Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea trece din nou în față în seria cu U BT Cluj-Napoca

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
18.05.2019

CSM CSU Oradea trece din nou în față în seria cu U BT Cluj-Napoca

CSM CSU Oradea are 2-1 la general în semifinal Ligii Naționale de Baschet Masculin cu U BT Cluj-Napoca. Campioana en-titre a dominat categoric meciul 3, desfășurat în Arena Antonio Alexe, pe care l-a câștigat cu scorul de 82-74 și este la un pas de o nouă finală.

CSM CSU Oradea a început în forță prima partidă de pe teren propriu din seria cu U BT Cluj-Napoca. Kris Richard și Giordan Watson au marcat primele 8 puncte ale meciului. Darrin Dorsey a marcat primele puncte pentru clujeni după o pătrundere. Jocul a curs într-o singură direcție și același Kris Richard ducea scorul la 16-4 pentru bihoreni. Dorsey și Mohammed au combinat pentru un parțial de 8-0 și U BT Cluj-Napoca era în joc. Gazdele au mai apăsat o dată pedala de accelarație și mergeau la 9 lungimi. Pe final de sfert, Kuti și Mohammed au mai strâns din deficit. Primul sfert se încheia cu scorul de 27-21 pentru CSM CSU Oradea. Gazdele s-au desprins rapid la o diferență formată din două cifre. În ofensivă elevii lui Mihai Silvășan au fost lipsiți complet de soluții și au marcat doar 11 puncte. De partea cealaltă, Zekovic, Watson și Richard au fost irezistibili și CSM CSU Oradea își crea un avantaj important după prima repriză, 48-32.

Repriza secundă a avut un start echilibrat și după 3 minute scurse din sfertul trei, diferența era la fel ca la pauză, 51-35. Dragan Zekovic a marcat o triplă și Oradea era în control total. Nana Foulland a susținut atacul clujean dar s-a confruntat cu probleme de la linia de fault. Problemele au revenit în ofensiva clujeană iar orădenii au profitat din plin. Barnette cu un coș de la semidistanță ducea diferența la mai mult de 20 de puncte, 58-37. Până la finalul sfertului, U BT Cluj-Napoca nu a reușit să recupereze decât 2 puncte din deficit și avea o misiune aproape imposibilă. CSM CSU Oradea conducea cu scorul de 65-47 înaintea ultimelor 10 minute de joc. Actul decisiv a început cu un run de 8-0 al clujenilor, punctele venind de la Jason Washburn și Alhaji Mohammed. Cristian Achim a solicitat time-out după nici trei minute trecute din sfert. Markovic a oprit elanul adversarilor cu un coș de la 3 puncte. Clujenii au forțat revenirea dar au coborât diferența sub 10 puncte când mai erau doar 3 minute și jumătate rămase din meci, scor 68-60. Oradea a răspuns rapid cu un nou coș de afară, semnat de Sean Barnette. Oradea a rămas fără pivoții de bază entru ultimele 2 minute la scoul de 73-65 și Bogdan Țîbârnă intra pentru prima dată pe parchet. U BT a aprins finalul după ce a marcat patru puncte la rând. Richard a mai liniștit apele cu două libere transformate. Dincolo, Dykes a ratat ambele libere, Pasalic obținea un fault antisportiv dar Oradea s-a ales doar cu 2 puncte după aruncările libere. Clujenii nu au vrut să moară și Dykes marca un coș de 3 puncte. Diferența era de 6 puncte, posesie Oradea și doar 26 de secunde rămase. CSM CSU Oradea gestionat bine finalul și a câștigat cu scorul de 82-74, într-un meci pe care l-a contralat mult mai autoritar decât o arată scorul.  

Kris Richard a fost cel mai bun jucător al meciului cu 22 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Dragan Zekovic a contibuit cu 18 puncte și 6 recuperări iar Nikola Markovic cu 10 puncte și 6 recuperări.

Kyndall Dykes a fost principalul marcator al clujenilor cu 18 puncte plus 4 recuperări și 2 pase decisive. Nandor Kuti a totalizat 12 puncte iar Torok, Washburn și Mohammed au marcat fiecare câte 10 puncte.

foto: Roby Boros

13 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Dario :

    Bravo
    Bravo baietii! Suntem mandrii pe voi! Forza Oradea !

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca highflyer :

    asa
    nu prea avem nici o sansa...

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    corect
    nu ne-am acordat (noi insine) nici o sansa in seara asta. Deso s-a vazut ca se putea, dar ne-am trezit din nou tarziu.
    Luni jucam din nou asa cum ne place, cu spatele la zid. Vedem daca mai merge inca o data ulciorul la apa sau ne multumim din nou cu locul 3.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Un meci foarte important castigat de Csm.Personal am zis vin clujenii montați iar Dykes da 35 pct si gata e.Dar legat de atitudine si tot s-a vazut de la prima faza ca Richard va rupe normal+locotenenții Zekovic,Markovic și restu și-au facut bine treaba.
    Se pare că tactica cu Mohhamed nu a mai mers iar la noi Barnette și-a facut bine treaba și a fost util.
    Is foarte curios daca pronosticu personal pentru meciu 4 e Fouland out si Easley in.
    Legat de Silvășan omu asta e incredibil el la -23 injura si protestează si nu ia nici un tehnic.Ar trebui cautat pe statistica când Rasic a avut mai multe faulturi ca puncte sau când in sf 3 Dykes avea doar 4 pct date.
    Legat de Pasalic teroare astăzi,cum arăta oare Csm cu un Tamulis?
    Nu-mi aduc aminte ultima dată când un jucător nu vrea să intre să-și ajute echipa.Și căpitan încă.

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu mirceadamian:

      Silvasan
      Acum no, nu o fi vazut arbitrul, sunt si ei oameni, nu trebuie sa-i omoram.

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      De acord da so stricat tradiția el mereu lua minim unu în meciurile de la Oradea.Aștept luni:))

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Mircea, Mircea...
      Arbitrii sunt oameni doar când greșesc împotriva celorlalți, când greșesc împotriva ta e cu totul altceva...

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Acuma știi ce părere am si pentru Oradea,Cj,Sb s-a gresit pentru fiecare dar s-a și dat pentru fiecare.Nu știu să-ți dau un ex un meci anume.
      Asta e nivelu arbitrilor și a federației.Cat timp lași cluburi cu datorii să existe și în capitala ai o sala decentă a lui Dinamo ce pretenții să avem?

      cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    atitudine
    De mult nu am mai vazut o atitudine asa visatoare ... sa ai la jumatatea meciului mai putine recuperarari defensive (doar 3!!!) decat recuperari ofensive ale adversarului (9)
    Iar la ultimul TimeOut, cand eram pe revenire o alta perla marca Silvasan - "Dykes sa dea de 3"! In conditiile in care nu e cel mai bun la acest procedeu. Inca nu intelege ca tactica "toate mingile la Dykes" nu e castigatoare...
    Iar legat de aruncarea de 3, e dezamagitoare prestatia lui Dorsey (12,5%) si Rasic (25%) in Play off!

    cu 4 ani în urmă (18.05.2019)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Apropo de atitudine
      Pe cat de dulce a fost victoria care a incununat demonstratia "Masinii de baschet" din aceasta seara, pe atat de amar a fost gustul lasat gestul oribil al galeriei U-BT fata de echipa care venise, ca de obicei, sa-si indeplinesca ritualul si sa-si salute fanii.
      Am ramas perplex, efectiv....nu-mi venea sa cred...injuraturi, invective, gesturi ostile... nu va pot reda descumpanirea care se citea pe fetele sportivilor....ce naiba s-a intamplat cu galeria U-BT?! Din ce peluza au aparut astia de acum ?! Obsesia de rezultate a devenit asa puternica incat a sufocat orice urma de fair-play? Sper ca luni sa stea talibanii astia acasa si sa vina suporterii adevarati, care respecta sportul, sportivii si colegii de pasiune deopotriva.

      cu 4 ani în urmă (19.05.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Mai avem fix 25% sanse
    Sa trimitem meciul in decisiv, unde am avea 50/50 % sanse. Legat de meci total deconectati de la miza partidei. Parca au venit la Baile Felix, sau aqua parc ca si asa sunt cazați aproape. Nu avem un lider in teren, unii vor spune Rasic, dar din pacate in acest sezon nu a fost. Daca vom juca finala mica, astept demisii la nivel inalt, nu mumai Silva. Haide U! Meciul 4 il voi vedea din fata tv, nu merita sa ma mai deplasez.

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Csm
    Deocamdată nu am câștigat nimic, iar Clujul nu a pierdut nimic. Teoretic mai pot fi 2 meciuri, în care se poate întâmpla orice. Bineînțeles că am luat o opțiune importantă în ecuația calificării, însă Clujul va da totul în meciul de luni. Dacă vom avea și luni evoluția de azi, calificarea va fi a noastră, însă va fi mult mai greu. Cred totuși în experienta și maturitatea lotului, dar și a lui Achim, care va pregăti în cele mai mici detalii acest meci. Felicitări Oradea.

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mailman :

    we are on fire
    Deoarece nu am mai gasit bilet la meci, ieri seara am mers la Street Food Festival si am aflat abia acum rezultatul: suntem "on fire" si ma felicit pentru ca am petrecut o seara placuta in Cetatea Oradea si felicit baietii pentru ca si-au respectat statutul de "idoli"! Promit sa fiu alaturi de ei in ultimul meci din serie luni seara cand am bilet! Suntem călare pe ei şi avem situatia in mana, trebuie numai sa facem ceea ce am repetat inainte si jucam finala cu ....

    cu 4 ani în urmă (19.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!