Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea trece la scor de Politehnica Iași într-o partidă disputată pe teren neutru

David Istrate

David Istrate
13.01.2018

poli iasi csm oradea

Într-un meci disputat la Galați, CSM CSU Oradea și-a respectat statutul de favorită și a învins-o pe CS Politehnica Iași cu scorul de 113-56. Trupa condusă de Cristian Achim reușește să își depășească pentru a doua oară consecutiv recordul stagional de puncte înscrise, după ce în meciul precedent a câștigat cu CS Dinamo București, scor 104-65.

„Leii Roșii” au avut un debut excelent în acest duel și la finalul primului sfert conduceau cu 35-11, grație celor 20 de puncte marcate împreună de Milosevic și Nicolescu. Ieșenii nu au avut niciun răspuns în fața ofensivei foarte bune a adversarilor şi astfel diferența dintre cele două echipe s-a mărit. Căpitanul orădenilor, Andrei Mandache, a reușit 11 puncte în sfertul al doilea iar CSM CSU Oradea conducea la pauză cu un avantaj de 32 de puncte, scor 58-26.

În repriza a doua, Cristian Achim a folosit mai mult timp o formulă formată din tineri și veterani, remarcându-se Mihai Găvrilă cu 7 puncte în sfertul 3. În secvența decisivă, noul jucător al orădenilor, Vaidas Kariniauskas a înscris 10 puncte și astfel, CSM CSU Oradea a câștigat și ultimul sfert cu 27-14. Echipei conduse de Ioannis Tsirogiannis nu i-a ieșit nimic în această partidă și a fost dominată total, dovadă fiind diferența de 57 de puncte de la final.

Din punct de vedere statistic, orădenii au fost superiori la toate capitolele. Jucătorii veniți de pe banca Oradiei au marcat 59 de puncte, față de cele 18 înscrise de rezervele ieșenilor. De asemenea, pe contraatac, elevii lui Cristian Achim au reușit 33 de puncte, cu 19 mai mult decât adversarii lor. În urma unui joc colectiv, „leii-roșii” au adunat 26 de pase decisive, în timp ce sportivii Politehnicii Iași au avut doar 9.

Pentru oaspeți, cel mai bun marcator a fost Andrei Mandache cu 17 puncte, urmat de Nemanja Milosevic și Vaidas Kariniauskas, ambii având câte 16 puncte. De partea cealaltă, Michael Balogun cu 18 puncte și Vladimir Solopa cu 15 puncte au fost singurii jucători din echipa lor care au înscris mai mult de 10 puncte.

În urma acestei înfrângeri, clubul ieșean ajunge la 12 puncte în clasamentul LNBM și rămâne pe ultima poziție. CS Politehnica Iași se pregătește pentru duelul cu vicecampioana Steaua CSM Eximbank București. CSM CSU Oradea ajunge la cea de-a 9-a victorie stagională și va juca următoarea partidă pe teren propriu, în compania lui BC Mureș Târgu-Mureș.

*foto: facebook CSM Oradea 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!