu "Moromete" si daca nu inteleg "fiii ratacitori" cu vorba buna, atunci ia "ciomagul" la ei...

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    S-a terminat totul.A fost frumos,au fost momente urâte meciuri slabe da orce suporter orădean va ține minte victoriile cu Saratov,Rishon si asa mai departe.Dacă mă uit peste numele adversariilor,salarii mă iau de cap.Accidentări,mii de km si totusi băietii astia trebuie felicitați și încurajati în momentele grele.Să vină titlu.

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    Sezon european...
    Salutare... 20 de meciuri cu un bilant 10/10. Mie mi se pare admirabil acest rezultat avand in vedere conditiile: am jucat cu echipe cu bugete net suprioare, si prin urmare jucatori mult mai valorosi (cel putin pe hartie), cel mai eficient jucator accidentant mai mult de jumate din sezon, alte accidentari care ne-au limitat de-a lungul parcursului, numarul limitat de straini, deplasari duble fara antrenamente intre meciuri... si lista poate continua.

    Ce am sacrificat: un parcurs sub asteptari in campionat, o eliminare surprinzatoare in cupa, atmosfera incarcata la echipa, oarecum normala avand in vedere numarul infrangerilor, transformarea unor suporteri in cei mai vehementi critici ba ai romanilor, ba a lui Achim, ba a medicului echipei... si aici fiecare este liber sa vada ce doreste sa vada si sa exprime ce doreste sa exprime.

    Probabil ca puteam sa ne calificam. Au fost momente in sferturile 3 si 4 in care am venit foarte aproape de a rasturna scorul (cumulat) si sa terminam dubla victoriosi. Am marcat 82 de puncte in deplasare in Turcia ceea ce nu e chiar un fleac. Apararea n-a mers iar ei au marcat cu varf si indesat (70% la 2p si 53% la 3p). Am intalnit o formatie foarte tare si extrem de motivata, chiar daca dorinta noastra de a ne califica a fost si ea prezenta. Sa ii dam cezarului ce-i al lui: pur si simplu au fost mai buni.

    Poate nu vom defila in continuare in campionat, poate vom rasturna toate asteptarile si vom ajunge in finala, poate programul incarcat ne-a invatat o lectie pe care celelalte echipe din campionat inca nu le-au invatat si asta s-ar putea dovedi un avantaj, poate vor continua problemele medicale, poate Will isi intra in forma si ne va conduce catre victorii importante in play off, poate presiunea asteptarilor fata de Achim si echipa isi vor mari greutatea si vom claca... nu stim ce se va intampla. Insa depinde doar de noi sa imbunatatim ce e de imbunatatit si indiferent de conditii sa intram pe parchet cu o atitudine de luptator si mentalitate de invingator. Si cel mai important... ca echipa!

    We never lose... we either win, or we learn!

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Suprize si rezultate in EU
    Nu e un rezultat rãu. Au ajuns departe in competitiile din Europa, in care au participat bãietii. In meciurile de la Sibiu in F8, poate au realizat cat au dorit, ca sã le ramânã energie pentru returul din Turcia. Asa s-a intamplat ca echipa turcã a fost intr-o zi lejerã cand nu ai cum sã pierzi.

    cu 7 ani în urmă (23.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!