Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea și BCM U Pitești dau piept în Arena „Antonio Alexe”

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.02.2014

Liga Națională

Etapa 19

Sâmbătă, 22 februarie - Ora 16:15

DigiSport 3

Arena „Antonio Alexe” Oradea

14-4 Fișa meciului 11-7

Baschetbaliștii de la CSM Oradea primesc sâmbătă, începând cu ora 16:15, vizita celor de la BCM U Pitești, într-un meci care contează pentru etapa cu numărul 19 din Liga Națională de Baschet Masculin. Confruntarea va fi transmisă în direct de postul DigiSport 3. 

Înaintea acestui duel bihorenii se răgăsesc pe prima poziție în clasament, având 32 de puncte la activ și un bilanț de 14 victorii și 4 înfrângeri. De cealaltă parte, BCM U Pitești este pe 7 în LNBM cu 29 de puncte acumulate și un record de 11 meciuri câștigate și 7 pierdute. Orădenii vin după 4 victorii consecutive ultima fiind obținută miercuri într-un meci restant cu BC Mureș, scor 78-74. Trupa lui Hristu Șapera vine de asemenea după 4 victorii la rând, trecând în ultima etapă de Farul Constanța cu 97-57. Ambele combatante au obținut în ultimele 4 meciuri jucate câte 3 victorii împotriva unor echipe cu pretenții ale campionatului și una cu formații din subsolul clasamentului. 

Din anul 2005 și până în prezent, CSM Oradea și BCM U Pitești s-au întâlnit de 18 ori atât în meciuri oficiale cât și în amicale. În tot acest timp bihorenii și argeșenii și-au împărțit victorile în mod egal. Ultima întâlnire directă s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, atunci când baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim s-au impus cu 80-65 după ce înaintea sfertului decisiv scorul era 61-58 pentru Oradea. De asemenea, cele două formații s-au întâlnit și în perioada de pregătire de înaintea acestui sezon, partidă adjudecată tot de către CSM Oradea, scor 86-69.

Va fi foarte interesant de urmărit duelul de la distanță dintre cei doi tehnicieni, Cristi Achim și Hristu Șapera, doi antrenori tineri cu viziuni asemănătoare ale jocului de baschet. De asemenea, la nivelul parchetului vom avea câteva dueluri foarte tari, Nicoară cu Barro sub panou, doi recuperatori foarte buni, respectiv Franklin și Sinadinovic, cei doi conducători de joc al celor două formații. 

Disputa dintre Oradea și Pitești va fi arbitrată de o brigadă formată din Doru Vinași, Ciprian Stoica și Adrian Habor, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Ion Olaru. 

*Foto: Laura Haraba

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!