Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Mediaș, debut cu victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
13.10.2018

Etapa a doua din grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Masculin a adus debutul pe prima scenă a lui CSM Mediaș. Echipa antrenată de Mihai Popa a jucat pe terenul celor de la ABC Athletic Constanța și a reușit o victorie muncită, scor 83-77.

Startul de meci a fost unul echilibrat iar cele două echipe au mers umăr la umăr până cu 4 minute rămase din actul inaugural când scorul de 14-13 pentru oaspeți. Milan Vulic a fost artizanul unui run de 13-4 pentru echipa din Mediaș, care lua avans după primele 10 minute de joc, scor 27-17. Oaspeții și-au continuat parțialul și după reluarea jocului și alte două minute din sfertul secund aveau de două ori mai multe puncte marcate decât echipa din Constanța, 34-17. Andrieș și Berkelund cu 6 puncte marcate la când au mai redus din deficitul gazdelor. Andrija Simovic și Dragoș Andrei au oprit elanul constanțenilor cu un coșuri de 2 puncte la rând. Finalul de repriză avea să le aparțină însă echipei de la Malul Mării, care avea să reducă 9 puncte din handicapul din startul sfertului. Astfel la pauză s-a intrat cu scorul de 43-35 pentru CSM Mediaș.

ABC Athletic Constanța a revenit cu o altă față de la cabine și a trecut la cârma jocului. Deondre Ray cu un coș de la 3 puncte își aducea echipa la doar o posesie în urma adversarilor, 46-43. Egalarea avea să vină după jumătatea sfertului trei, după un alt coș de la distanță marcat de această dată de Drekalovic, ca ma apoi Andrieș să ducă gazdele în avantaj, scor 54-52. Cele două echipe s-au mai succedat apoi la conducere dar gazdele încheiau primlele 30 de minute de joc în avantaj, scor 61-60. CSM Mediaș a început bine actul decisiv, cu 5 puncte la rând venit de la Milan Vulic și Stefan Sajin. Athletic avea să treacă din nou în față după reușitele lui Ray și Păun. Răspunsul a venit instant de la medieșenii iar Vulic și Simovic au semnat  două coșuri de 3 puncte consecutive pentru scorul de 73-68. CSM Mediaș avea să nu mai cedeze avantajul până la final chiar dacă constanțenii au luptat să revină în joc. Lockhart a marcat un coș de 3 puncte cu care își aducea echipa la -4 dar mai erau doar 16 secunde rămase de joc. Stefan Sajin avea să închidă tabela la scorul de 86-77 pentru echipa vizitatoare.

Milan Vulic a fost cel mai bun jucător al meciului cu 28 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. Stafan Sajin s-a remarcat cu un double-double, 14 puncte, 12 recuperări dar și 4 pase decisive. Andrija Simovic a înregistrat la rândul său un double-doble cu 18 puncte și 10  recuperări.

La echipa gazdă s-au remarcat Brandon Lockhart și Deondre Ray, fiecare cu câte 20 de puncte marcate.

Pentru CSM Mediaș a fost debut cu victorie în Liga Națională de Baschet Masculin după ce meciul din prima etapă cu Cuza Sport Brăila a fost amânat. De partea cealaltă, ABC Athletic Constanța a ajuns la două înfrângeri la rând, în prima etapă cedând clar pe terenul lui CSO Voluntari.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!