Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și BC Mureș dau piept pentru a doua oară în 2014

Radu Bărăian

Radu Bărăian
08.03.2014

Liga Națională

Etapa 22

Duminică, 9 martie - Ora 18:00

DigiSport

Arena „Antonio Alexe” - Oradea 

16-5 Fișa meciului  14-7

Una dintre cele mai interesante confruntări ale rundei cu numărul 22 din Liga Națională de Baschet Masculin se va da în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, între CSM din localitate și BC Mureș. Disputa se joacă duminică, începând cu ora 18:00, fiind televizată de DigiSport 2 și Digi24 Oradea. 

Cele două combatante sunt echipe care se luptă pentru ocuparea unui loc cât mai bun la finele sezonului regulat și nu își mai permit să facă pași greșiți sub nicio formă. Înaintea duelul de mâine, bihorenii ocupă poziția a 3-a în clasament, cu 37 de puncte acumulate și un bilanț de 16 victorii și 5 înfrângeri. De cealaltă parte, echipa pregătită de Srecko Sekulovic este cu o poziție mai jos, având la activ 35 de puncte, 14 meciuri câștigate și 7 pierdute. 

În ultimele 6 partide jucate de orădeni, 5 dintre ele au fost câștigate de aceștia în urma unor finaluri incendiare de joc, iar din acest punct de vedere sunt toate șansele ca și în meciul de duminică să vedem același scenariu, mai ales prin prisma faptului că una dintre cele 5 dispute a fost jucată chiar împotriva Mureșului. Cea de-a 6-a întâlnire, cea care nu a fost una echilibrată, s-a jucat tocmai în runda precedentă, pe terenul campioanei CSU Ploiești, scor 66-79. De cealaltă parte, 4 din cele 7 eșecuri înregistrate în această stagiune de BC Mureș au fost suferite în ultimele 7 runde, pierzând împotriva unor echipe precum CSU Atlassib Sibiu, BCM U Pitești, CSM Oradea și Steaua CSM EximBank. În etapa precedentă, mureșenii au trecut cu 103-69 pe terenul celor de la Concordia Chiajna. 

După cum aminteam și adineaori, CSM Oradea și BC Mureș s-au întâlnit în urmă cu puțin timp, mai exact în data de 19 februarie, într-un meci restant din etapa a 9-a a turului. În respectiva confruntare, Oradea și-a adjudecat victoria cu 78-74 într-un final de joc extrem de disputat. Totodată, duelul din această rundă va fi a 20-a întâlnire dintre cele două echipe. În precedentele 19 încleștări, roș-albaștri au ieșit victorioși de 12 ori, în timp ce „Tigri” din Târgu Mureș de 7 ori.

Din punct de vedere al liniei statistice, principalele arme ale echipei din Bihor sunt Titus Nicoară, liderul echipei la puncte (13.4/meci), recuperări (8.8) și eficiență (17.7), respectiv William Franklin la pase decisive (4.2). De cealaltă parte, Goran Martinic este cel mai bun marcator al echipei (17.8), pasator (5.3) și eficient jucător (19.5), în timp ce Ivan Ivanovic este cel mai prolific recuperator (7.7). Cu toate acestea, unul dintre cele mai interesante dueluri se va da sub panou, între doi pivoți cu un bagaj bogat de procedee, Sean Denison de la Oradea, respectiv Aleksandar Mladenovic de la formația adversă.  

Întâlnirea de mâine ar putea însemna primul meci în arena din Oradea în calitate de adversari pentru Gediminas Navickas și Silviu Lupusavei. Din punct de vedere al accidentărilor, Cristi Achim nu are încă certitudinea că îi va putea folosi pe Reinar Hallik și William Franklin, în timp ce Radovan Markovic încă se recuperează după accidentarea suferită la genunchi. De cealaltă parte, tehnicianul celor de la BC Mureș, Srecko Sekulovic, are tot lotul la dispoziție pentru această confruntare. 

Cei trei arbitri care vor oficializa partida sunt Doru Vinași, Ciprian Stoica și Bogdan Podar, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Romi Stănciulescu.

*Foto: Facebook CSM Oradea

1 comentariu la aceasta stire:
  • veghetor :

    Andrija Ciric
    Dacă Sekulovic are tot lotul la dispoziție, înseamnă că Andrija Ciric e apt de joc???

    cu 10 ani în urmă (08.03.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!