Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea trece de BC CSU Sibiu pe propriul teren

Valentin Todea

Valentin Todea
25.05.2018

Oradea are 2-1 în seria semifinală cu BC SCU Sibiu după meciul de acasă din această seară, scor 79-64. Pe sferturi, tabela a indicat 25-16, 14-14, 14-17 și 23-17. Formația pregătită de Cristian Achim mai are nevoie de o victorie pentru a ajunge în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gazdele au început partida cu Richard, Kariniauskas, Nicolescu, Gajovic și Denison, în timp ce Sibiul a aliniat un prim cinci format din Laser, Pratt, Brosser, Kinnard și Cooper.

Pratt a deschis tabela cu o reușită de la mare distanță, apoi Nicolescu și-a adus echipa în avantaj, 4-3. Tânărul jucător a mai înscris o dată printr-un lay-up iar Kariniauskas a punctat din afara semicercului, 9-5. Gajovic a marcat din același procedeu în două rânduri iar scorul a devenit 18-5, oaspeții nereușind să răspundă pe măsură. Capers a înscris de la mare distanță, 20-8, iar Nicolescu a nimerit și el ținta din spatele arcului de cerc, 25-8. Dragoste și-a făcut simțită prezența cu un coș de două puncte, 25-10, în timp ce Bogdan Popescu a fost ultimul marcator al primului sfert cu o reușită din afara semicercului.

Denison deschide actul secund cu un coș de trei puncte, însă sibienii se apropie apoi la 7 puncte, 28-21. Mandache punctează la jumătatea sfertului pentru 32-23, iar Cooper înscrie de la mare distanță iar scorul devine 35-27. Capers îi imită execuția, 37-30 dar Kariniasukas stabilește scorul primei reprize, 39-30.

La reluare, elevii lui Dan Fleșeriu continuă cursa de urmărire după ce Richard a adus un nou coș de trei puncte gazdelor în debutul sfetului al treilea. Kinnard își aduce echipa la cinci puncte în spatele orădenilor, 48-43, iar înaintea ultimelor zece minute tabela indica 53-47.

CSM Oradea pornește cu dreptul în ultimul act iar Kariniasukas și Gajovic contribuie cu puncte pentru echipa lor, 60-47, în timp Pratt și Laser răspund pentru vizitatori, 60-52. Cu trei minute înainte de final, Andrei Mandache înscrie dintr-un lay-up și face 67-53, reușita lui fiind dublată de cea a lui Denison de la trei puncte, 70-53. Paliciuc nu se lasă mai prejos și înscrie și el din spatele semicercului, 70-56, însă trupa de pe malul Crișului Repede își păstrează avantajul până la final și speră să încheie seria din semifinale în confruntarea de duminică din Arena „Antonio Alexe”.

Kris Richard și Vaidas Kariniauskas au fost artizanii victoriei orădene, ambii încheiând partida cu câte 17 puncte. Lituanianul a adăugat 7 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce Richard a mai avut 4 recuperări, 4 assist-uri, 2 intercepții și un capac. Goran Gajovic a înscris 12 puncte.

Monyea Pratt a fost cel mai bun marcator de la CSU Sibiu cu 16 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, fiind urmat de Capers cu 12 puncte. Chris Cooper a fost cel mai eficient jucător al formației sibiene cu 10 puncte, 14 recuperări, o pasă decisivă și două capace.

*Foto: CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    CSM
    Un meci dominat de la un capat la altul de Oradea, în care am avut un aport solid al titularilor, care au înscris 62 pct faţă de 35 câte a înscris Sibiul. În schimb rezervele lor au venit cu 29 faţă de 14. As fi mizat pe rezervele noastre, având o rotație ceva mai bună. E clar că, fără aportul maxim al lui Laser, Sibiul nu are forta necesară să ne bată. Astept duminică un meci bun din partea lui Zeno, care parcă a dat semne de oboseală, dar mai ales a lui Mandache. Asta asa, dacă tot e o ,,mizerie".

    cu 5 ani în urmă (26.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!