Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și BC Mureș deschid seria semifinalelor din Liga Națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
12.05.2014

Liga Națională

Play-off 

Semifinale: Meciurile 1 și 2

Marți, 13 mai - Ora 18:45

Miercuri, 14 mai - Ora 18:45

Arena „Antonio Alexe” - Oradea

0-0 Fișa meciului 1 / Fișa meciului 2 0-0

Arena „Antonio Alexe” din Oradea va găzdui primele două jocuri dintre CSM Oradea și BC Mureș, partide din cadrul semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntările se vor disputa în zilele de marți, 13 mai, respectiv miercuri, 14 mai, de fiecare dată începând cu ora 18:45. 

Seria care deschide semifinalele sezonului 2013-2014 din LNBM aduce față în față ocupantele locurilor 2 și 3 la finele sezonului regulat, acesta fiind un prim motiv prin care meciurile dintre Oradea și Târgu Mureș se anunță extrem de captivante. Ambele combatante au terminat cu un număr total de 19 victorii și 7 înfrângeri, fiind la egalitate și cu CSU Sibiu, fapt pentru care ordinea în clasament la finalul celor 26 de etape a fost Oradea, Mureș, respectiv Sibiu.

Pentru a ajunge să se dueleze în semifinale, Oradea a fost nevoită să treacă în sferturi de SCM U Craiova, în timp ce mureșenii au dat piept cu BCM U Pitești. Bihorenii au trecut fără drept de apel de olteni cu 3-0 la general, câștigând destul de clar fiecare meci în parte. De cealaltă parte, elevii lui Srecko Sekulovic s-au impus cu 3-1 în fața argeșenilor, pierzând Meciul 3 în Trivale cu 79-84. 

Partidele de marți și joi vor consemna întâlnirile directe cu numărul 20 și 21 dintre roș-albaștri și alb-albaștri. În anterioarele 19 confruntări oficiale, Oradea s-a impus de 11 ori, în timp ce „Tigrii” mureșeni și-au adjudecat 8 meciuri. De menționat este faptul că, Oradea și vicecampioana României în exercițiu nu s-au duelat niciodată într-un meci din play-off.

În actuala ediție de campionat, bihorenii și mureșenii s-au întâlnit de 2 ori, ambele reușind să câștige pe terenul celeilalte, Oradea la Mureș cu 78-74, respectiv Mureșul în Bihor cu 76-75. Rezultatele consemnate în sezonul regulat pot pune pe tapet ideea că, în această serie de play-off nu va conta foarte mult că joci în propriul fief. Amfitrionii ar putea fi puse sub o anumită presiune, iar oaspeții ar putea profita de acest lucru. Oradea și Mureș s-au întâlnit și în presezon, atunci când elevii lui Cristi Achim au câștigat cu scorul de 88-74.

Așadar, seria dintre CSM Oradea și BC Mureș Târgu Mureș se anunță a fi una mai mult decât interesantă, iar după cum spunea tehnicianul gazdelor din primele 2 meciuri, șansele sunt perfect egale în seria dintre cele două echipe. CSM Oradea folosește una dintre cele mai puternice rotații din Liga Națională, în timp ce mureșenii se bazează mai mereu pe nucleul format din cei 6 baschetbaliști străini. Un alt amănunt interesant este faptul că, Achim are la dispoziție 7 jucători de pe alte meleaguri, în timp ce Sekulovic are 8. Din aceste considerente, rămâne de văzut cum fiecare antrenor va gestiona situația, astfel care vor fi cei 6 sportivi care vor fi trecuți pe foaia de joc. 

În cazul în care echipa venită din Târgu Mureș va reuși să smulgă cel puțin o victorie în Arena „Antonio Alexe”, meciurile din „Junglă” vor fi de-a dreptul incendiare. De cealaltă parte, în cazul în care Oradea câștigă ambele dispute, atunci aceștia fac un pas important spre prima finală din istorie, însă, cu toate acestea, să nu uităm ce s-a întâmplat în sferturi între Sibiu și Cluj. 

*Foto: Roby Boros Photography

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    Martinic
    Din pacate sintem nevoiti din nou sa jucam fara Martinic. Hai BC MURES!

    cu 9 ani în urmă (13.05.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!