Stiri

CSM CSU Oradea se va alinia la startul Basketball Champions League

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.06.2018

CSM CSU Oradea, campioana României din sezonul 2017/2018, a aplicat pentru obținerea dreptului de participare în viitoare ediție a Basketball Champions League. Formația bihoreană a obținut dreptul sportiv pentru a lua startul în competiția organizată de FIBA prin câștigarea campionatului, a depus documentația necesară la forul internațional și a fost adăugată pe lista echipelor care își doresc să participe în BCL în sezonul 2018/2019, după cum anunță site-ul oficial al grupării de pe Crișul Repede.

Clubul bihorean a fost înștiințat că în data de 27 iunie va avea loc la Mies, Elveția, va avea loc ședința Central Board-ului Basketabll Champions în urma căreia se va stabili lista celor 24 de echipe care vor juca direct în faza grupelor și a celor 32 de echipe care vor lua startul în fazele preliminarii. În Basketball Champions League există trei tururi preliminare până la accederea în grupe, acestea desfășurându-se în dublă manșă.

CSM CSU Oradea a anunțat faptul că își dorește să evolueze în grupele FIBA Europe în cazul în care nu va accede în grupele Basketball Champions League.

Tragerea la sorți pentru preliminariile și grupele Basketball Champions League – ediția 2018/19 se va desfășura în data de 11 iulie 2018, la Mies, Elveția.

CSM CSU Oradea a mai participat în Basketball Champions League în sezonul 2016/2017, după ce a câștigat primul titlu național din istoria clublui. Orădenii au făcut atunci o figură extrem de frumoasă și a ajuns până în playoff-ul competiției, acolo unde a fost eliminată Usak Sportif. CSM CSU Oradea a realizat cea mai lungă campanie europeană a unui club din România, indiferent de sport, cu 20 de partide jucate, din care 10 au fost victorii.

Câștigătoarea Cupei României, U BT Cluj-Napoca, are obligația la rândul ei să se înscrie în Basketball Champions League, conform Regulamentului specific LNBM 2017/2018:

„Primele  3  echipe clasate  in LNBM ,alaturi  de castigatoarea  Cupei  Romaniei  sunt obligate  sa  se  inscrie  in  competitiile  europe  organizate  de  FIBA  Europa (campioana  si castigatoarea  cupei  vor  merge  in  BCL);  daca  aceasi  echipa  castiga  ambele  trofee,  locul  2 din LNBM va merge in BCL; daca o echipa nu participa in competitiile europene organizate de  FIBA  Europasi  nu  seva  gasi  o  alta  echipa  doritoare  sa  participe,  atunci  echipa respectiva va fi penalizata cu 25.000 de euro.”

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    corectare
    Cu Usak au jucat in FIBA Europe Cup.

    cu 5 ani în urmă (18.06.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!