Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM CSU Oradea, victorie pe teren propriu contra BCM U Pitești

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
02.03.2019

CSM CSU Oradea a început partida cu Nicolescu, Zekovic, Valeika, Richard și Watson, iar de partea cealaltă, Florin Nini i-a trimis în teren pe Ciotlăuș, Măciucă, Sturanovic, Carson și Bishop.

Scorul partidei este deschis de reușita din acțiune a lui Jahii Carson, care este însă urmat de reușita de la mare distanță a lui Watson. Coșul din acțiune al lui Valeika duce scorul la 5-2 în favoarea campioanei en-titre. Jahii carson înscrie un coș cu fault, în urma faultului antisportiv comis de Kris Richard, care marchează un slam dunk în faza următoare. Zekovic își duce echipa la +5 după un coș din spatele semicercului, scor 10-5. Gazdele continua să-și mărească avantajul, iar Florin Nini se vede nevoit să ceară primul timp de odihnă al partidei. Ciotlăuș și Sturanovic reușesc să micșoreze ecartul la -2. Kris Richard își trece în cont 5 puncte consecutive, iar scorul devine 18-11. Carson înscrie un coș din acțiune, însă Nikola și Carter măresc diferența la +12 în favoarea bihorenilor și stabilesc scorul final al primului sfert, 25-13. Sfertul secund a fost deschis de Tony Bishop, urmat însă de Nikola din tabăra gazdelor. Meciul a decurs în aceeași notă, până la pauza mare, CSM Oradea reușind să-și asigure un avantaj de 6 puncte după prima repriză.

La revenirea de la vestiare, Carson a înscris primele puncte pentru argeșeni, urmat de Valeika, cu 3 puncte pentru gazde. Sturanovic a reușit să marcheze 4 puncte consecutive și să își aducă echipa la 2 puncte în spatele orădenilor. Partida a continuat de la egal la egal în prima jumătate a sfertului, gazdele luptând să-și mențină avantajul, iar după 5 minute de joc scorul a fost 53-49. Partea a doua a sfertului a consemnat începutul desprinderii pe tabelă a celor de la CSM Oradea, iar înaintea actului decisive și-au creat un avantaj de 9 puncte, scor 61-52. Sfertul final a fost inaugurat de Nikola și Reljic, care înscriu primele puncte pentru orădeni, urmați de Korniienko pentru argeșeni. Gazdele și-au păstrat avantajul  până la sfârșitul partidei și și-au adjudecat partida, scor final 81-73.

Radu Paliciuc, Ivan Siriscevic și Mladen Jeremic au absentat de pe banca piteștenilor din motive medicale, la fel și Muhamed Pasalic și Laszlo Lazar, din tabăra orădenilor.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Kristopher Jameil Richard cu 18 puncte (2x3), o recuperare și 4 pase decisive, Nikola Markovic cu 16 puncte și 6 recuperări, Giordan Lee Watson cu 12 puncte (3x3), 2 recuperări și 8 pase decisive și Arturas Valeika cu 11 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă s-au remarcat Jahii Carson cu 23 puncte (2x3), 4 recuperări și 3 pase decisive, Maksim Sturanovic cu 16 puncte și 3 recuperări și Maksym Korniienko cu 10 puncte (1x3), 9 recuperări și o pasă decisivă.

 

*foto: Robi Boroș

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Strict statistic
    Oradea 25 libere, Pitești 11.

    cu 5 ani în urmă (02.03.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu Marius_M :

    Acum serios
    Mereu mi s-au părut deplasate comparațiile astea.
    Poți sa joci agresiv și sa oferi multe libere. Poți sa ai ca tactica fragmentarea jocului, faultarea anumitor jucători, etc. De ce ar trebui sa fie egal sau asemănător raportul liberelor?

    cu 5 ani în urmă (02.03.2019) Raspunde
  • bulcul :

    Markovic
    A mai fost cineva la fel de surprins ca mine de performanta lui? As spune primul ca, dupa 3-4 ani, mi se pare ca avem un pivot care poate face competitie in eficienta cu ceilalti pivoti ddin liga.

    cu 5 ani în urmă (03.03.2019) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Trebuie sa privim partea reala dupa meciul asta. Era greu de crezut ca putem obtine victoria fara shooterii de baza. Cred ca Maciuca s-a descurcat foarte bine, la fel Carson si Sturanovic. Astept sa vad noul jucator. Hai Pitesti!

    cu 5 ani în urmă (03.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!