Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge BC Mureș și are 1-0 în semifinale

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.05.2014

Liga Națională

Play-off

Semifinale - Meciul 1

80-74

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

 1-0 Statistică  0-1

Formația CSM Oradea a început cu dreptul seria cu BC Mureș din semifinalele LNBM, după ce a câștigat primul meci de pe teren propriu cu 80-74 (22-14, 14-17, 25-15, 19-28). 

Cristian Achim, tehnicianul amfitrionilor, i-a trimis în teren pe W. Franklin, D. Dillon, V. Subotic, T. Nicoară și S. Denison. De cealaltă parte, Srecko Sekulovic a replicat cu un prim cinci format din G. Navickas, I. Jelenic, D. Brown, V. Peciukas, respectiv I. Ivanovic.

Debutul confruntării a fost unul echilibrat și în același timp tensionat. După 3 minute și 43 de secunde scurse din joc, gazdele de la CSM Oradea aveau un ușor avantaj pe tabelă, scor 6-5. Exact la faza următoare, Subotic și Peciukas au fost sancționați cu fault antisportiv, după ce s-au împins reciproc sub panoul mureșenilor. Denison și Nicoară au mărit avantajul roș-albaștrilor la 10-5. Același Sean Denison a comis fault asupra lui Mladenovic, astfel, CSM Oradea având după aproape 6 minute jucate deja 5 faulturi de echipă. Peste alte aproximativ 60 de secunde scorul a ajuns la 14-8 în favorea celor de la Mureș, moment în care antrenorul  Sekulovic a solicitat timp de odihnă. Titus Nicoară a închis sfertul de debut cu un coș în ultima secundă, scorul fiind astfel 22-14 în favoarea bihorenilor.

După ce a marcat ultimul coș al primului act, Nicoară a izbutit și primele puncte ale celei de-a doua secvențe, scor 24-14. Daniel Dillon a reușit să mărească ecartul echipei sale la 12 puncte, scor 26-14, moment din care elevii lui Cristian Achim au oprit motoarele. Preț de aproximativ 5 minute, amfitrionii nu au reușit să mai puncteze, timp în care „Tigrii” din Târgu Mureș au marcat nu mai puțin de 14 puncte consecutive, reușind astfel să treacă în avantaj, scor 26-28. Vujadin Subotic a spart gheața pentru orădeni, aceștia restabilind egalitatea, 28-28. Până la finalul primelor 20 de minute de joc, gazdele au reușit prin Franklin, Subotic și Comagic să se distanțeze din nou de adversari. Oaspeții s-au impus cu un parțial de 17-14, însă tabela înregistra la pauza mare 36-31 pentru Oradea.

Ivan Ivanovic a revenit de la vestiare cu poftă de joc, baschetbalistul mureșenilor reușind să anihileze avantajul de 5 puncte al bihorenilor în nici 50 de secunde scurse din sfertul 3, scor 36-36. Echilibrul s-a mutat mai apoi la borna 38-38. Trupa pregătită de Achim a reușit din acel moment un run de 6-0, scorul la jumătatea actului cu numărul 3, fiind 44-38. Încet, dar sigur, formația organizatoare s-a distanțat pe nesimțite de alb-albaștri, diferența dintre cele două echipe fiind de 10 puncte, scor 53-43, cu 2 minute minute înaintea penultimului sfert. Chiar și în cele 120 de secunde rămase, gazdele au continuat forcing-ul, cireașa de pe tort fiind un buzzer-beater marcat de Daniel Dillon din interiorul propriului teren.  Astfel, cea de-a 3-a parte a meciului s-a terminat cu un parțial de 25-15 pentru CSM Oradea, iar scorul înaintea sfertului decisiv era 61-46 în favoarea acestora.

Având în vedere cele 15 puncte dintre Oradea și Mureș, ultima parte a jocului se anunța a fi una cu o echipă a Oradiei care nu se mai grăbește, o echipă calmă, dar și cu BC Mureș care pornește în urmărirea adversarei. Totuși, cu 2 minute scurse din acel ultim act, diferența de 15 puncte dintre cele două combatante se menținea, scorul fiind 65-50, fiind chiar mărită această diferență la 16 puncte. Echipa condusă de tehnicianul Srecko Sekulovic este cunoscută ca una care nu predă armele foarte repede, aceștia sunând revenirea. Cu 4 minute înainte de final, mureșenii au venit la doar 6 puncte în spatele adversarilor, iar ultimele minute se anunțau incendiare. Chiar dacă au venit și la 4 puncte și au câștigat ultimul act cu 28-19, BC Mureș nu a reușit să întoarcă soarta partidei, bihorenii reușind în cele din urmă să se impună cu 80-74. 

Titus Nicoară a fost cel mai bun jucător al formației învingătoare cu un total de 21 de puncte și 12 recuperări. Orădeanul a fost urmat de Dillon cu 17 puncte (7 rec), Subotic 11, Denison 9 (6 rec), Franklin 9 (5 rec, 5 p.d.), R. Markovic 8, Popescu 3 și Comagic 2. De cealaltă parte, punctele echipei din Târgu Mureș au fost marcate de Mladenovic 25 (8 rec), Brown 15 (9 rec), Ivanovic 15 (5 rec), Peciukas 8, Jelenic 7, Navickas, respectiv Lupusavei 1.

Meciul cu numărul 2 al seriei dintre CSM Oradea și BC Mureș se va juca miercuri, 14 mai, începând cu ora 18:45.

*Foto: Roby Boros Photography

9 comentarii la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Felicitari
    Oradenii au pregatit foarte bine meciul si au demonstrat ca o rotatie de 9 jucatori conteaza. Au functionat ca un mecanism cu Nicoara si Dillon excelenti. Si totusi o MARE PROBLEMA : nu au reusit sa-l anihileze pe Mladenovic . Problema delicata! Poate a obosit pt meciul 2....

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Splendid
    Ma asteptam la un meci mult mai greu chiar daca uneori am avut probeleme dar sunt sigur ca maine vom fi si mai concentrati...........TOATA ORADEA tine cu voi aratatine ca se poate intra in finala

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Mladenovici
    Intradevar a parut cel mai descurcaret in meciul de azi dar sper ca maine sa anihilam toate pericolele ce ar putea surveni in teren si sa prezentam un meci mult mai dedicat fata de azi fara emotii............

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    O semifinala intensa !
    Incep prin a felicita fanii veniti de la Targu-Mures pentru modul exemplar in care si-au sustinut echipa. Intr-o zi programata absolut stupid, la mijlocul saptamanii, au reusit sa aduca la Oradea o galerie numeroasa si vocala. De laudat scandarile reciproce de la finalul partidei, alte tribune dupa anumite victorii atat de intense sunt ocupate cu diverse alte chestii si scandari, la Oradea s-a gasit energia de a se scanda si "BC MURES", serviciu intors si de fanii veniti din Targu-Mures. Nu e putin lucru, mai ales ca vorbim de emotii traite la cald.

    Pacat ca nu s-a mai putut juca meciul de baschet de la inceputul partidei dintre suporterii celor doua formatii despre care s-a discutat, ar fi fost un eveniment inedit prin care am fi demonstrat inca odata ca noi, suporterii celor doua echipe, in materie re respect si fair-play suntem cu cel putin un nivel peste anumite persoane din cadrul conducerii ambelor cluburi.

    E vorba de persoane care de multe ori au intretinut o tensiune nejustificata intre aceste doua echipe care au promovat de mana pe prima scena a baschetului romanesc si care intr-o perioada scurta de timp au reusit sa devina doua dintre cele mai fierbinti puncte de pe harta baschetbalistica a tarii, atat ca suporteri si decibeli, cat si ca echipe, reusind anul asta sa debuteze ambele in cupele europene cu in winrate impozant de 50% in fata unor echipe cu bugete mult mai mari.

    Despre CSM as prefera in momentul de fata sa nu scriu prea multe, e doar un meci, in baschet sa te imbeti cu apa rece poate fi falimentar si finala e inca departe, pentru oricine tanjeste sa se gandeasca la ea. BC Mures este o echipa deosebit de puternica, iar acum, dupa ce am vazut cu totii ce s-a intamplat la Ploiesti, e clar ca se poate intampla orice si ca in baschet, "imposible is nothing" nu e deloc un cliseu.

    HAI CSM !

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • CS Rapid București Rapidist4Life :

    Denison & Țibârnă slăbuți
    Oradea nu are un pivot pe măsură.

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    felicitari
    felicitari echipei oradene, azi au fost mai buni. desi am jucat slab am impresia ca puteam scoate mult mai mult de la acest joc Am tot respectul pentru Navickas dar intre el si Martinic e totusi o difernta mare, Peciukas a inceput foarte nervos, a facut repede doua greseli, a inceput sa-si revina abia spre final, a fost si acel cos norocos din ultima secunda a sfertului trei dar asta este ce a fost azi e deja istorie, maine va fi alta zi, alt meci speram sa cistigam maine desi cred ca e destul de greu fara Goran Oricum eu cred ca putem intoarce aceasta semifinala chiar si de la 0-2 felicitari inca o data echipei si publicului oradean

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Florin4D :

    Cosul incredibil marcat de Dillon de la 3P
    Executia halucinanta a lui Daniel Dillon, din propria jumatate

    http://www.youtube.com/watch?v=08Q_2jsyzlI

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian38 :

    Nerelevant
    Mures far a Martinic este alta echipa. Dezvolta un joc mai combinativ in atac si cu implicare mai mare in apărare, dar nu au același potențial ofensiv. Jocul lent si static pe care il are Mureșul este destul de greu de contracarat mai datorită lui Mladenovic care este un pivot dominant in liga.
    Oradea trebuie sa mai lucreze la shot selection si la intensitate. Denison este un alt tip de pivot mult mai dispus sa alerge si sa joace in Tranziție dar dacă se joaca in ritmul Muresului este mult mai putin util.
    Așteptăm meciul 2 si 3 pentru a ne edifica. Părerea mea este ca dacă Oradea joaca acceptabil Mureșul nu poate câștiga mai mult de un meci.

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Respect
    Încă sunt marcat de cele 21 de triple ale Clujului, în fața căruia îmi ridic pălăria și mă gîndesc: oare se poate repeta la Oradea azi măcar o frântură din inspirația lui “U”, din partea tigrilor ? Meciul de ieri a fost la discreția totuși al echipei lui Achim, noi prcatic alergînd după ei, mai tot timpul. Se mai întîmplă și la casele mai mari. Am avut 3-0, dar am greșit mult în sfertul unu, deci a fost un simplu foc de paie (?). Oradea 12 din 12 de la libere, noi 14 din 20 diferența de 6 puncte de la sfîrșit poate fi pus și pe seama liberelor, apoi tripla lui Dillon ( m-am uitat de “n” ori pe acel video, încetinid, căutînd nod în papură, dar nimic...cred că a fost cel mai perfect coș din istorie, momentul în care pleacă mingea din mîna lui...nici 0,000001 secunde abatere,...din păcate :P ). Atmosfera de dinainte de meci a fost foarte sobră, nici cel mai mic comentariu contradictoriu pe paginile de socializare sau pe acest site. Simt un respect între tabere, normal într-o competitive sportivă, simt un respect dintre suporteri…este bine așa. Echipa mai bună să se califice și să joace finala cu cea care este mai bună dincolo. Hai BC Mureș !

    cu 9 ani în urmă (14.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!