Stiri Cupa României Masculin

CSM Mediaș obține calificarea, după ce a recuperat un deficit de 15 puncte în fața celor de la CSO Voluntari

Eduard Popa

Eduard Popa
25.10.2018

cupa romaniei baschet masculin csm medias

CSM Mediaș a reușit surpriza manșei retur din runda a doua a Cupei României la baschet masculin, sezonul 2018/2019, după ce ardelenii au eliminat joi pe cei de la CSO Voluntari, după ce au câștigat la 17 puncte partida de pe teren propriu, scor 93-76.

Prima repriză nu anunța nicio surpriză în ceea ce privește echipa calificată. Voluntari câștigase partida de pe teren propriu din urmă cu o săptămână cu scorul de 95-80, iar în prima repriză de la Mediaș a controlat partida, câștigând primele două sferturi cu 21-19, respectiv 24-23. Așadar, după trei sferturi din această dublă manșă, elevii lui Mihai Popa aveau de recuperat un dezavantaj de 18 puncte.

Sârbii lui Mediaș s-au pus însă în funcțiune în a doua repriză, în special Andrija Simovic, cel care a reușit un meci grozav. Mai întâi, Milan Vulic a egalat la 45, pentru ca apoi Sajin și Simovic să încearcă să aducă în avantaj trupa gazdă. Însă Trey Zeigler, Aaron Nwankwo sau Cezar Stănescu au ținut aproape, iar după 30 de minute tabela indica 67-65 pentru Mediaș. Ultimul sfert a fost unul dramatic. Simovic a deschis balul cu două coșuri de 3 puncte, în timp ce veteranii români Titus Nicoară și Cornel Cioacătă au pus și ei umărul și cu 3:18 rămas tabela indica 79-72. A urmat apoi un parțial furibund al gazdelor, iar cu 1:23 rămas de jucat, medieșenii erau calificați, întrucât tabela arăta 90-74! Mario Lazar a pus din nou Voluntariul deasupra liniei calificării, dar Simovic a ajuns la linia de libere. Acolo a marcat doar a doua liberă și a pus iarăși Mediașul într-un avantaj de 15 puncte. Vlad Dumitrescu a ratat apoi două libere cu 8,4 secunde rămase, iar vitezomanul Storey a înscris un coast to coast pe final, care a asigurat victoria la 17 puncte și calificarea medieșenilor.

Andrija Simovic a reușit un meci excelent, cu 38 de puncte și 14 recuperări! Stefan Sajin a înscris 18 puncte, Milan Vulic 14 puncte cu 8 pase decisive iar Titus Nicoară a revenit după o accidentare și a strâns 10 puncte și 7 recuperări. De partea cealaltă Aron Nwankwo a înscris 22 de puncte, Trey Zeigler 21 în timp ce Dani Popescu a marcat 12 puncte cu 6 pase decisive.

Miercuri s-au desfășurat alte trei partide. Poate singura surpriză ar fi faptul că CSM Sighetu Marmației s-a impus pe terenul celor de la Cuza Sport Brăila, scor 100-96, după ce o făcuseră și în partida tur, scor 84-72. Americanii au fost la putere în această partidă. Allan Thomas a înscris 34 de puncte, cu 9 recuperări și 7 pase decisive, Gregory Edwards a înscris 24 de puncte, în timp ce Joshua Turner a marcat 15 puncte cu 9 pase decisive pentru maramureșeni. De asemenea, Lucian Țibîrnă a adunat 19 puncte. De partea cealaltă, Joshua Keyes a reușit 24 de puncte cu 10 recuperări, Andrei Damian 22 de puncte și Ciprian Țelinoiu 18.

În schimb, ABC Athletic Constanța nu a avut nicio problemă în a se impune în fața celor de la ACS Târgu Jiu. Chiar dacă în primul meci, pe terenul gorjenilor, scorul a fost doar 70-67 pentru Constanța, dobrogenii nu le-au dat nicio șansă adversarilor în meciul de pe teren propriu, câștigând cu 93-68. Deondre Ray a fost cel mai bun marcator, cu 16 puncte, în timp ce Alin Andrieș (15), Georgian Păun (14) și Sergiu Ursu (12) au fost și ei în double digits. De partea cealaltă s-a remarcat excelentul Kevin Allen, care a strâns 25 de puncte și 17 recuperări.

În sfârșit, CSM Târgu Mureș a învins din nou la scor lucky looser-ul CSM Focșani, de data aceasta pe teren propriu, cu 91-64. Szabolcs Santa a reușit un double double, cu 18 puncte și 10 recuperări, David Engi a înscris 14 puncte și Alin Borșa 13, în timp ce de partea cealaltă Cameron Cornelius a fost cel mai bun marcator, cu 20 de puncte. În partida tur, mureșenii se impuseseră cu 94-64.

Astfel, CSM Mediaș, CSM Sighetu Marmației, CSM Târgu Mureș și Athletic Constanța s-au calificat în turul trei al Cupei României, unde vor înfrunta echipele care anul trecut au terminat pe locurile 5-8: SCM Timișoara, BCM U Pitești, SCM U Craiova și Dinamo Știința, ajunsă pe această postură după ce Phoenix Galați s-a retras din activitate în urma datoriilor financiare și a început noul sezon în urna valorică C, pe CIS-ul nou-înființatului club CSM Phoenix CSU Galați.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!