Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea învinge fără drept de apel pe Concordia Chiajna

Marius Petri

Marius Petri
14.12.2013

Liga Națională de Baschet Masculin

Etapa a XII-a

103-69

 

Arena "Antonio Alexe"

9-2 Fișa meciului 1-11

CSM Oradea și-a respectat statutul de favorită a întâlnii cu CS Concordia Chiajna și a câștigat cu scorul de 103-69 partida din cadrul etapei cu numărul XII a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Astfel, orădenii continuă seria succeselor după ce au trecut peste toxiinfecția alimentară care a afectat mai mulți componenți ai lotului, în vreme ce Chiajna înregistrează un nou eșec.

Începutul de meci este dominat de echilibru, diferența dintre echipe fiind foarte mică vreme de 3 minute. Urmează apoi două minute slabe pentru ofensiva Chiajnei, fapt care face ca Oradea să se distanțeze și să conducă cu 16-6 după șase minute de joc. Concordia încearcă să revină în special prin eforturile lui Vuletic, însă diferența rămâne constantă până la finalul sfertului, care se încheie cu scorul de 28-19.

În continuare, Chiajna face eforturi pentru a se apropia de roș-albaștrii, însă aceștia fac un joc colectiv bun și se mențin la cârma jocului. Ecartul de 10 puncte se mărește însă după minutul 15, Comagic ducând scorul la 42-27. Din acest moment, echipa lui Vukadinovic începe să rateze și să piardă mingi foarte ușor, în vreme ce bihorenii sunt mai concentrați și reușesc să se distanțeze și mai mult, conducând cu 53-30 la capătul unui sfert în care Concordia a înscris doar  11 puncte.

Partea a doua a meciului începe cu o echipă destul de debusolată a Chiajnei, care pare conștientă că nu mai poate remonta diferența înregistrată la pauză. În ceea ce privește tabăra cealaltă, Oradea este hotărâtă să marcheze cât mai mult în acest meci, atitudine care se observă pe tabelă. Astfel, gazdele iau un avans de 30 de puncte la mijlocul sfertului, printr-un slam-dunk al lui Dillon care încântă audiența. În timp ce Concordia rămâne în corzi, Ciordaș duce diferența la peste 40 de puncte, iar tabela arată scorul de 87-44 după 30 de minute de joc.

În  ultimul sfert, ambele echipe marchează destul de des și Oradea reușește să treacă de borna 100 în minutul 34. Urmează încă 3 puncte ale gazdelor, în vreme ce Concordia marchează mult mai des decât în sferturile precedente. Ultimele cinci minute ale disputei le aparțin în totalitate oaspeților pe fondul unei relaxări din partea bihorenilor, care nu mai înscriu deloc până la sfârșitul meciului. Astfel, Oradea confirmă așteptările tuturor și se impune la o diferență clară, tabela indicând 103-69.

Este de remarcat faptul că gazdele au avut cinci jucători cu peste 10 puncte marcate: Zarko Comagic (16 puncte, 3 recuperări), Titus Nicoară (14 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Daniel Dillon (14 puncte, 3 recuperări, 5 assist-uri), Bogdan Țîbîrnă (14 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive) și Andrei Ciordaș, cu 11 puncte înscrise.

Din echipa Concordiei, Aleksandar Vuletic a ieșit din nou în evidență, acesta terminând în double-double (25 de puncte, 14 recuperări, 3 assist-uri) pentru a opta oară în acest sezon. Evoluții notabile au mai avut și Bogdan Stăncuț, autor a 19 puncte, 2 recuperări, și Ciprian Mihai, cu 12 puncte marcate.

În urma acestui rezultat, CSM Oradea înregistrează 9 victorii și 2 înfrângeri în această stagiune (având un meci mai puțin disputat), iar Concordia Chiajna continuă seria insucceselor, acumulând 11 înfrângeri și o singură victorie. Runda următoare, bihorenii vor primi vizita celor de la Energia Rovinari, în vreme ce Concordia Chiajna va juca pe teren propriu contra celor de la BCM U Pitești. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!