Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Oradea - SCM Craiova, una dintre partidele de foc ale etapei

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.02.2014

Liga Națională

Etapa XVII

Vineri, 7 februarie - Ora 19:00

DigiSport 2

Arena Antonio Alexe - Oradea

11-4 Fișa meciului 10-6

Unul dintre cele mai interesante dueluri ale etapei cu numărul 17 din Liga Națională se va juca în Arena „Antonio Alexe” din Oradea, între CSM-ul din localitate și SCM Craiova. Confruntarea se va disputa mâine, 7 februarie, începând cu ora 19:00, în direct pe postul DigiSport 2. 

Ambele echipe vin după o victorie în campionat, într-adevăr în fața unor adversari facili, Oradea trecând la Timișoara de Timba cu 100-58, în timp ce oltenii au învins Farul Constanța în propriul fief cu 100-55. La mijlocul acestei săptămâni, trupa lui Milan Nisic a pierdut în Muntenegru, în compania celor de la KK Teodo Tivat, scor 70-91, într-un meci din cadrul Ligii Balcanice. 

Înaintea întâlnirii de mâine seară, gazdele de la CSM Oradea ocupă poziția a 6-a în clasament, cu 26 de puncte la activ și un bilanț de 11 victorii și 4 înfrângeri, însă cu un meci mai puțin decât SCM Craiova, restanța din tur cu BC Mureș. De cealaltă parte, oltenii sunt la ora actuală pe locul 4 în LNBM, la egalitate de puncte cu adversarii din această etapă, cu un record de 10 meciuri câștigate și 6 pierdute. 

În ultimele 15 confruntări dintre Oradea și Craiova, gruparea de pe malul Crișului și-a adjudecat victoria de 10 ori, timp în care alb-albaștri s-au impus în 5 rânduri. Ultima întâlnire directă dintre cele două combatante s-a consemnat în turul actualei ediții de campionat, în Sala Polivalentă din Craiova, acolo unde amifitrionii de atunci s-au impus cu 69-64, după un parțial de 21-8 în ultimul act din partea acestora. 

CSM Oradea l-a transferat de la Craiova în cursul săptămânii curente pe baschetbalistul estonian, Reinar Hallik, acesta fiind adus în Bihor datorită faptului că Radovan Markovic, extrema orădenilor, a suferit o accidentare la genunchi, urmând ca acesta să lipsească de pe parchet aproximativ o lună și jumătate. Conform site-ului oficial al clubului bihorean, Hallik a primit drept de joc pentru partida de mâine și astfel va debuta la CSM Oradea chiar în duelul cu fosta sa echipă.

De asemenea, Nemanja Maric se întoarce în arena din Oradea, pentru prima dată de la despărțirea de clubul roș-albastru. Însă, rămâne de văzut dacă tehnicianul Milan Nisic îl va trece pe Maric pe foaia de joc, având în vedere faptul că SCM Craiova are 7 jucători străini la dispoziție. Oltenii au efecutat de curând un transfer, achiziționându-l pe croatul Petar Babic, jucător care evoluează pe aceeași poziție cu Nemanja Maric. 

În altă ordine de idei, mâine de la ora 19:00 vom vedea la lucru două dintre cele mai bune defensive din Liga Națională de Baschet Masculin. Baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim au încasat până în prezent 1.062 de puncte, în timp ce echipa din Bănie a primit 1.149, în condițiile în care are cu un joc mai mult decât Club Sportiv Municipal Oradea. Unul dintre cele mai interesante dueluri se va da sub panou, la recuperări, între Titus Nicoară și Travis Bureau, aceștia fiind cei mai buni recuperatori ai echipelor la care evoluează. Titus prinde în medie 9.3 mingi pe meci, în timp ce Bureau 7.5. 

Confruntarea dintre CSM Oradea și SCM Craiova va fi arbitrată de o brigadă formată din Doru Vinași, Alin Faur și Vlad Potra, îar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Marius Marinescu. 

6 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    de foc
    Mai mult in teorie,ca dupa cat de slab jucam,pornim fara dubii cu sansa a doua.Tinand insa cont ca valoare avem,nu-mi ramane decat sa sper ca vom rasturna calculul hartiei.

    cu 10 ani în urmă (06.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe carcoteala :

    SANSA
    Dupa parerea mea,in acest meci,sansa poate fi de partea oricui,amandoua echipe practica un baschet organizat.Cine va fi mai determinat,lucid,concentrat si inspirat va castiga,indiferent in ce sala se joaca.Asa ca bafta multa tuturor sa castige cel mai bun!
    @ Buzestii ai incredere in echipa ta,au puterea sa castige,mie imi plac unii jucatori de la ambele echipe
    asa ca rezultatul ramane deschis echipei care va lua deciziile cele mai bune.

    cu 10 ani în urmă (06.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Hmmmmmmmmmm de data asta nu ai carcotit :D frumos mesaj!

      Sper sa fie un meci frumos si cei invinsi sa fie mandri de echipa lor!

      Bafta Buzestii!

      cu 10 ani în urmă (06.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      @ARM
      Multumesc,prietene!Avem nevoie si de sansa,mai ales ca urmeaza un program infernal de jocuri.

      cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova leo sima :

    victorie
    nu concep decat o victorie,trebuie sa fim pozitivi,echipa are valoare

    cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      da,Leo
      Asta spun si eu,si nu de acum,valoarea este net peste rezultatele obtinute pana acum,dar ce sa facem daca de contabilizat se contabilizeaza doar rezultatele iar prestatiile suparator de slabe au fost atat de multe?

      cu 10 ani în urmă (07.02.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!